27 лютого 2020

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 27.02.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
СПОРТ. ВИПУСК ЗА 27.02.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Завтра - день жалоби: пішов з життя Почесний громадянин міста Олександр Голяков

26 лютого у столичному госпіталі зупинилося серце колишнього командира Криворізької бригади Нацгвардії, Почесного громадянина міста Олександра Голякова. З 2014 року офіцер проходив службу на посаді заступника начальника Центрального територіального управління Національної гвардії України з громадської безпеки. Останнім часом виконував службово-бойові завдання у зоні проведення операції Об’єднаних сил. Кілька тижнів тому через хворобу Олександра Голякова у важкому стані доправили до Харкова, пізніше – госпіталізували до одного з медзакладів Києва.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Картка криворіжця: завершується видача першої партії електронних документів для учнів

Підходить до завершення процес видачі першої партії карток криворіжця для дітей та студентської молоді. Це десять тисяч електронних документів, які вже використовуюють школярі п'яти районів міста для безкоштовного проїзду в громадському транспорті. Наступну замовлену партію карток, у тому числі для криворіжців пільгових категорій, у місті ще чекають. Більше про це - у сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ремонт і реконструкція: дорожники розпочали підготовчі роботи з реконструкції ділянки центральної дороги

Хоч за календарем - зима, та за погодніми умовами - саме час для весняних дорожніх робіт. У місті на цей рік - декілька ключових об'єктів реконструкції. Це ділянка проспекту 200-річчя Кривого Рогу від Собору до зупинки громадського транспорту "Спаська". А також завершення будівництва нової дороги між мікрорайонами "Сонячний" і "Спаський" та завершення робіт по вулиці Сергія Колачевського в Тернівському районі. Тему продовжить Валерій Кожухар.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У пам'ять про героїв: у двох криворізьких школах сьогодні відкрили меморіальні дошки на честь земляків, які загинули в АТО

Дві меморіальні дошки сьогодні встановили в місті на честь загиблих воїнів АТО. У 118-ій та 41-ій школах згадували про героїв-земляків Анатолія Доценка і В'ячеслава Іванушкіна - випускників цих закладів. Більше про пам'ятні заходи - у сюжеті Євгена Клусовського.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Реєстрація розрахункових операцій: нововведення роз'яснили підприємцям міста

У Саксаганському райвиконкомі відбувся семінар для підприємців Кривого Рогу. Представникам об’єктів господарювання роз’яснювали нові законодавчі норми стосовно реєстрації розрахункових операцій. Подробиці зустрічі знає Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Роза вітрів: вітчизняна авіакомпанія вперше відкриває рейс до Кривого Рогу

З Кривого Рогу до Києва - літаком. Вітчизняна авіакомпанія “Роза вітрів” вперше відкриває рейси з Кривого Рогу до столиці. Авіарейси виконуватимуться з міжнародного аеропорту “Бориспіль”, а от розклад рейсів та вартість квитків поки що невідомі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Деклараційна кампанія: новий електронний сервіс для платників

Цьогорічна деклараційна кампанія в Україні - у самому розпалі. Податківці нагадують - подання річної декларації є обов’язком кожного громадянина. Та інформують - наразі платник податків може обрати найзручніший для себе спосіб подачі документа про майновий стан і прибутки. Про новий електронний сервіс піде мова в нашому наступному сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Kryvyi Rih GREEN Strategy: завтра у Кривому Розі відбудеться міжнародний екофорум

Завтра в Кривому Розі пройде міжнародний форум Kryvyi Rih GREEN Strategy. Місцеві спеціалісти та фахівці з різних регіонів України та закордону поділяться досвідом розв’язання наболілих екологічних проблем. До Кривого Рогу прибудуть представники міністерств, парламентарі, науковці та промисловці. Упродовж восьми годин за круглим столом триватимуть доповіді й дискусії. Європейські практики представлять гості зі Швеції та Фінляндії.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Кадровий голод: "Криворіжгаз" прагне зберегти кадри

В акціонерному товаристві "Криворіжгаз" - кадровий голод. Тільки в минулому році компанію залишили близько двохсот спеціалістів. Про це повідомляє керівництво "Криворіжгазу". Причина банальна - низькі заробітки підштовхують людей до зміни місця роботи. Чимало фахівців вирушає на пошуки кращої долі за кордоном. Аби змінити ситуацію, у компанії роблять спроби збільшити тарифну сітку за рахунок коштів з інших статей витрат. На першому етапі це вдається, та паралельно адміністрація вдається до інших заходів. Детальніше - в сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Україна єдина – творчість молодих: будівельний коледж зустрічав учасників міжрегіональної конференції

Заявити про себе у світі науки – така мета учасників другої міжрегіональної науково-творчої конференції «Україна єдина – творчість молодих». Сьогодні у Криворізькому будівельному коледжі вони презентували свої наукові роботи. Кожен учасник доводив - саме його проєкт має право на реалізацію.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Євробляхи для чорнобильців: законопроєкт - у парламенті

Законопроєкт, який передбачає безкоштовне розмитнення іноземного авта для ліквідаторів ЧАЕС - нині на розгляді в парламенті. Він передбачає, що скористатись пільговою опцією можуть інваліди першої та другої груп. Вибір цієї категорії громадян законотворці обґрунтовують тим, що у держави немає можливості забезпечувати їх автомобілями на безкоштовній основі. В проєкті документу йдеться про неможливість для пільговика продати ввезене авто, а права користування машиною набувають виключно близькі родичі власника.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
День рідної мови: свято відзначили у 118-ій школі, де поглиблено вивчають українську

У кожного своя - у нас українська. "Всі мови на гостину" - так назвали захід до Міжнародного дня рідної мови у 118-ій школі. До закладу з'їхалися сьогодні представники усіх районів Кривого Рогу. Учні представляли носіїв мов з різних куточків планети. Утім, наголошували - рідна для всіх учасників заходу - українська.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Епоха давнього Криворіжжя очима дітей: у музеї - виставка дитячих робіт

З 21-го століття - у палеоліт, або епоха до Кривого Рогу. Вернісаж "Епоха давнього Криворіжжя очима дітей" представили сьогодні в історико-краєзнавчому музеї. Дитячі роботи демонстрували бачення підлітками давніх людей з епохи палеоліту та скіфо-сарматського періоду. Як відбувся екскурс - бачили наші кореспонденти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки