28 лютого 2020

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 28.02.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
СПОРТ. ВИПУСК ЗА 28.02.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
День жалоби: місто попрощалося з Олександром Голяковим

На п'ятдесят дев'ятому році життя помер почесний громадянин Кривого Рогу, бойовий офіцер Національної гвардії України, полковник Олександр Голяков. Попрощатися з земляком сьогодні до Палацу культури "Мистецький" прийшло багато людей. В рідному місті Олександра Голякова завжди пам'ятатимуть як порядну та чесну людину, справжнього офіцера. Поховали його на міському Центральному кладовищі. Розпорядженням мера міста Юрія Вілкула 28-ме лютого в Кривому Розі оголошене Днем жалоби.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізька зелена стратегія: екологічні рішення у сфері промислового забруднення шукали сьогодні учасники міжнародного форуму

Екологічні податки, контроль та моніторинг промислового впливу на довкілля підприємств-забруднювачів. Такі основні панельні дискусії вели сьогодні учасники міжнародного форуму "Криворізька зелена стратегія". Місцеві фахівці та спеціалісти з інших українських міст і закордону обговорювали, як застосувати в промисловому Кривому Розі провідний світовий досвід. Про шляхи, що ведуть до вирішення екологічних проблем, слухали наші журналісти.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Термін подання пропозицій до НСЗУ сплив: криворізькі медзаклади впоралися вчасно

Національна служба здоров’я України укладає договори з лікарнями та закуповує у них послуги з медичного обслуговування. Сьогодні о 18-ій годині завершився термін подання медзакладами пропозицій до НСЗУ. По завершенні розгляду лікарні, клініки, діагностичні центри отримають листи з повідомленнями про намір укласти договір або з переліком помилок, які необхідно виправити упродовж двох днів. Сьогодні очільник міськздраву запевнив - спеціалізовані медзаклади Кривого Рогу впоралися із завданнями вчасно.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Запобігти коронавірусу: криворізькі медики мають алгоритм заходів з надання допомоги імовірним інфікованим

Грипоподібний вірус COVID-19 продовжує захоплювати нові країни і території за межами Китаю. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку не зафіксовано. Основні правила, які допоможуть українцям запобігти інфікуванню, оприлюднили в Раді нацбезпеки та оборони. Криворізькі лікарі отримали настанови та рекомендації ВООЗ щодо ведення пацієнтів з підозрою на нову коронавірусну інфекцію. Та радять землякам не панікувати і частіше заходити на сайт управління охорони здоров'я, де розміщується актуальна інформація.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Після уроків - до спортзалу: у криворізьких школах запрацювали нові спортивні секції

Позаурочні заняття - для кожного. Починаючи з січня, у навчальних закладах міста відкриті додаткові ставки тренерів та вчителів фізичного виховання. Майже у ста школах створені нові спортивні гуртки та секції. Таке нововведення започатковане міським головою. Головна мета починання - створити умови для занять фізкультурою та спортом для якнайбільшого числа криворізьких дітей.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Небезпечний челендж: батьків школярів закликають пояснити дітям підступність нової гри

Хайп ціною в здоров'я. Мережею шириться нова гра, що схиляє підлітків до струсу мозку. Нещасні випадки першопрохідців уже зафіксовані в інших країнах. Як реагують у криворізьких школах на можливу епідемію травматизму через небезпечну гру та поради фахівців, як уберегти свою дитину від участі в сумнівній розвазі? Про ігри, в які грають наші діти – в сюжеті Юлії Вєтряк.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Розгляд справи Аміни Менго: суд оголосив перерву

Понад два роки триває розгляд кримінальної справи за обвинуваченням прийомних батьків у нарузі над тілом дитини. Спалені останки 6-річної Аміни Менго знайшли у річці влітку 2017-го. Сьогодні у Дзержинському райсуді мало відбутися чергове засідання. Та на нього не з'явилась захисниця обвинувачуваних. Відтак суд оголосив перерву до 11-го березня.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Місто без бар'єрів: зміни в законі мають захистити права маломобільних українців

З нового року набули чинності законодавчі зміни у сфері містобудівної діяльності. Вони покликані посилити захист людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Міський комітет з доступності своє перше у цьому році засідання розпочав із семінару для фахівців проєктних організацій та будівельного бізнесу.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Першість - за місцевими гірничорятувальниками: криворізькі взводи змагалися з колегами з п'яти областей

Сьогодні завершилися змагання серед підрозділів державного воєнізованого гірничо-рятувального загону. Учасники з 5-ти регіонів демонстрували навички дій у надзвичайній ситуації. Суддівська колегія мала завдання - обрати чотири кращі підрозділи. Підсумки змагальних протистоянь знає Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Тиск чи недотримання процедури? На Сухій Балці - конфлікт між головою незалежної проспілки та адміністрацією

Тиск чи недотримання процедури? На "Сухій Балці" - конфлікт між головою незалежної профспілки та адміністрацією. За словами очільника профкому НПГУ, на членів організації чиниться тиск. В адміністрації тим часом пояснюють - на підприємстві діє пропускний режим і його процедура - обов'язкова для всіх.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Раз на 4 роки: астрологи радять не починати нових справ 29-го лютого

Високосний рік дарує ще один, додатковий день зими. Зазвичай до таких років люди ставляться з обережністю. Усе - через давні прикмети і забобони. Та для окремих людей високосний рік - особливий. Мова про народжених 29-го лютого. Завтра - саме та дата, яка дає їм можливість відзначити день народження цілком законно і задмухати іменинні свічки точно у дату появи на світ. Тим часом як унікальним іменинникам, так і всім іншим, астрологи радять у цей день бути обачними. І перш ніж зробити щось – ретельно обміркувати.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізький 4-й автобус з березня зупинятиметься на двох додаткових зупинках

З 1 березня на маршруті міського автобуса № 4 з’являться дві тимчасових додаткових зупинки, – повідомляють у міському відділі транспорту і зв’язку.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Вихідні – зі смачними млинцями. Де криворіжці зустрічатимуть Масляну

З 24 лютого по 1 березня в Україні святкують Масниці (Масляна, Колодій, Сиропуст) – це східнослов’янське традиційне свято, яке відзначають протягом тижня перед Великим постом.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки