25 березня 2020

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 25.03.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Загальнонаціональний карантин продовжено до 24 квітня

Загальнонаціональний карантин в Україні продовжили до 24-го квітня. Таке рішення прийняв сьогодні уряд. На всій території країни запроваджено режим надзвичайної ситуації. Експерти наголошують - цей режим не варто плутати з режимом надзвичайного стану. Дезінфекція приміщень, доріг і тротуарів, облаштування контрольно-пропускних пунктів і допомога малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб - основні вимоги на теперішній час. Цей режим передбачає мобілізацію ресурсів на територіях поширення коронавірусу для недопущення погіршення ситуації.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Радник міського голови Костянтин Павлов про ситуацію в місті та карантинні заходи

Сьогодні до Кривого Рогу привезли півтори тисячі швидких тестів для діагностики коронавірусу. Як повідомив міський голова Юрій Вілкул, медики розпочинають обстеження пацієнтів з підозрою на СOVID-19 за показаннями, затвердженими медичними протоколами та алгоритмами. Станом на 25-те березня епідситуація в місті залишається стабільною. За інформацією міського управління охорони здоров'я, кількість викликів швидкої не збільшується.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Операція "дезінфекція": сьогодні обробили дезрозчином станцію швидкісного трамвая "Проспект металургів"

У Кривому Розі продовжується обробка дезінфекційним розчином місць масового перебування людей, зокрема - станцій швидкісного трамвая. Такі профілактичні заходи затверджені на засіданні міського оперативного штабу. Сьогодні дезінфекцію проводили на станції "Проспект металургів".  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
14 тисяч масок пенсіонерам : волонтерська допомога в протидії поширенню коронавірусу

Учора при міському оперативному штабі створили волонтерський центр. Його очолив Олександр Вілкул. Фонд Олександра Вілкула "Українська перспектива" виділив 10 мільйонів гривень для швидкого вирішення найнеобхідніших питань. Передусім - для забезпечення криворіжців засобами захисту. Тим часом місцеві громадські організації готові включитися в роботу центру.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Як оплачуватимуться лікарняні в період карантину?

Офіційно працевлаштовані криворіжці можуть розраховувати на фінансову допомогу фонду соціального страхування. Як повідомили нам у місцевому підрозділі фонду, кошти надходять у повному обсязі і без затримок. Детальніше - Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Тільки з невідкладними справами: робота податкової інспекції в умовах карантину

Змінений режим роботи, розділова стрічка та скринька для кореспонденції при вході – такі реалії роботи податкової інспекції в умовах загальнонаціонального карантину. Співробітники – в масках та гумових рукавичках. Маски обов’язкові і для відвідувачів. Заходи – вимушені й тимчасові, - запевняють податківці та просять без особливої потреби не звертатися до Центрів обслуговування платників податків. Якщо ж причина звернення – невідкладна, закликають дотримуватися карантинних вимог.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Герої нашого часу: сімейні лікарі - на передньому краї боротьби з коронавірусом

В умовах карантину тимчасово припинили роботу школи та виші, магазини й ресторани, бібліотеки й театри. Хтось у відпустці, хтось працює віддалено. Утім є й ті, для кого карантин - це робота в авральному режимі. Медпрацівники - на противірусній передовій. Як карантин змінив будні лікарів та медсестер і як тепер працюють амбулаторії - розкаже Олена Мухіна.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Допомога дітям з особливими потребами з міського бюджету

Матеріальна підтримка родин, де виховуються діти з особливими потребами. Це - один із пунктів соціальної програми мера міста. У Кривому Розі - понад дві з половиною тисячі дітей цієї категорії. На вирішення соціально-побутових питань вони отримуватимуть удвічі більшу одноразову матеріальну допомогу. Торік це було 5 тисяч, а нині - 10 тисяч гривень. Про розподіл коштів для цієї категорії криворіжців інформує міський департамент соцполітики.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки