05 травня 2020

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 05.05.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Епідситуація в місті: на ранок підтверджених діагнозів COVID-19 - 116

На ранок 5-го травня в місті - 116 підтверджених діагнозів коронавірус. 53 пацієнти лікуються в інфекційній лікарні, решта - амбулаторно під контролем сімейних лікарів. За інформацією міськздраву, з семи останніх позитивних результатів ПЛР, один - це пацієнт із ПНД, що мав контакт із хворим. Четверо - контактні по євангелістському реабілітаційному центру - їх перевели з 14 лікарні до інфекційки. Один - чоловік хворої на пневмонією, у якої аналіз підтвердив коронавірус. Один - також із кола контактів із тими, хто захворів раніше.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Пом'якшення вимог - ще не завершення карантину

Карантин як вимушена ізоляція удома. Для когось - це випробування самотністю, для інших – постійною близькістю. Та для усіх - перевірка на міцність. Багато хто її витримує з усією відповідальністю, однак криворізькі вулиці стають усе більш людними, і все більше розмов - про повернення до нормального життя. Думки городян слухала Вікторія Добровольська.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Рішення суду: 17 тисяч сплатить криворожанка за порушення карантинних вимог

Тим часом правоохоронці продовжують ретельно слідкувати за дотриманням громадянами обмежувальних вимог. А суди - виносити рішення про покарання порушників. Одну з таких постанов виніс днями Жовтневий райсуд. Криворожанка має сплатити 17 тисяч гривень за невиконання вимог, які встановлені Кабміном. У момент скоєння правопорушення жінка була не сама. У пресслужбі установи підтвердили цю інформацію. Втім, адмінпокарання понесе вона одна.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Міністр охорони здоров'я - про епідситуацію в країні та про виклики для медичної галузі

Серед головних питань, які турбують країну сьогодні - це поширення коронавірусної інфекції та подальший перебіг медичної реформи. Саме про це і звітував вранці на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Про нагальну статистику по COVID-19 та стратегію МОЗ виходу з кризи медичної галузі - в нашому сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Благородна справа - поза карантином: у Кривому Розі немає нестачі донорської крові

У період карантину відбулося скорочення кількості донорів в Україні. Про це заявили представники Міністерства охорони здоров’я. Серед головних причин – страх захворіти на коронавірус, а ще - проблеми логістики. Яка ситуація з переливанням крові у нашому місті, дізнавався Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Освіта на дистанції: у цьому навчальному році діти вже не повернуться до шкіл

Карантинні заходи продовжено до 22-го травня. Утім, діти цього року вже до шкіл не повернуться. Коли закінчиться навчальний рік? Як будуть оцінювати учнівські знання в нових умовах та коли вони отримають табелі? Як закінчуватимуть навчання 11-ті класи та що буде із ЗееНО? Дивіться в нашому сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Курсанти проти пандемії: молодь ДЮІ долучилась до заходів з протидії коронавірусу

Молодь у погонах - за здоров'я. Актив Донецького юридичного інституту долучається до міських заходів у боротьбі з пандемією. З курсантами та викладачами вишу-переселенця поспілкувались наші кореспонденти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
+ 35 за сьогодні! У Кривому Розі виявлені нові хворі на Covid-19

На вечір цього дня стало відомо про 35 нових підтверджених випадків коронавірусу серед криворіжців. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Витягли з-під мосту: неподалік Кривого Рогу з водойми дістали тіло чоловіка

Цієї ночі в ставку села Саївка П'ятихатського району знайшли тіло 25-річного чоловіка. По допомогу до рятувальників звернулися поліцейські. Наразі вони з'ясовують обставини, що призвели до трагедії.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Без роботи: з початку року вакансій у місті поменшало втричі

В Україні з початку карантину зареєстрували 166 тисяч нових безробітних. За час дії обмежень виплатили 2,3 мільярдів гривень допомоги. Це на 40 відсотків більше, ніж за такий же період минулого року. Криворізький мiськрайонний центр зайнятості станом на перше травня зареєстрував понад п'ять з половиною тисяч безробітних. З початку карантину кількість пропонованих роботодавцями вакансій скоротилась майже втричі. Наразі на ринку - всього трохи більше тисячі пропозицій.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Соцзахист ветеранів: допомога з міського бюджету для пільговиків

Соціальна підтримка городян - пріоритет у роботі міської влади. Щороку Програма соцзахисту окремих категорій мешканців міста передбачає нові види матеріальної допомоги, компенсацій і пільг. Не став винятком і дві тисячі двадцятий - рік відзначення сімдесят п'ятої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Обережно, позитив: карантинне буття чотирилапих і їхніх господарів

У собачників на карантині - своєрідний привілей. Хочеш чи ні - та щодня мусиш кілька разів виходити з дому. Як змінилася в умовах ізоляції рутина власника чотирилапого та як розважаються домашні улюбленці під час карантину вдома? Відповідь - у нашій рубриці «Обережно, позитив».  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Віртуально - про Перемогу. Криворізький музей покаже воєнні експонати на відео

Через карантинні обмеження, відвідування музеїв заборонене. Тож до 75-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Криворізький історико-краєзнавчий музей підготував віртуальну екскурсію, - повідомляє директорка закладу Ірина Зінов'єва.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки