07 травня 2020

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 07.05.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Епідситуація: два нові випадки захворювання, два пацієнти - одужали

Починаємо з епідситуації в місті. За добу лабораторно підтверджені два нові випадки коронавірусної інфекції. Ще двоє людей - одужали. Нові випадки - це пацієнти інфекційної лікарні з пневмонією. У мерії наголошують - цей незначний приріст не свідчить про те, що вірус відступив. Через перезавантаженість ПЛР-лабораторій у Дніпрі велика кількість тестів з Кривого Рогу досі не відпрацьована. Загалом 69 криворіжців - з підозрами на COVID-19. На сьоме травня в місті 154 хворих. В інфекційній лікарні 58 пацієнтів з підтвердженим коронавірусом.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Мер міста звернувся до МОЗ з вимогою не закривати відділення тубдиспансеру та ПНД

В результаті медреформи в установах обласного підпорядкування Кривого Рогу планують значне скорочення. Міністерство охорони здоров'я має намір закрити в ПНД два психіатричних та одне наркологічне відділення, а це понад сто ліжок. Під скорочення підпадають 139 медпрацівників. У протитуберкульозному диспансері МОЗ збирається скоротити дитяче та хірургічне відділення на 30 ліжок кожне. Без роботи можуть залишитись майже 60 медпрацівників. Мер міста Юрій Вілкул звернувся до влади області та держави з вимогою переглянути такі плани.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Резерв на вихідні: лікарні міста отримали чергову партію благодійної допомоги

Благодійний фонд Олександра Вілкула "Українська перспектива" передав криворізьким медикам чергову партію допомоги. Це резерв для лікарень, задіяних у боротьбі з COVID-19, на найближчі вихідні.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Буде нова дорога: триває будівництво сполучення між Сонячним і Ювілейним

У місті продовжується будівництво дороги, що з'єднає мікрорайони Сонячний та Ювілейний. Складний рельеф грунту вимагає особливого підходу до будівництва. Під основу автошляху нині засипають і утрамбовують шари грунту. Його вже покладено близько тридцяти тисяч кубометрів. Технологію роботи бачили сьогодні наші кореспонденти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Брифінг МОЗ: алгоритм тестувань перед плановими операціями

В міністерстві охорони здоров'я затвердили порядок ПЛР-обстежень на коронавірус для пацієнтів, яким необхідне планове хірургічне втручання. Про це розповів на брифінгу міністр Максим Степанов.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У співробітника Дніпропетровської ОДА виявили COVID-19

Нині на Дніпропетровщині – 624 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Коронавірусну інфекцію виявили і у працівника обласної держадміністрації. Про це сьогодні повідомив губернатор Олександр Бондаренко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Історія фронтовика: спогади про війну і перемогу криворізького ветерана Петра Бабенка

За кілька днів - знакова дата. 75-ту річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні криворіжці не зможуть відзначити масово. Та вшанувати героїв у ці дні - карантин не завадить. Наші журналісти поспілкувалися з фронтовиками. Історія бійця Петра Бабенка - в сюжеті Тетяни Васильєвої.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Теплий дім: місто підтримує мешканців будинків у прагненні до енергозбереження

Третій рік у місті діє програма для мешканців багатоквартирних будинків «Теплий дім». Вона передбачає фінансування з міського бюджету для проведення робіт з енергоефективності. Учасників програми обирають на конкурсній основі. Детальніше розкаже Денис Пляц.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Допомогу подовжено: виплати на дітей під опікою у період карантину

Виплату допомоги на дітей під опікою в період карантину подовжено. Уряд прийняв таке рішення щодо усіх допомог, які були призначені до 1 березня, без обов’язкового подання заяв та документів для перевірки права. Опікуни дітей-сиріт або діти, позбавлені батьківського піклування, продовжать отримувати кошти ще один місяць після завершення карантину.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Інвестиції у розвиток громад: Інгулецький ГЗК підписав меморандум про співпрацю з Карпівською та Широківською громадами

Інвестиції у розвиток громад. Інгулецький комбінат компанії Метінвест підписав меморандум про співпрацю з Карпівською та Широківською територіальними громадами. Цьогоріч координатором реалізації проектів виступила громадська організація "Криворізька фундація майбутнього". Серед пріоритетних напрямків роботи – втілення екологічних ініціатив. Які ще проекти заплановані – розкажемо у сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Обережно, позитив: про радіо - з іншого боку приймача

На ФM-хвилі позитиву. Сьогодні - міжнародний День радіо, що відзначається щороку саме в цей день. 7-ме травня - дата винаходу радіоприймача фізиком Олександром Поповим. У цей же день світ аплодував першому публічному сеансу радіозв'язку. І досьогодні радіо супроводжує по життю всіх, хто звик дізнаватися з нього про новини в своєму місті і в світі. А так само - меломанів, що мають свою улюблену ФМхвилю. По той бік приймача побувала сьогодні наша знімальна група. Про радіобудні однієї з криворізьких станцій - у нашому позитивному сюжеті.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Із відходів ГЗК. Криворізьку трасу планують ремонтувати із застосуванням доменних шлаків

Обласна Служба автомобільних доріг вже визначила ділянку дороги, на якій проведуть капремонт за новою для України технологією. Ремонт покриття довжиною 7,3 км виконають на автодорозі Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя від с. Радушне в напрямку с. Мар’янське, - САД у Дніпропетровській області.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
ВР проголосувала за захист медиків та масштабне тестування українців

Сьогодні Верховна Рада ухвалила законопроєкт про масштабне тестування українців на COVID-19 та посилення фінансового захисту медиків. Проєкт закону у першому читанні підтримали 338 депутатів, а в другому – 336.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
К. Павлов: Фонд «Українська перспектива» за приватні гроші забезпечує медиків міста засобами захисту – системно, зі створенням резерву

7 травня Костянтин Павлов передав від Фонду Олександра Вілкула «Українська перспектива» 130 захисних костюмів і 47 захисних екранів для медиків 4-ї міської лікарні, яка, як і медзаклади №№ 5, 7, 8 і 11, є лікарнею першого рівня боротьби з коронавірусом.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки