14 травня 2020

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 14.05.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Епідситуація в місті: три нових випадки, ще один - летальний

Починаємо з епідситуації в місті. Як повідомляють у мерії, за останню добу надійшло три підтверджених результати ПЛР-тестів криворіжців. Один чоловік вже перебуває в інфекційній лікарні, ще два медпрацівника мали контакт із хворими у восьмій лікарні та військовій частині на Макулані. Минулої доби зафіксовано ще один - вже сьомий - летальний випадок. Померла вісімдесятишестирічна жінка з підтвердженим діагнозом COVID. Вона мала тяжку серцево-судинну патологію. Зараз восьмеро хворих на коронавірус - в реанімації інфекційної лікарні. Стан одного пацієнта - украй тяжкий.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Обов'язок - понад усе: медики тисячки врятували життя молодому чоловіку з підозрою на СOVID

Медики тисячки врятували криворіжця, який потребував термінової операції на хребті. Ситуація ускладнювалася тим, що швидкі тести показали - в пацієнта можливий коронавірус. Наразі його життя - в безпеці. Далі - докладніше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
ПЛР-лабораторії перевантажені - коментар керівника обласного департаменту охорони здоров'я

У лабораторіях Дніпра чекають обробки сто дев'яноста три ПЛР- аналізи криворіжців, що мають підозру на COVID. Як повідомляють в обласному департаменті охорони здоров'я, лабораторії перевантажені, однак вже за два тижні область матиме змогу проводити більше досліджень одночасно.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Міністр охорони здоров'я про епідситуацію в країні та другий етап виходу з карантину

За минуло добу в Україні кількість людей, що побороли ковід, перевищила число нових підтверджених випадків. Це вперше за час епідемії в країні. На брифінгу МОЗ міністр Максим Степанов анонсував другий етап виходу з карантину. Він почнеться з 22-го травня.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
На проспекті 200-річчя Кривого Рогу триває комплексна реконструкція

У місті продовжується реконструкція нової ділянки дороги - від площі 30-річчя Перемоги до вулиці Спаської. Її протяжність - тисячу сто метрів. Сьогодні на проспекті 200-річчя Кривого Рогу вже працює фреза. На черзі - асфальтування. Валерій Кожухар розкаже більше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Військовослужбовця затримали за підозрою у вбивстві

Напився, посварився та... вбив. Нічний діалог двох військовослужбовців однієї з криворізьких частин завершився трагедією. Через особисту неприязнь один з учасників конфлікту завершив розмову ударом ножа. Поранення в грудну клітину для постраждалого виявилося фатальним. Чоловік помер у кареті швидкої.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Прокуратура, поліція та СБУ ліквідували угруповання наркоділків у Кривому Розі

Прокуратура Дніпропетровської області спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань Нацполіції та Служби безпеки України викрито злочинне угруповування, яке налагодило збут психотропних речовин на території Кривого Рогу.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізька інновація: в місті започатковано проєкт на підтримку молодих науковців та генераторів ідей

Підтримка бізнесу та науки, створення нових робочих місць, заохочення молодих науковців - такі завдання стоять перед натхненниками нового інноваційного проєкту, що вправаджується у Кривому Розі. Подробиці - далі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Вода - на рівні: цьогоріч уперше за кілька років промивка Інгульця не несе екологічної загрози Карачунівському водосховищу

Мерія Кривого Рогу домоглася від державного агентства водних ресурсів виконання програми стабільної подачі води до Карачунівського водосховища. Щороку недосконалий регламент промивки річки Інгулець загрожував обмілінням Карачунів. Цього року екологи зітхнули з полегшенням. Деталі - у Євгена Клусовського.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Врятували песика: тваринку нагодували та повернули до собачої сім'ї

Співробітники 26-ї пожежно-рятувальної частини сьогодні визволяли з кам'яного полону цуценя. Собака впав у 2-х метрову яму покинутої будівлі.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Доплати пенсіонерам: коронавірусна тисяча та індексація пенсій

Українські пенсіонери отримуватимуть підвищені пенсії - з травня стартувала друга хвиля пенсійної реформи. Суми не захмарні, для декого пенсія зросте на сотню гривень. Паралельно виплачується так звана коронавірусна тисяча від уряду. Далі - детальніше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Нарешті шопінг: стилісти радять додати життю позитиву модними принтами та яскравими барвами

З послабленням карантину непродовольчі магазини нарешті відкрили свої двері. Весняний сезон для модників минув майже непомітно, на питання «Що вдягти?» відповідь була очевидною - головний елемент будь-якого образу – маска. Про інші весняні тренди говорити було не актуально. А от про літні – саме час - у нашій позитивній рубриці.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
На двохметровій глибині. Криворізькі рятувальники витягли цуценя з ями

У покинутій будівлі по вулиці Леоніда Бородича Довгинцівського району маленьке цуценя провалилося у яму (без води), - повідомляє фахівець із роботи зі ЗМІ 3-ї ДПРЧ Світлана Чередниченко. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки