15 травня 2020

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 15.05.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Епідситуація в місті

13 пацієнтів у важкому стані, з них вісім - кисневозалежні. Загалом 170 підтверджених випадків коронавірусу - така епідситуація у Кривому Розі на сьогодні. Більше ста ПЛР-тестів чекають обробки в обласних лабораторіях.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Нарада за участі директора обласного департаменту охорони здоров'я

Питання боротьби з коронавірусом, лікування та профілактики інфекції обговорили сьогодні на нараді за участі директора обласного департаменту охорони здоров'я Валерія Сердюка. Елементарні профілактичні норми та жорсткі режимні заходи - запорука безпечної роботи медиків. По всьому світу саме вони - у зоні ризику.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Інструмент порятунку: у двох лікарнях встановлять сучасні ангіографи

Цього року місто взяло на себе великі зобов’язання по капітальних ремонтах медичних закладів. Кілька місяців тому до комунальної власної міста область повернула низку лікарень. Нинішній стан більшості будівель - незадовільний. Попереду - чимало роботи. Кошти, виділені з міського бюджету, будуть спрямовані на ремонти і оснащення десяти лікарень. Одразу в двох закладах незабаром запрацюють сучасні ангіографи. Це апарати для високоточної діагностики та втручань, незамінні при лікуванні серцево-судинних хвороб. Таке обладнання має далеко не кожна обласна лікарня в Україні.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Медицина - поряд з домом: в кількох районах міста ведеться реконструкція будівель під нові амбулаторії

Реконструкція та ремонт амбулаторій - ще один напрямок програми осучаснення медзакладів. У нинішньому році в Кривому Розі планують відкрити чотири нові амбулаторії.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Нові машини на маршруті: ще сім нових тролейбусів сьогодні вийшли на лінію

Кривий Ріг вже отримав майже тридцять нових тролейбусів у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку. Сьогодні вранці у перший рейс вирушили сім нових машин. Вони працюватимуть на двох затребуваних маршрутах - восьмому та одинадцятому. Сучасні тролейбуси марки «Дніпро» бачили і наші журналісти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Побратим із сонячної Грузії: Кривий Ріг і Руставі підписали договір про побратимство

П'ять країн - за віртуальним столом. Україна, Німеччина, Білорусь, Грузія та Польща - такий представницький склад зібрався онлайн напередодні Дня Європи. Попереду - чимало спільний планів та ідей. А сьогодні у нашого міста офіційно з'явився новий побратим - грузинський Руставі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Покладанням квітів на Алеї героїв відзначили річницю сорокового батальйону

Сьогодні у парку Героїв відзначили шосту річницю з дня створення 40-го окремого мотопіхотного батальйону «Кривбас». Через карантинні обмеження людей було не так багато, як зазвичай. Пам’ять загиблих вшанували квітами і спогадами. Євген Клусовський розкаже більше про цю подію.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
До Дня пам'яті людей, які померли від СНІДу

У третю неділю травня світ згадає людей, які померли від СНІДу. Вперше День пам'яті провели у Сан-Франциско майже тридцять років тому. Тоді ще ніхто не міг передбачити масштаби глобальної епідемії. Нині у світі понад 35 мільйонів інфікованих, сотні тисяч помирають щороку. Ані вакцини, ані ліків, які б подолали ВІЛ, немає. Та рятівні кроки до адаптованого життя уражених ВІЛ зроблені. У Кривому Розі майже всі зареєстровані пацієнти отримують безкоштовну антиретровірусну терапію. Але торік 5 відсотків віл-позитивних врятувати не вдалось.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
За кермо маршрутки-під мухою

Після пляшки - за кермо. Вчора правоохоронці зупинили водія маршрутного таксі за порушення правил дорожнього руху. Машина була не на маршруті, на щастя. Бо, як з'ясувалося, рівень алкоголю в крові водія зашкалював.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Врятували жінку від самогубства

За крок до смерті. Патрульні врятували жінку, яка хотіла вистрибнути з вікна. Пригода трапилася в будинку по вулиці Тімірязєва. На емоціях жінка погрожувала розправою своїй матері. Правоохоронцям ледве вдалося потрапити до неспокійної квартири. Мешканка себе не контролювала і погрожувала вкоротити собі віку. Подробиці інциденту - далі.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Обережно, позитив: день сім'ї - хобі, що зближують

Один з рецептів щасливої міцної родини – спільна справа чи захоплення. Коли члени сім’ї один для одного - не тільки родичі, а ще й друзі, однодумці та натхненники, жодні життєві труднощі не стануть перепоною. У Міжнародний день сім’ї наша Яна Чоботаренко спілкувалась з криворізькими родинами, в яких любов і турбота міцно скріплені спільними інтересами. Далі – наша постійна рубрика «Обережно, позитив».  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Штурм Відня КАТЕГОРІЯ: ТЕЛЕПРОЕКТ "Переможний 45-й"
Міський голова Юрій Вілкул привітав криворіжців із Днем Європи

Завтра, 16 травня, в Україні відзначають День Європи.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки