24 травня 2020

Адаптивний карантин: які послаблення запровадили для українців з 22-го травня?

В Україні стартував другий етап послаблення карантинних заходів. До 22-го червня урядом введений адаптивний карантин - запрацював громадський транспорт, готелі, відновлені спортивні змагання, дозволили проводити церковні служби. Але лише в тих областях країни, де зафіксовано спад захворюваності на коронавірус. Серед переваг нового етапу пом'якшень в Кривому Розі - відновлена робота пасажирського транспорту у звичному режимі. Втім, масок та перевезення пасажирів лише на сидячих місцях ніхто не скасовував. Подробиці - в сюжеті Олени Мухіної.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Планета на карантині: світ вчиться жити з коронованим вірусом і дедалі зменшує обмеження

Світ продовжує пристосовуватись до існування поряд із небезпечною хворобою COVID-19. В деяких країнах епідемія пішла на спад, тож карантинні заходи пом’якшують, в інших – боротьба в розпалі. Чимало українців карантин переживають за кордоном. Що коїться у світі, детальніше розкаже Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
В об'єктиві - Кривий Ріг туристичний: столичні медійники знімають в нашому місті фільм про розвиток промислового туризму

Журналісти - на маршрутах промислового туризму. Практикою криворіжців у розробці напрямку індустріального туризму зацікавились у столиці. На замовлення Мінрегіону та Ради Європи нині знімається тематичний телевізійний проєкт. Що цікавить колег - дізнавався Іван Проводов.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Вишитий день календаря: яка вона - криворізька вишиванка?

Кривий Ріг - у вишиванці. Четвер цього тижня став вишитим днем календаря для всіх українців під хештегом "День вишиванки - день родоводу". Долучилися до Всеукраїнського дня сорочки й криворіжці. Цьогоріч через пандемію провадили онлайн-фотосети та онлайн-паради. Патріотичний настрій та етностиль був присутній у криворіжців, попри все. Вишиванка як унікальна мистецька річ, створена за канонами народної естетики, має характерні особливості в кожному регіоні. Чи існує криворізька вишиванка? І які риси притаманні саме їй?

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Позитив про позитив: про що розповідали руданівці під час карантину в найоптимістичнішій рубриці

Суцільний негатив в українських медіа – таке ми часто чуємо, читаємо від наших глядачів. Тож аби допомогти усім триматися на плаву в часи коронавірусної пандемії, журналісти Рудани запровадили соціальний проєкт, а разом із тим постійну рубрику «Обережно, позитив». Щодня у програмі «Цей день» фінальний сюжет – з посмішкою і надією на краще. Як руданівці на телеекрані запроваджували позитивні тенденції – у нашому заключному випуску «Обережно, позитив» від Юлії Вєтряк.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
За дотримання карантинних правил! З понеділка в Кривому Розі запрацюють 157 дитсадків

Згідно з рішенням обласної ТБНС, на Дніпропетровщині дитячі садочки починають роботу тільки в Кривому Розі і Кам'янському, які підготувалися до прийому дітей.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
До відкриття криворізьких дитсадків протестували 6276 співробітників, нових випадків у місті нема

У ході підготовки до відкриття дитсадків за 3 дні протестували 6 276 їхніх співробітників, - повідомляють у пресслужбі мерії.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
В Україні 20986 випадків Covid-19, 7108 людей одужали, 617 – померли

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 24 травня в Україні 20986 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 617 летальних, 7108 пацієнтів одужали. За добу зафіксували 406 нових випадків.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Відлуння війни. У Широківському районі знешкодили 7 застарілих артснарядів

23 травня у Широківському районі сталося два випадки виявлення застарілих боєприпасів, – повідомляє пресслужба ДСНС Дніпропетровської області. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Пік захворюваності на коронавірус в Україні може бути восени, – вірусолог. ТОП-5 новин

В Україні пік захворюваності на коронавірус може бути восени. Таку думку висловила докторка медичних наук, професорка медицини, завідувачка відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського Алла Мироненко.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Зранку в Кривому Розі ясно, вдень мінлива хмарність, без опадів. +8 +16 градусів

Зранку в Кривому Розі ясно, вдень мінлива хмарність, без опадів. +8 +16 градусів.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА