22 липня 2020

"ЦЕЙ ДЕНЬ" (22.07.20) КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Смарт-громада – Кривий Ріг: у місті розробляють нову електронну платформу

Кривий Ріг - місто сучасних технологій. Діджиталізація - для кожного мешканця. У місті впроваджують сучасні рішення для організації цифрової інфраструктури. Про підготовку е-платформи "Smart-громада Кривий Ріг" йшлося сьогодні на засіданні виконкому міськради

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Спортивний подарунок до нового навчального року: у 72-ій школі зводять нове футбольне поле

Спортивний подарунок до нового навчального року готують у 72-ій школі. Там нині облаштовують нове футбольне поле зі штучним покриттям

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Соцдопомога: зміни у розмірах прожиткового мінімуму та соцвиплат

В Україні з початку цього місяця зросли прожиткові мінімуми. Відповідно - підвищились і соціальні допомоги, які до них прив’язані. Не набагато - до ста гривень. Значне підвищення щомісячних виплат торкнулось лише дітей під опікою чи піклуванням. Такі зміни передбачені законом, що теж набув чинності в липні

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Машина - ущент, водія розшукують: водій за кермом ВАЗа врізався у будинок

З розгону – в будинок. Сьогодні вранці на вулиці Ракітіна сталася ДТП. 25-річний водій за кермом автомобіля ВАЗ не впорався з керуванням та врізався у будинок. Машина - перекинулась. Крім водія, в авто були ще двоє пасажирів. Як інформують у патрульній поліції, вся компанія після аварії зникла у дворах. Пасажирів відшукали правоохоронці та доправили до лікарні.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У вуз чи до армії: як вступникові отримати відстрочку від призову?

В життя цьогорічних випускників відчутні корективи внесла пандемія. Особливо - для юнаків. Через карантин початок вступної кампанії був перенесений на серпень, а весняний призов - продовжений до кінця липня. Це призвело до того, що вступники до закладів вищої освіти почали отримувати повістки від військкоматів. 

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Екомоніторинг: дані постів спостереження - онлайн

Географія точок екомоніторингу в місті на сьогодні - 28 стаціонарних постів спостереження за якістю повітря. Та ще на понад 20-ти локаціях параметри складу повітря вимірюють мобільні групи. На одній із стаціонарних точок побувала наша знімальна група

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Епідситуація в місті: зареєстровані три нові випадки Covid-19

Три нові випадки інфікування. Про такі зміни в епідситуації за минулу добу повідомляють у міськздраві. Два пацієнти вже перебували з підозрою в інфекційній лікарні, тепер - продовжать там лікування. Ще один із нових хворих - на самоізоляції, без симптомів, був обстежений як контактний. Загалом з діагнозом Covid-19 у місті лікуються 23 пацієнти. П'ятеро з них - мешканці сільських районів. Показник охоплення криворіжців лабораторними обстеженнями - 441 на сто тисяч мешканців. Норма - щонайменше 24 тестування на 100 тисяч населення.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Адаптивний карантин: в Україні продовжать карантин до кінця літа

В Україні продовжать карантин до кінця літа. Рішення про дію адаптивного карантину до 31-го серпня ухвалив сьогодні Кабінет міністрів. В залежності від епідситуації в регіонах встановлюватиметься зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень небезпеки поширення Covid-19. (С) У регіонах зеленої зони дозволять відкривати дитячі табори і оздоровчі заклади. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, наголосивши на вимозі безумовного дотримання такими закладами протиепідемічних заходів

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Адмінреформа: на які райони буде поділена Дніпропетровщина

Новий адміністративно-територіальний устрій. Постановою “Про утворення та ліквідацію районів” Верховна Рада утричі скоротила в Україні кількість районів. У Дніпропетровській області їх буде всього 7 із нинішніх 22-ох. Всього ж в Україні стане 136 районів, а старі 490 парламент ліквідував. Оцінка змін - ще попереду. Нині ж відоме і прогнозоване активно обговорюють експерти.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Родина для дитини: історія криворізької сім'ї, що виховує 11 дітей

Вулиці з назвою Привітна іміджу додає велика родина Павленкових. А в ній - безліміт на увагу та любов. Як живеться прийомним дітям і про те, як бути одинадцятидітними батьками - розпитувала Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
На склі та дереві: два криворізьких різьбярі відкрили спільну міні-виставку робіт

Два криворізьких різьбярі відкрили спільну міні-виставку. Василь Пілка - відомий майстер різьблення по склу, а його колега Олександр Недоруба працює з деревом. Виставка запрацювала у приміщенні економічного інституту. Творчий тандем готується представити свої роботи на виставці у Верховній Раді. А поки на базі університету ДУЕТ майстри планують створити першу в Кривому Розі постійно діючу галерею гравюри на склі й дереві.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Кривий Ріг історичний: будівля міського театру як архітектурна пам'ятка міста

Обличчя міста в різні історичні епохи. Сьогодні у серії сюжетів про пам'ятки Кривого Рогу - розповідь про будівлю академічного театру драми і комедії. Це і донині - один із найбільш ошатних архітектурних об'єктів, а також улюблене місце натхнення для багатьох криворіжців.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Юрій Вілкул: у липні допомогу з міського бюджету отримає ще понад півтисячі криворіжців

Криворізька програма соцзахисту різнобічна - охоплює всі пільгові категорії  жителів. Понад мільярд гривень спрямовані з міського бюджету на підтримку мешканців.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки