18 серпня 2020

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 18.08.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Епідситуація: плюс 5 нових випадків коронавірусу в місті

За минулу добу - плюс 5 нових випадків коронавірусу в місті. Один із хворих - не криворіжець. Троє вже перебували в стаціонарі, один лікувався амбулаторно. Одужало ще 3 людини. Така медична оперативна інформація міського штабу. Загалом з діагнозом Covid-19 у місті лікуються 73 криворіжці та чотири мешканці інших міст. В інфекційній лікарні - 82 пацієнти. П'ятеро - у важкому стані, двоє - в реанімації. Із пневмонією за добу госпіталізовані 23 пацієнти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Інтрига в криворізькій політиці: Костянтин Павлов очолив міську організації партії "Опозиційна платформа - За життя"

Інтрига у криворізькій політиці. Лідером міської організації політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" в Кривому Розі обраний Костянтин Павлов, добре відомий криворіжцям як молодий ефективний політик, меценат, господарник і менеджер. Таке рішення оголосили сьогодні на партійній конференції.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
ДТП на першій дільниці: люди не постраждали

Перевернута автівка посеред дороги. Такий результат ранкової ДТП у районі першої дільниці. Два автомобілі не поділили дорогу. Один - втримався на колесах, інший - став на дах. На щастя, в аварії обійшлося без постраждалих. Деталі дізнавалася наша знімальна група.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Порошок - поштою: Служба безпеки України перекрила канал постачання наркотиків з Азії

Заборонений «порошок» – міжнародним відправленням. У Кривому Розі співробітники СБУ викрили діяльність наркоділка. Той налагодив канал нелегального переміщення психотропної речовини, віомої під назвою «флакка». Наркотик чоловік замовляв з Азії через спеціалізовані сайти – отримував своє замовлення на пошті. Збувати заборонену речовину затриманий мав намір у Кривому Розі.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Серпнева конференція: як навчатимуться школярі у червоній зоні

У школах в червоній зоні епідемічної небезпеки навчання проводитиметься в онлайн-режимі. Про це сьогодні під час Серпневої конференції повідомив головний санлікар України. Віддалене навчання запроваджуватиметься тимчасово. В той же час Віктор Ляшко висловив сподівання - в більшості шкіл діти навчатимуться у звичному режимі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Шкільний шопінг: скільки готувати грошей, збираючи дитину до школи?

Отож, припущення про перше вересня в піжамі - не справдились. До школи - вже за два тижні. У батьків нині клопіт - як зібрати дитину до школи? У топі придбань - одяг та канцелярія. Скільки грошей готувати на шкільний шопінг? - рахувала Яна Чоботаренко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Дешевше не поїдеш: криворізькі пасажири Інтерсіті не зможуть скористатися програмою лояльності

«Купуй раніше – плати менше». Вже три роки в Укрзалізниці діє програма лояльності. Вона передбачає знижки при завчасній купівлі квитків на поїзди окремих категорій. Однак пасажирам, що рушають у подорож з Кривого Рогу, така опція недоступна. У причинах розбирався Денис Пляц.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Собаче життя: в місцях для вигулу тварин - конкуренція за тренажери і гучне з'ясування стосунків

"А де ж йому гуляти?" - відома фраза з "Діамантової руки" актуальна для усіх власників собак. Навіть для тих, у кого поряд з будинком - спеціалізований майданчик для вигулу тварин. Конфлікти трапляються і там. Про один з таких інцидентів на Східному - наш наступний сюжет.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
П'ятий клас небезпеки: за тиждень рятувальники 70 разів гасили займання в екосистемах

Спекотне літо - високий ризик пожеж в екосистемах. Головна причина займань - людська недбалість. Вогнища від пікніка, недjпалки, навіть залишені скляні пляшки несуть велику небезпеку. Перед останніми святковими днями цього літа рятувальники закликають городян бути обачними.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Демографія і прогнози: народжуваність стрімко падає, та перспективи для Кривого Рогу - втішні

Науковці б’ють на сполох. Чисельність населення стрімко зменшується, однак молоді люди не поспішають народжувати дітей і навіть одружуватися. Такі тенденції спостерігають в усьому світі. Що з демографією в Україні і в нашому місті? Та яких наслідків чекати в перспективі - про це наш наступний сюжет.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Точно не батьки. У МОН розказали, хто має забезпечувати дитсадки масками

Державний експерт Директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Анна Грищенко наголосила, що забезпечувати дітей та працівників дитсадків засобами захисту мають засновники закладів, а не батьки, - повідомляє УНІАН.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Не зустрічали? У Кривому Розі розшукують зниклу 19-річну Ірину Калінчук

Довгинцівське відділення поліції встановлює місце знаходження Ірини Сергіївни Калінчук, 2001 року народження, яка учора о 15.00 вийшла з дому та не повернулась, - інформує Криворізький відділ поліції.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Спробуйте! Юні криворізькі зірочки мають шанс поїхати на Дитяче Євробачення-2020

Юні вокалісти  Кривого Рогу можуть взяти участь у національному відборі на Дитяче Євробачення-2020. Переможці представлять Україну на міжнародному пісенному конкурсі у Варшаві. Заявки приймають до 25 серпня, - повідомляє ДніпроОДА.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки