20 серпня 2020

Мандрівник Павло Філяєв КАТЕГОРІЯ: ТЕЛЕПРОЕКТ "Диван"
ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 20.08.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Епідситуація: антирекорди нових випадків COVID-19 в Україні і в місті

Новим коронавірусним антирекордом відзначилась минула доба в Україні. Зафіксували 2 тисячі 134 нові випадки COVID-19. Найвищий з початку карантину добовий приріст хворих і в місті - 19 нових випадків. За оперативною інформацією міського штабу, 11 хворих уже перебували на стаціонарному лікуванні, 8 - на амбулаторному, один із них лікується в іншому місті. Одужало за добу семеро людей. Загалом з діагнозом COVID у Кривому Розі – 98 пацієнтів. Четверо з них - мешканці інших районів області.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Гданцівка в диму: в центрі міста сталася масштабна пожежа

Сьогодні мешканцям Гданцівки довелось добряче понервувати - з десяток приватних будинків опинилися під загрозою займання. Як з'ясувалося, пожежа сталася в екосистемі - горів сухостій неподалік відвалу. Деталі масштабної пожежі дізнавався Євген Клусовський.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Політика енергоефективності: з початку року в місті заощадили сто мільйонів гривень

Є заходи з енергоефективності - є результат. Лише в поточному році завдяки економії теплової енергії в місті було заощаджено 30 тисяч тонн умовного палива на суму понад сто мільйонів гривень. Такі цифри були оприлюднені на останньому засіданні виконкому міськради. Валерій Кожухар продовжить тему.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
З Ювілейного на Сонячний: завершується будівництво нової дороги

У місті продовжується будівництво дороги, що з'єднає мікрорайони Сонячний та Ювілейний. Роботи зі створення полотна автомагістралі - вже завершені. Через складний рельєф тут застосували особливий підхід до будівництва. Під основу дороги засипано і утрамбовано майже тридцять тисяч кубометрів грунту. Тепер на черзі - шари дорожнього полотна.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Згорів "Мерседес"

Нічна пожежа. Сьогодні близько першої ночі в одному з дворів по вулиці Ярославській, що в Інгулецькому районі, загорівся припаркований Мерседес. Як та чому зайнялося авто, встановлює поліція.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Проти карантинних бур'янів: учасники рейдів перевіряють дотримання правил благоустрою

Проти амброзії, сміття та спалювання листя. Міські екологи продовжують інспектувати вулиці Кривого Рогу на дотримання правил благоустрою. Інформують мешканців про небезпеку спалювання сухостою та нагадують про необхідність знищення бур'янів біля домоволодінь. Цього разу рейд проводили в приватному житломасиві Суворова, що у Довгинцівському районі.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
ДТП на Гагаріна

Зіткнулися дві автівки. ДТП сталася сьогодні зранку на перехресті Гагаріна та Васякіна. Volkswagen, що рухався з автовокзалу, не роз'їхався з ВАЗом, який повертав із проспекту Гагаріна. Водія іномарки доправили до лікарні.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Стовпи розбрату: частина мешканців Макулану - проти встановлення нових електроопор

Криворізькі вулиці стають дедалі світлішими. В місті триває оновлення мереж зовнішнього освітлення. За програмою мера ведеться заміна ламп на сучасні світлодіодні. А це - відчутна економія для бюджету. Черга дійшла й до Макулану. Але не всім тамтешнім жителям процес заміни електроопор дло вподоби. Тож коли оновиться освітлення на Макулані - тепер велике питання.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Пам'ять про хлопця, який любив море: в річницю трагедії на "Курську" криворіжці згадують мічмана-земляка

20 років тому у Баренцевому морі затонув атомохід «Курськ». Всі 118 членів екіпажу - загинули. Допомогу в рятувальній операції тоді пропонували фахівці різних провідних країн. Та російські військові до останнього зволікали з прийняттям підмоги від іноземців. Не допомогли і самі. Трагедія субмарини стала шоком для усього світу. В Кривому Розі вона досі відгукується болем за молодим мічманом - хлопцем, який понад усе любив море. Цю історію розкаже Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Загроза для опалювального сезону: представники енергетичної галузі - за законодавчу стабілізацію ринку газу

114 мільярдів гривень - це заборгованість, яку накопичили на сьогодні вітчизняні підприємства теплокомуненергетики. Така ситуація ставить під загрозу опалювальний сезон в Україні. Представники газових і теплогенеруючих компаній Дніпропетровщини виступили із закликом до парламентарів прискорити прийняття законопроєкту, що покликаний стабілізувати ситуацію на ринку природного газу.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Фабрика меду: криворізькі пасічники зустріли професійне свято на робочому місці

Всеукраїнський день пасічника бджолярі воліють зустрічати на робочому місці. Цьогоріч представники криворізького бджолярства зібралися на пасіці Ігоря Корнієнка. Говорили про бджіл, про мед та його цілющі властивості. Привітати пасічників приїхав міський голова. Юрій Вілкул першим оцінив якість нового врожаю криворізьких бджолярів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Сімейний тревел-тур: батько і син з Кривого Рогу об'їхали на авто всю Україну

Пізнати Україну з різних ракурсів. Криворіжець Павло Філяєв разом з батьком не на карті, а наяву місяць вивчав рідну країну. 18 областей, 6 тисяч кілометрів на машині. Батько з сином довели – цікаве дозвілля по-українськи можливе і при доволі скромних засобах. В яких містах можна відпочити дешево і сердито? Своїми спостереженнями й порадами мандрівник охоче поділився з земляками.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки