24 серпня 2020

День Державного Прапора

23-тього серпня в Україні відзначають День державного прапора. Щороку за традицією жовто-блакитний стяг урочисто піднімають біля криворізької мерії. І цієї неділі о восьмій тридцять церемонія розпочалась з шикування почесної варти.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Квіти отаману

Де козак, там і слава. Наше місто - славного Козака Рога. Вже два роки минуло відтоді, як у його скульптурних запорозьких лицарів - Мамая та Козака Рога з'явився бронзовий побратим. Пам'ятник козацькому ватажкові створив криворізький скульптор Володимир Токар. Останній отаман Запорозької Січі зробив для України чимало. Нині він є взірцем козацької звитяги, мужності та витривалості. Тож недарма його вшановують саме в День народження молодої країни України.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Вшанували борців на незалежність

Алея героїв сьогодні майорить жовто-блакитними прапорами, виблискує на сонці військова символіка — Іловайська зірка ще до офіційного відкриття зібрала біля себе ветеранів АТО, солдатських матерів і криворізьких патріотів. Вони тут, щоб вшанувати пам'ять борців за вільну Україну. Кажуть: незалежність – це не досягнення, а тривала боротьба, що ведеться й досі.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Зниклу 19-річну криворожанку Ірину Калінчук знайшли мертвою у кар'єрі

Як ми повідомляли, 19-річна криворожанка після сімейної суперечки пішла з дому 17 серпня і не повернулася. Її подали в розшук.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
До витоків. Криворіжці вшанували пам'ять козацького отамана Петра Калнишевського

Сьогодні, у День Незалежності України, криворізька громадськість вшанувала пам'ять останнього кошового отамана Запорозької Січі Петра Калнишевського, засновника поштової станції Кривий Ріг. До підніжжя монумента, розташованого на однойменній вулиці у Центрально-Міському районі, поклали квіти.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
На честь 29-ї річниці незалежності країни, у Кривому Розі провели Марш Захисників

На честь 29-ї річниці незалежності країни, у Кривому Розі провели Марш Захисників. Його організувала "Криворізька асоціація учасників бойових дій та учасників АТО". 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Google привітав Україну з Днем Незалежності букетом соняшників і волошок

Компанія Google сьогодні присвятила спеціальний дудл до Дня Незалежності України. В описі до нього відзначається, що це свято для українців є одним з найважливіших, бо саме цього дня, 29 років тому, Україна офіційно проголосила незалежність.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Відбивався ножем і сокирою. У Кривому Розі люди піймали нічного грабіжника

Уночі 23 серпня невідомий вліз до квартири по вулиці Героїв АТО. Поки зловмисника помітили, він встиг винести цінності та техніку, а от його самого сусіди заблокували у приміщенні, - повідомляє патрульна поліція.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Квітни, незалежна! З найвизначнішим державним святом, криворіжці!

Сьогодні наша держава святкує День Незалежності. Цей знаменний день ми відзначаємо щороку на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акта проголошення незалежності України.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Нині у Кривому Розі сонячно і безхмарно. +14 +29 градусів

Сьогодні небо буде чистим увесь день. Синоптики опадів не передбачають. +14 +29 градусів.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА