26 серпня 2020

За минулу добу у Кривому Розі помер один пацієнт з COVID-19. Нових випадків нема

Станом на 26 серпня, серед криворіжців нових випадків інфікування вірусом не зареєстровано. Але, на жаль, маємо ще одну смерть - коронавірус викликав ускладнення на тлі важкої хронічної патології пацієнта.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 26.08.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Президент з робочим візитом у Кривому Розі

Президент Володимир Зеленський сьогодні з робочим візитом побував у Дніпрі та Кривому Розі. Надвечір з обласного центру літаком глава держави прибув до міста. В планах візиту - відвідини першого матчу футбольного клубу "Кривбас". Ще два пункти програми на сьогодні - спілкування з криворізькою комнадою учасників АТО "іНВІКТУС", та, ймовірно, візит на підприємство "АрселорМіттал Кривий Ріг". Деталей зустрічі небагато, оскільки візит проходить без участі місцевих медіа. Завтра візит Президента має продовжитись. Подробиці дивіться в наступних випусках.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Кошти міського бюджету на боротьбу з пандемією: звіт міського управління охорони здоров'я

Про використання коштів резервного фонду міського бюджету на боротьбу з коронавірусом сьогодні на пленарному засіданні сесії міськради звітувало міське управління охорони здоров'я. Репортаж Івана Проводова.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Акція підприємців: звернення на захист криворізького малого бізнесу направлять на розгляд президенту та уряду

Сьогодні вранці криворізькі підприємці зібрались на протестну акцію. У такий спосіб висловлювали вимогу до Президента України - ветувати новий закон про касові апарати. Він, на думку учасників акції, знищить малий бізнес. Слухав протестувальників Валерій Кожухар.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Врятувати життя маленького криворіжця: депутати міськради підтримали петицію про допомогу онкохворому хлопчику

Cьогодні депутати міськради абсолютною більшістю голосів підтримали електронну петицію про допомогу маленькому криворіжцю Глібу Литюку. Авторка петиції - тітка хлопчика Марина Пруднікова, розповіла: ще при народженні у дитини виявили онкозахворювання. Нині сім'я перебуває на лікуванні малюка в Туреччині та гостро потребує матеріальної підтримки. Місто вже відгукнулося, аби допомогти онкохворій дитині.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Без підтримки: депутати не підтримали дві електронні петиції

Дві петиції не знайшли сьогодні підтримки депутатської більшості. Одна із них стосується ремонту басейну "Локомотив" на Дружбі. Автор не приїхав на засідання сесії. Втім, петицію розглянули. І резюмували: ремонт басейну "Локомотив" не може фінансуватися з міського бюджету, оскільки цей заклад є власністю залізничного відомства. Друга петиція - про повернення маршрутів номер 291 та 323. Автор також не з'явився на розгляд петиції. Як повідомив начальник міського управління транспорту і телекомунікацій - на ці маршрути вийшов комунальний транспорт.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Відзнаки криворіжцям: на сесії міськради мешканцям міста вручили державні та міські нагороди

29-те серпня в державі - День пам'яті захисників України. Бійців, які загинули у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність країни, вшановуватимуть і в Кривому Розі. Пам'ятний захід розпочнеться в суботу об 11-ій на Алеї Героїв. Сьогодні на пленарному засіданні сесії вручали державні відзнаки криворіжцям. Орденом княгині Ольги третього ступеня нагороджено головного бухгалтера КЗРК Любов Ярошевську. Звання "Мати-героїня" Указом президента присвоєно матері вісьмох дітей Наталії Кобзар.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Захворюваність зростає: у місті в останні тижні епідситуація загострюється, та фахівці називають її некритичною

Кабмін сьогодні прийняв рішення про подовження адаптивного карантину в Україні до 1 листопада. Урядовці підтримали пропозицію міністра охорони здоров'я Максима Степанова та пролонгували обмеження ще на два місяці. У серпні ковід в Україні набирав обертів. За останній тиждень було встановлено одразу три "коронавірусні" рекорди. А деякі з областей на кольоровій мапі перемістились на підвищені рівні небезпеки. Чи загострюється ситуація в Кривому Розі і наскільки це загрозливі масштаби - дізнавався Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Яким буде початок навчального року: у криворізьких школах готують безпечні умови для вчителів і учнів

У містах України, що увійшли до зеленої, жовтої або помаранчевої зони, діти розпочнуть навчальний рік з першого вересня. Школи працюватимуть за чіткими правилами соціальної дистанції та вимог гігієни, - так вирішив кабмін. Криворізькі педагоги долучились до створення безпечного середовища для усіх учасників навчального процесу. Як працюватимуть школи, про що мають подбати батьки, - з'ясовували наші журналісти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Тестування освітян: виявлені позитивні результати експрес-тестів

Міський департамент освіти та науки повідомляє про перші результати тестування освітян. Так, четверо працівників шкіл з Інгулецького району отримали позитивний результат експрес-тестів. Зараз вони перебувають на самоізоляції і чекають висновків другого дослідження - вже з ПЛР-лабораторії.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Перекинули намет: невідомий похуліганив в агітаційній точці однієї з політичних сил

Вчора на вулиці Ватутіна невідомий чоловік перекинув намет однієї з політичних сил. Доки прибули правоохоронці - порушник порядку втік. Подробиці – далі в сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Шлях води: як у квартиру приходить питна вода і чи безпечно її пити?

Яка вода у щоденному вжитку криворіжців? Безпечна, - кажуть фахівці Кривбасводоканалу. Та запевняють: вода з-під крану – цілком відповідає державним санітарним нормам. Про водопідготовку та шлях "сирої води" до кухонь городян дізнавалися наші журналісти

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Близький хепіенд: які враження від літа грітимуть в холодну пору року?

Літо - на фінішній прямій. Улюблена пора прихильників тепла, води і сонця вже махає рукою на прощання. Утім, враження від трьох місяців літніх плюсів грітимуть ще довго. Наша знімальна група відвідала популярні криворізькі оази відпочинку та поцікавилась у городян про враження від літа-2020.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Президент Зеленський - у Кривому Розі. Що у планах Глави держави?

Президент Володимир Зеленський сьогодні побував з робочим візитом у Дніпрі та Кривому Розі.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки