27 серпня 2020

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 27.08.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Візит Президента до Кривого Рогу: що у підсумку і як було розкрито головну інтригу

Сьогодні завершився дводенний візит Президента України до Кривого Рогу. Володимир Зеленський відвідав декілька міських об'єктів, не спілкувався з місцевими медіа і розкрив головну передвиборчу інтригу - хто представлятиме слуг народу як кандидат на посаду міського голови Кривого Рогу. Про потенційного кандидата в мери від "Слуги народу" Дмитра Шевчика криворіжцям, не задіяним на підприємствах Метінвесту, відомо небагато. Офіційна інформація про статки депутата обласної ради і гендиректора комбінату міститься у відкритих джерелах.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Важливо - для школярів і батьків: звернення мера міста з нагоди початку нового навчального року

Мер міста Юрій Вілкул записав відеозвернення до батьків та дітей напередодні початку нового навчального року. Повідомив, які профілактичні заходи в боротьбі з коронавірусом вживає місто, готуючись відкрити школи для учнів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Серпнева нарада: криворізькі освітяни обговорили останні нюанси перед стартом навчального року

Сьогодні у Кривому Розі відбулась серпнева нарада освітян. В режимі онлайн - на вимогу часу, до неї долучились близько трьохсот учасників: керівники та спеціалісти навчальних закладів міста, районних відділів освіти, методисти. Міський департамент освіти і науки підбив підсумки роботи в минулому навчальному році та спланував найближчий учбовий рік - з актуальними зауваженнями і рекомендаціями.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Новий навчальний рік - з новими вимогами: школи міста інспектують на готовність до роботи в умовах карантину

Освітня галузь міста готова до початку нового навчального року. Відповідні паспорти отримали практично всі криворізькі школи, ліцеї та гімназії. В міському департаменті освіти і науки на часі - останні комісійні первірки готовності учбових закладів до роботи в умовах карантину. Розпочали інспектування з Тернівського району.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Епідситуація в місті: 13 нових випадків Covid-19

13 нових випадків Covid-19 - про такий добовий приріст повідомляють у мерії. Загалом з підтвердженим діагнозом коронавірусна інфекція лікується 71 криворіжець, половина з них - вдома, під наглядом сімейних лікарів. Семеро пацієнтів інфекційної лікарні - в реанімації, один підключений до апарату штучної вентиляції легень. 137 криворіжців чекають висновків ПЛР-лабораторій.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Для кого вимоги: у Держпродспоживслужбі констатують недотримання криворіжцями карантинних правил

Тим часом фахівці Держпродспоживслужби проаналізували, як криворіжці дотримуються карантинних вимог. Висновок невтішний - майже всі пасажири маршрутних таксі - без масок, порушують правила і продавці та покупці торговельних закладів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
є-сервіс - в роботу медзакладів: заклади медицини долучились до тестування Контакт-центру

Є-сервіс Контакт-центр. Новий проєкт міського голови набирає обертів. До тестування системи залучено понад 120 виконавців. Понад третина з них – це заклади медичної галузі. Як проходить випробування є-сервісу – бачили наші журналісти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
До сторіччя міськради: з нагоди ювілейної дати нагороди отримали представники Металургійної райради

8-го вересня Криворізька міська рада відзначатиме сторіччя заснування. Сто років тому до складу ради було обрано півтори сотні депутатів. Нині у Кривому Розі діють сім районних та міська рада. Сьогодні з нагоди ювілею вітання та нагороди від міського голови приймав депутатський корпус Металургійної райради.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
ДТП на Волгоградській: водій мотоцикла - в лікарні

Сьогодні по обіді на вулиці Волгоградській сталася ДТП. За попередньою інформацією, мотоцикл рухався з кільця 95-го кварталу в напрямку зупинки «Мудрьона». З вулиці Ярослава Мудрого виїжджала вантажівка Мерседес, повертаючи вліво, попри заборонний знак. В результаті пригоди водій двоколісного вилетів з байка, мотоцикл за інерцією потрапив під колеса іномарки, а водія Хонди забрала карета швидкої.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Загинула жінка: пожежа в Покровському районі забрала життя людини

У Покровському районі під час пожежі загинула людина. Трагедія сталася цієї ночі в одній із квартир на 4-му Зарічному. Рятувальники ліквідували займання. Та під час гасіння виявили в квартирі обгоріле тіло жінки. Деталі події з'ясовують правоохоронці.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Держзамовлення у вузах: сьогодні вступники дізнались, чи пройшли на бюджет

Рекомендований до зарахування – такий довгоочікуваний статус сьогодні з’явився в електронних кабінетах абітурієнтів, які пройшли конкурс на бюджетні місця. Тепер головне питання для кожного з них – куди подати оригінали документів. Як пройшов день оприлюднення результатів конкурсного відбору та обсягів державного замовлення для криворізьких вступників - дізнавалася наша знімальна група.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Заміна колектора: у Центрально-Міському районі будують новий каналізаційний колектор

Новий півторакілометровий каналізаційний колектор будують у Центрально-Міському районі. Реалізація проєкту стартувала на початку серпня. Зводять колектор коштом міського бюджету. Третину запланованого підрядні організації вже виконали - прокладено понад півтисячі метрів труб. Зараз роботи ведуться на вулиці Прорізній.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки