02 вересня 2020

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 02.09.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Вихід із самоізоляції буде спрощено: заява головного санітарного лікаря

За минулу добу серед криворіжців зареєстровано два нових випадки інфікування коронавірусом. Обоє - контактні особи, перебувають на самоізоляції. Одужало ще 6 чоловік. На сьогодні з діагнозом Covid у Кривому Розі лікуються 94 пацієнти, семеро з них - мешканці інших населених пунктів. В інфекційній лікарні 89 пацієнтів. У 56-ти - встановлений діагноз коронавірус. 12 пацієнтів у важкому стані, вісім - наразі в реанімації. З пневмонією за добу госпіталізовано 17 пацієнтів. Тим часом в Україні - нова рекордна цифра. За добу виявили 2495 нових випадків коронавірусної хвороби.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
За кермо - під кайфом: винуватець учорашнього ДТП на Мусоргського був у стані наркотичного сп'яніння

За кермо - під кайфом. Як ми повідомляли, вчора на вулиці Мусоргського на світлофорі іномарка збила пішоходів. За інформацією патрульної поліції, водій Мерседеса був з ознаками наркотичного сп’яніння. З подробицями Олександр Карамушка.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Вода для Саксаганського району: реконструкція водогону - на фінішній прямій

Водопостачання без перешкод. Комунальне підприємство "Кривбасводоканал" реалізовує один із наймасштабніших проєктів року. Це капітальний ремонт водогону, який забезпечує питною водою майже увесь Саксаганський район.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Екстерном або вдома: в місті практикують види альтернативного навчання

Школа вдома. Поки більшість учнів України переймаються карантинними обмеженнями в школі, невеликий відсоток дітей з головою поринули в навчання по-домашньому. Віднедавна українські батьки можуть обирати будь-яку зручну форму здобуття освіти для своїх дітей удома: індивідуальну, сімейну чи патронаж. Криворізькі навчальні заклади вже мають досвід такої роботи. Екстерном або вдома займаються діти з особливостями стану здоров'я і, приміром, спортсмени.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Музей славного минулого: у п'ятій школі відкрили музейну кімнату після реконструкції

У п'ятій школі, що в районі МОПРу, реконструювали кімнату військово-патріотичного виховання. Тепер тут буде музей історії авіації та її славних представників. Учні знають, що їхня школа виховала шістьох льотчиків-асів. Історичні експонати - нагороди та льотне екіпірування, можуть розказати більше про цих відомих людей. Відкриття нового музею відвідав мер міста.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Брифінг у котельні: новий керівник Теплоцентралі дав першу пресконференцію

За рішенням Кабміну, виконуючим обов'язки голови правління Криворізької теплоцентралі став Павло Савчук. Сьогодні він провів першу прес-конференцію на новій посаді. З журналістами говорив про перспективи вчасного початку опалювального сезону, про технічний і фінансовий стан підприємства. Валерій Кожухар розповість більше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Собака покусав господарів: у Широківському районі - випадок сказу

Неподалік Кривого Рогу зафіксували випадок сказу. У Широківському районі домашній собака після контакту з хворою твариною покусав господарів. Зараз родина - під наглядом лікарів. Які ризики криє в собі хвороба та чи є загроза для криворіжців, дізнавався Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Монетизація бебі-боксів: батьки новонароджених отримуватимуть гроші замість пакета малюка

У липні Антимонопольний комітет відмінив процедуру закупівлі «пакунків малюка». Утім, без допомоги не залишиться жодна родина з новонародженим, запевняють в уряді. Для цього - запустили пілотний проєкт «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» на нинішній і наступний рік. Більше про зміни – в сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Виставка дитячих робіт: в КНУ презентувли експозицію робіт юних художників

У виставочному залі художньо-графічного відділення факультету мистецтв КДПУ відкрилась експозиція дитячих робіт. У ній - малюнки близько двох десятків юних художників.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Звідки сморід у Кривому Розі: коментар ДСНС

Сьогодні, 2 вересня, над містом Нікополь місцеві жителі спостерігали хмару смогу. У Службу порятунку «101» надходили скарги від людей з приводу неприємного запаху. Така сама ситуація спостерігалась у Кривому Розі та інших містах області. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Ековікенд: учасники екологічного вихідного провели акцію в кар'єрі на Зарічному

І прибирання, і активний відпочинок - нова традиція екологічно небайдужих криворіжців. Почалося все з Балки Північної Червоної місяць тому. А в ці вихідні черговий ековікенд пройшов у районі затопленого гранітного кар'єру. Що побачили і що залишили після себе його учасники - дивіться в сюжеті.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки