06 вересня 2020

Після великої перерви у пів року: до яких правил у школі тепер доведеться звикнути учням, педагогам і батькам?

Першого вересня українські діти сіли за парти. Виняток - школярі з червоної зони. Через півроку вимушеної перерви у повноцінному навчанні завдання номер один - не захворіти. Більше уроків на свіжому повітрі, обов'язкова наявність масок і дезінфікаторів, один кабінет для одного класу та ще багато інших корисних правил. Завдання номер два - згадати все. На початку - перевірка знань. У деяких школах - жодних оцінок, протягом місяця лише вербальне оцінювання. Як працюватимуть навчальні заклади у період пандемії, - розкажуть наші журналісти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Освіта в альтернативному форматі: як живуть і як навчаються криворізькі хоумскулери?

Школа, не відходячи від дому. Поки більшість учнів України переймаються карантинними обмеженнями в школі, невеликий відсоток - з головою поринули в навчання по-домашньому. Тепер українські батьки можуть обирати будь-яку зручну форму навчання для своїх дітей вдома: індивідуальну, сімейну чи патронаж. До того ж відтепер переведення учня на альтернативний формат навчання схвалення департаментів освіти не потребує. Як живуть криворізькі хоумскулери – у сюжеті Ірини Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Маски зняті! кольори на мапі країни змінюються, захворюваність зростає, а з нею - і число порушників карантинних правил

Чи довго протягнеться навчання у класичному форматі, чи на вимушений хоумскулінг доведеться дітям йти знову - усе залежатиме від епідситуації, наголошують в уряді. Цифри добового приросту хворих на ковід останніх днів не дають підстав заспокоюватися. На кінець тижня - понад сімсот нових випадків за день, і ще один тривожний рекорд - за кількістю госпіталізованих. У четвер за добу більше півтисячі нових пацієнтів зайняли ліжка у стаціонарах. Кольорова карта країни постійно змінюється. І чим безпечніша зона - тим більше порушників карантинних обмежень.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Пам'ять про Іловайськ: у шосту річницю розстрілу в зеленому коридорі криворізькі бійці згадують події в Іловайському котлі

Іловайським подіям - 6 років. Наприкінці серпня відкриттям нового пам'ятника у місті вшанували загиблих в Іловайському котлі. Про них пам'ятають, та свідчення тих подій з кожним роком губляться, факти перетворюються на легенди і навіть гучне питання "Хто винен?" для багатьох поволі втрачає свою гостроту. Відлуння Іловайська — у сюжеті Антона Глущенка.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Право на вигул: конфлікт власників тварин і дідуся, що погрожує людям із собаками розправою, привів його учасників до суду

Власники тварин - проти борця за цивілізований вигул. Принаймні так себе називає дідусь, що попсував нерви і довів до стресу не одного господаря собак, які вигулюють своїх Джеків і Бетті у парку на соцмісті. Чоловік з ножем нападає на людей, нецензурно лається і вимагає прибрати собак із парку. Дійшло до з'ясування стосунків у суді. Євген Клусовський поринув у цю доволі неприємну історію. 

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Залізна логіка: криворіжці на двоколісних прокачали педалі, тіло і розум на маршрутах нового велоквесту

Квест містом. Криворіжці прокачали тіло і розум на маршрутах велоквесту «Залізна логіка». 9 команд, 5 локацій та більше 15 кілометрів на колесах – все заради екстремальних відчуттів та розваги. Парки Мершавцева та Гагаріна, театр Шевченка, пам’ятник Калнишевському – у кожної команди свій маршрут і своя задача для мізків. Це вже третій квест, який організовує відома у місті велородина. Разом з велолюбителями розгадувала математичні ребуси та шукала коди наша Юлія Вєтряк.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Четверту добу під землею. У Кривому Розі тривають шахтарські протести

Як ми писали, з 3-го вересня у шахті "Октябрська" на горизонті -1200 м залишаються 29 шахтарів. Назовні їх підтримують колеги, які вже декілька днів поспіль збираються на протестні акцію під адмінбудівлею управління Кривбасзалізрудком.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
ДТП у Кривому Розі в районі Ластівки: КІА перевернулась, постраждала жінка

Сьогодні у районі Ластівки в Довгинцівському районі сталася ДТП за участі автомобілів ВАЗ та КІА.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
П'яна криворожанка спала на зупинці, а біля неї сиділи двоє малюків 2-х і 4-х років

Поліція Кривого Рогу вилучила двох дітей у нетверезої матері, яка спала на зупинці громадського транспорту, - інформує КВП.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Стан криворізького повітря на початок вересня: що вдихаємо?

Упродовж двох днів, 3 та 4 вересня, на міських постах автоматичного спостереження фіксували перевищення концентрації оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки та пилу, - повідомляє аналітичний відділ якості атмосферного повітря у Кривому Розі. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Сьогодні Київ скликає екстрене засідання ТКГ через погрози «ДНР» відкрити вогонь по ЗСУ

Україна скликає екстрене засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) через погрози ватажка терористичної організації "ДНР" Дениса Пушиліна відкрити вогонь по українських позиціях на Донбасі.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
На замітку. Місцеві вибори за новим кодексом: календарний план у деталях

25 жовтня в Україні мають відбутися місцеві вибори. Цієї осені вони відбуватимуться за новим Виборчим кодексом, а голосувати вперше дозволено там, де людина фактично живе. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
У Кривому Розі нині похмуро, вдень - мінлива хмарність. Без опадів. +17 +28 градусів

У Кривому Розі нині похмуро, вдень - мінлива хмарність. Без опадів. +17 +28 градусів. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА