04 жовтня 2020

Як розібратись у бюлетенях: експерти передбачають вал судових процесів через нові правила заповнення бюлетенів

Місцеві вибори - вже за три тижні. Свідомі виборці намагаються ознайомитись з передвиборчими програмами кандидатів. Та, як виявляється, мало обрати кандидата, треба ще й зуміти проголосувати. Адже нове виборче законодавство принесло українцям нову форму бюлетенів і новий принцип їх заповнення. Чорт ногу зламає - так характеризують виборчі документи колеги-журналісти. Експерти кажуть: розібратися з системою буде під силу не кожному. Про це - в сюжеті Олени Мухіної.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Чим дихають жителі Гірницького: фахівці проводять моніторинг якості повітря у відповідь на скарги мешканців

Не можуть дихати на повні груди через виробничу діяльність підприємств – такі скарги надходять до мерії від мешканців різних мікрорайонів. Цього разу з наріканнями до міського управління екології звернулись жителі Гірницького. Туди виїхав і наш журналіст Євген Клусовський.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Без надії сподіваються: працівники колись легендарного заводу роками чекають на виплату заборгованої зарплати

Без надії сподіваюсь. Хтозна, чи згадували Лесю Українку упродовж кількох років працівники Констару, та пошуки справедливості не припиняли. Представники колись легендарного криворізького заводу на повернення заробленого чекають вже котрий рік. У живих залишились не всі. Кожна нова влада у країні - для людей нова надія. Та, як кажуть, чудес не буває. А якщо і трапляються - то тільки для обраних. Як живеться сьогодні працівникам проданого за безцінь заводу і чому ця тема заграла новими фарбами - розкаже Ігор Кононенко.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Щастя в родині: сім'ю для кожної дитини намагаються знайти фахівці соціальних служб

Народження дитини - щаслива мить для кожної сім'ї. Попри фінансові труднощі та соціальні проблеми багато родин прагнуть мати не одну, а двоє, троє дітей. Та не всім щастить мати відповідальних батьків. Соціальне сирітство - болюче явище для України. Знайти родину для кожної дитини -таке завдання соціальних служб Кривого Рогу. Нині у місті – 14 дитячих будинків сімейного типу і 46 прийомних родин. Спеціалісти наголошують: найкраще виховання – в сім’ї. Дитяче питання – у сюжеті Яни Чоботаренко.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Перевірили звернення: служба у справах дітей провела рейд у гуртожитку

Вже місяць у Кривому Розі працює Контакт-центр. Новий є-сервіс приймає запити від громадян у телефонному та онлайн режимах. Одне зі звернень, що надійшло до Контакт-Центру – про систематичні порушення громадського порядку на очах у малолітніх дітей. До рейду профільних служб приєдналась і наша Вікторія Добровольська.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
До Дня учителя: Дмитро Родіонов - про улюблену професію і сучасні методи вчителя історії

Сьогодні українські вчителі відзначають своє професійне свято. Протягом тижня в інформаційних випусках ми знайомили вас із криворізькими педагогами, для яких робота з учнями - це і професія, і захоплення, і все життя. Сьогодні у Постфактумі пропонуємо подивитись історію вчителя Центрально-Міської гімназії Дмитра Родіонова.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ще двоє криворіжців - чоловік та жінка - померли від ускладнень коронавірусу

За минулу добу в нашому місті померли 2 пацієнти інфекційної лікарні - 40-річний чоловік та жінка віком за 60. Діагноз - коронавірус на тлі хронічних захворювань серцево-судинної системи та порушення обміну речовин.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Квітуча набережна. У Кривому Розі висадили сакури. Фоторепортаж

На набережній поблизу парку імені Богдана Хмельницького сьогодні висаджували сажанці сакури.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Криворізький боксер-супертяж Ігор Шевадзуцький нокаутував суперника в Болгарії. Відео

Український боксер-супертяж із Кривого Рогу Ігор Шевадзуцький 3 жовтня успішно провів бій і технічним нокаутом здобув п'яту перемогу на профі-рингу, - повідомляє Luckypunch.net.

 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Жбурнув гроші у машину. У Кривому Розі чоловік з фейковими документами відкуплявся від копів

Учора в Саксаганському районі патрульні спинили водія автомобіля ВАЗ за порушення ПДР. Під час перевірки, чоловік надав документи з ознаками підробки, - повідомляє патрульна поліція Кривого Рогу. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
На підтримку криворізьких шахтарів. Міжнародна організація праці звернулася до української влади

Міжнародна організація праці у терміновому порядку звернулася до української влади через численні порушення прав робітників на Криворізькому залізорудному комбінаті.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
З 5 жовтня місто Дніпро переводять до помаранчевої зони, Кривий Ріг поки у жовтій

Вже з понеділка обласний центр Дніпропетровщини опиниться у «помаранчевій» зоні епідеміологічної небезпеки. Таке рішення прийняла Державна комісія ТЕБ та НС.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Обгоріли 700 кв.м площі. Уночі в Кривому Розі горів цех з переробки деревини

Сьогодні уночі, о 00:10, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення  про пожежу на території виробничого підприємства, розташованого на вулиці Ковальській Саксаганського району, - інформує обласна ДСНС.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Неділя у Кривому Розі буде сонячною і теплою. +14 +21 градус

За прогнозами синоптиків, цей похмурий тиждень завершиться погожим днем. Без опадів. +14 +21 градус.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА