18 жовтня 2020

Білий красень у парку Гагаріна: у суботу відкрили пішохідний міст у Центрально-Міському районі

У мальовничій місцевості Центрально-Міського району з’явився новий архітектурний об’єкт, на який чекали тисячі мешканців міста.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Дієвий спосіб комунікації: понад чотири тисячі звернень вже прийняв міський Контакт-Центр

Більше місяця ці чотири цифри Контакт-центру є номером для допомоги криворіжцям. Діють також інтернет-сайт та мобільний додаток. Понад чотири тисячі заявок із дня старту – результат тестування сервісу. Фахівці контакт-центру кажуть, кожен дзвінок – важливий. Новий є-сервіс для звернень громадян – це дієвий спосіб комунікації з владою в умовах карантинних обмежень. Про роботу міської інновації – у сюжеті Яни Чоботаренко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Справа з-під сукна: як сприйняли експерти й політологи наміри вручити підозру криворізькому меру напередодні виборів

Справа з-під сукна - за два тижні до виборів. 13-го жовтня криворізький мер їздив до Дніпра за повісткою з обласної прокуратури. Юрію Вілкулу хочуть вручити підозру у справі 5-річної давнини. Йдеться про лист мера міста до АМКР про участь підприємства в програмі соціального партнерства. Таке звернення тоді розцінили як тиск на бізнес. Тиском на муніципалітет і кандидата в мери називають тепер ситуацію, що склалася довкола виборів у Кривому Розі, політологи та експерти - лідери думок. Олена Павловець розповість про це більше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Вибори у цифропросторі: нові програмні продукти про особливості голосування - в допомогу електорату і виборчкомам

Тим часом до виборів - рівно тиждень. Як засвідчити свій вибір в день голосування, як розібратися в усьому, що досі незрозуміло? Цифрові технології - прийдуть на допомогу виборцю. Центральна виборча комісія запустила чат бот. Нині він доступний користувачам Телеграму, а згодом - буде і в фейсбук. Стали в пригоді цифрові технології і кандидатам, і членам виборчкомів. Про передвиборну агітацію в мережі та її регулювання, а також про нові програмні продукти з теми виборів - Олена Мухіна.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Лікуватися - в Дніпро: що на ділі означає реформування протитуберкульозної служби в Україні?

Вже більше як півроку медзаклади вторинної ланки - в процесі активного реформування. Зміни передбачені і в роботі протитуберкульозної служби. Запланована трансформація на ділі означає амбулаторне лікування інфікованих хворих і скорочення тубдиспансерів. Ці гострі питання обговорювали лікарі та представники благодійних організацій. Подробиці - в сюжеті Олександра Карамушки.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Нічні перегони: любов до байка, жага епатажу чи виклик долі?

Місто довжиною в життя зусиллями екстремалів перетворюється на затяжний мототрек. Проте, екстремальна кар'єра, як і життя декого з них, виявляються трагічно недовгими. Хто у цьому винен — з'ясувати складно, бо ж наздогнати авантюрних байкерів — іще та проблема. Козаки-розбійники на двоколісних — у сюжеті Антона Глущенка.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Вирішальний етап: з понеділка в місті стартує голосування за проєкти "Громадського бюджету-2021"

Голосування – вже відзавтра. Відповідальний етап шостого конкурсу «Громадський бюджет» розпочнеться 19-го і триватиме до 30 жовтня. 117 креативних проєктів стосуються тем благоустрою, енергозбереження, підтримки освітніх ініціатив, проведення культурних заходів та спортивних змагань. Як віддати свій голос, аби ідеї земляків отримали шанс на втілення у життя - розкаже Яна Чоботаренко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У Кривому Розі збудували новий пішохідний міст через річку Саксагань

65-метровий міст з’явився у Центрально-Міському районі. Тепер ним можна потрапити пішки з вулиці Свято-Миколаївської до парку імені Юрія Гагаріна, Театральної площі та площі Визволення. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Зруйновані будівлі, зірвані дахи, вирвані дерева. Неподалік Кривого Рогу пройшовся смерч

Учора у Кропивницькому страшною негодою пошкоджено покрівлі близько сотні житлових будинків, повалено півсотні дерев та підтоплено 4 домогосподарства, – повідомляє пресслужба ДСНС. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Сміття вистачить на цілий Екотиждень. Криворіжці прибралися на Карачунах

Як ми писали, 17 жовтня у Кривому Розі відбувся вже третій за цей рік ековікенд.Цього разу, за ініціативи Інституту розвитку міста, чепурили Карачуни. До екологічної акції долучились не лише дорослі, а й малеча. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Сьогодні у Кривому Розі сонячно. Без опадів. +7 +17 градусів

Як прогнозують синоптики, неділя у Кривому Розі буде безхмарною. Опадів не очікують. +7 +14 градусів.

 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА