23 жовтня 2020

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 23.10.2020 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Цілком таємно: "секретний" склад агітаційної продукції

Третій день на вулиці Святогеоргіївській громадські активісти та поліція намагаються з'ясувати, що ж зберігається на імпровізованому складі в житловому будинку. Цілий день обидва входи до офісу, де імовірно розміщений штаб із виготовлення неправомірної агітпродукції, були заблоковані автомобілями. На місці знову працювали декілька нарядів правоохоронців. Сюди ж прибули і учасники вчорашніх подій.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Інвестиції в енергоефективність: місто уклало договір з Європейським інвестиційним банком

Кривий Ріг у партнерстві з Європейським інвестиційним банком та Міністерством розвитку громад і територій України розпочинає проєкт з масштабної модернізації системи теплопостачання. Індивідуальні теплопункти з'являться в усіх бюджетних закладах. Ця робота в місті вже проводилась. Нині ж - отримає інвестпідтримку. Сьогодні у мерії був підписаний ґрантовий договір з Європейським інвестиційним банком у сфері енергоефективності.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Епідситуація в місті: 51 новий випадок коронавірусу

В Україні знову рекордні показники: за добу - понад сім з половиною тисяч нових випадків ковід. У Кривому Розі - більше одужали, ніж захворіли за добу. Нових випадків - 51. Одужало за добу 54 людини. Всього у місті лікується 671 пацієнт з Covid. Третина хворих - у стаціонарах міськлікарень. Показник охоплення тестуванням у місті залишається високим. Навіть з урахуванням нових нормативів ця цифра складає майже 126 обстежень на сто тисяч населення при рекомендованих сорока восьми.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Для порятунку хворих: криворізькі лікарні отримали кисневі концентратори

Десять кисневих генераторів сьогодні отримали лікарні міста, де приймають хворих на COVID-19. Це вже друга поставка такого обладнання до стаціонарів за кошти міського бюджету. Деталі - в сюжеті Олени Мухіної.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Правильно і безпечно: важливі моменти цих виборів - заповнення бюлетеня і дотримання правил безпеки

Всі 294 виборчі дільниці Кривого Рогу готові до дня виборів. На кожній - подбали про заходи для безпечного голосування. Криворізьким виборцям видаватимуть захисні маски й індивідуальні ручки, дільниці регулярно дезінфікуватимуть, у приміщеннях буде розмітка для дотримання дистанції. Про що варто подбати, вирушаючи на голосування? Про це - наш наступний сюжет.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Міжнародні спостерігачі працюватимуть у Кривому Розі

У день виборів у Кривому Розі працюватимуть міжнародні спостерігачі. Зокрема, дотримання законності в ході голосування на місцевих виборах контролюватимуть спостерігачі з Великобританії, Німеччини, Словаччини.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Бої без правил? У фейсбук чорні піарники створили фейкову сторінку "Рудани"

Виборча кампанія - на піку. Особливо гострі баталії - в соцмережах. У час "чорних технологій" мішенню стала і телерадіокомпанія Рудана. За 5 днів до виборів в інтернеті з'явилися сторінки-клони нашої компанії. Як у Фейсбук, так і в інстаграм. Технологія не нова - копіпаст реальних новин Рудани вперемішку з фальшивими.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Між турами: застрягнути у матриці. Експерти - про ініціативу відтермінування другого туру виборів

Бути чи не бути другому туру? В Україні обговорюють зареєстровану в парламенті постанову, яка може перекреслити виборче законодавство. Депутати від "Слуги народу" запропонували в умовах карантину відтермінувати другий тур виборів мерів на невизначений час. У Комітеті виборців пояснили, що скасування другого туру суперечить Конституції України і порушує виборчі права громадян. Більше того, перенесення другого туру фактично залишить міста без легітимної влади. Експерти ж називають це багатоходовою стратегією.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
На той бік вулиці - підземкою: переходом на вулиці Лермонтова вже користуються пішоходи

Підземним переходом на вулиці Лермонтова вже можуть користуватись пішоходи. Основні роботи з капітального ремонту підземки виконані. Попереду - обладнання піпереходу підйомниками для маломобільних криворіжців.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Стрілянина на Макулані: цієї ночі мешканців Всебратського-2 розбудили постріли по вікнах

Цієї ночі мешканцям Всебратського-2 добре виспатись не вдалося. Розповідають, по вікнах опівночі стріляли. Дірки у вікнах - підтвердження здогадок, виявили вже на ранок. Що це було - достеменно невідомо, та певні здогадки у людей є. З Макулану - сюжет Олександра Карамушки.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Знахідка в парку: в Довгинцівському районі перехожі виявили тіло чоловіка

Вчора в одному з парків Довгинцівського району місцева мешканка наткнулась на тіло людини. Одразу подзвонила до поліції. Правоохоронці слідів насильницької смерті на тілі не виявили.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Небезпеки грибного сезону: в області вже шість випадків отруєння грибами

Смачні, та небезпечні. Щороку на Дніпропетровщині фіксують випадки отруєння грибами. Такі отруєння серед усіх харчових - найважчі, наголошують спеціалісти Держпродспоживслужби. Тож нагадують криворіжцям про небезпеки грибного сезону.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки