08 листопада 2020

Двох зарізав, вісьмох поранив: у Кривому Розі неадекватний чоловік кидався на людей

Двох зарізав, вісьмох поранив: у Кривому Розі неадекватний чоловік кидався на людей.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Інклюзивний простір. Як зробити громадський простір доступним: криворізький досвід

Створення комфортного середовища для людей з особливими потребами. Цьогоріч на всеукраїнському конкурсі “Кращі практики місцевого самоврядування” Кривий Ріг був відзначений дипломом другого ступеня за проєкт створення інклюзивного простору в місті. Передувала такому успіху велика спільна робота мерії, громадських організацій та батьків. Як вибудовувався інклюзивний простір у Кривому Розі - досліджувала Олена Мухіна.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Знахідка пошуковців. Волонтери встановили прізвища екіпажу збитого штурмовика в полях Кіровоградщини

Незапланована мініекспедиція криворізьких пошуковців на поля Кіровоградщини добігла кінця. Її результат вразив навіть досвідчених. В полях неподалік села Бокове волонтери підняли з землі сотні фрагментів літака ІЛ-2. Пошукову операцію організували терміново - щойно дізнались, що елементи збитого в роки Другої світової війни радянського штурмовика були знайдені і вже частково вивезені мародерами. Волонтерам вдалося встановити імена членів загиблого екіпажу. Вікторія Сімкіна розповість цю історію, витоки якої - з таких же листопадових днів 1943-го.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Сторінками щоденників скульптора. Пам'яті Олександра Васякіна у місті присвятили виставку документальних спогадів та робіт митця

95 років від дня народження - таку дату міг би відзначати цієї осені видатний український скульптор Олександр Васякін. Його талант живе у десятках відомих криворіжцям скульптурних композицій, в учнях та послідовниках. У міському історико-краєзнавчому музеї ювілейній даті від дня народження митця присвятили виставку робіт і документальних спогадів "Сторінками щоденників скульптора". Тетяна Васильєва - про життя і творчість видатного криворіжця.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Краще разом. Криворізький проєкт з ідеєю інклюзії в мистецтві став унікальним в Україні

Наприкінці жовтня на сцені театру Шевченка відбулась прем'єра вистави за мотивами байок та способу життя українського філософа, мислителя і музиканта Григорія Сковороди. Це реалізація третього творчого проекту "Краще разом". Половина акторів-аматорів задіяних у виставі - люди з особливими потребами. Відтак переосмислена ідея інклюзії в мистецтві зробила проєкт унікальним в Україні. Наші журналісти були на репетиції та прем'єрі спектаклю.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Трояндовий едем. У Криворізькому ботанічному саду вчетверте за рік квітує розарій

Трояндовий едем нині - у Криворізькому ботанічному. Троянду, а питомо українською - ружу, вважають королевою квітів. Їх у міському ботанічному саду - понад дві сотні сортів. У місцевому розарію вони квітують уже вчетверте за рік. Які найоригінальніші види вирощують у Кривому Розі, яка країна продає найбільше троянд та який продукт з цієї квітки цінується дорожче за платину - готова здивувати Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізька самбістка - на п'єдесталі чемпіонату світу

Днями в Сербії, в місті Новий Сад, відбувся чемпіонат світу з самбо, в якому взяла участь криворожанка Софія Бабенко.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Програму ТРК "Рудана" відзначили нагородою на Novomedia Awards-2020

6 листопада у Києві відбулась урочиста церемонія нагородження Novomedia Awards-2020. На форумі Асоціації "Новомедіа" відзначили і програму нашого телеканалу "Бесіди про вічне".

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Психічно хворий? Закладчик? Що відомо про криворізького різника

Учора по обіді в Кривому Розі сталася кривава різанина - неадекватний молодий чоловік бігав центром міста з ножем і наносив поранення випадковим перехожим. Його жертвами стали 10 містян.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Сьогодні вночі неподалік Кривого Рогу згорів приватний будинок

8-го листопада о 00:32 у селі Златопіль Криворізького району спалахнув одноповерховий будинок на вулиці Центральна.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Сердечні пригоди. У США розбився гелікоптер з донорським серцем, але воно вціліло. Відео

В американському місті Сан-Дієго вертоліт, який доставляв донорське серце, розбився і впав на дах лікарні. Під час катастрофи орган для трансплантації не було пошкоджено, однак згодом лікар, який прийняв контейнер з серцем від рятувальників, знову його впустив.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
8 листопада – Міжнародний день піаніста. Цікаві факти про піаніно

Нині у всьому світі відзначають День піаніста. Пропонуємо вам цікаві музичні факти до цього святкового ранку.
 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Сьогодні у Кривому Розі ясна погода, без опадів. +3 +12 градусів

Ранок у Кривому Розі ясний. Удень - мінлива хмарність. Без опадів. +3 +12 градусів. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА