12 січня 2021

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 12.01.2021 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Завдання - доїхати здоровим: робота транспорту в умовах посиленого карантину

Пасажири - в масках і за кількістю сидячих місць. Під час локдауну в громадському транспорті діють звичні правила карантинного режиму. Жорсткі обмеження, введені в Україні з 8-го січня, не зачепили ні міський, ні міжобласний транспорт. Та, схоже, і до обмежень звичайних чимало як водіїв, так і пасажирів, ставляться безвідповідально. Про сьогоденні реалії у криворізькому транспорті дізнавалися наші журналісти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Епідситуація в місті: 113 нових випадків коронавірусу

113 нових випадків коронавірусу встановили у місті за минулу добу. Стільки ж у Кривому Розі і людей з підозрою на ковід. 89 одужало. Майже півтори тисячі - загальне число хворих на коронавірус. В інфекційній лікарні - 137 пацієнтів. 60 із них - у важкому стані. Ще 186 хворих з ковід лікуються в стаціонарних відділеннях інших лікарень міста. Показник охоплення тестами в Кривому Розі удвічі вищий за норму і складає 82 тестування на сто тисяч населення.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Жінка загинула під колесами автомобіля: ДТП у Довгинцівському районі

Учора ввечері в Довгинцівському районі під колесами Volkswagen загинула 71-річна жінка. Обставини події встановлюють поліцейські.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Старий новий рік - із снігом та морозами: метеорологи попереджають про погіршення погодних умов

Справжню зимову погоду на старий новий рік та на Водохреще обіцяють для України синоптики. Суворі зими, які колись були звичними для нашого краю, багато городян згадують з ностальгією, а синоптики обіцяють - хуртовини та ожеледиця вже на порозі. Та радять діставати теплий одяг і навіть санчата. Як було і як буде - з городянами і метеорологами поспілкувалась наша знімальна група.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Завдання для комунальників: цілодобове чергування та прибирання снігу, посипання доріг і тротуарів

У мерії кажуть - до негоди у місті готові. Забезпечити цілодобове чергування та прибирання снігу, посипання доріг і тротуарів – таке завдання поставив комунальним службам мер Кривого Рогу Костянтин Павлов. Близько ста одиниць спецтехніки стануть до роботи у час погіршення погодних умов. Є у місті і необхідний запас реагентів для посипання доріг. В тому числі і з ефективною добавкою – бішофітом. Він перешкоджає обмерзанню.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
ВІЛ-позитивні і COVID-19: можливості діагностики міського СНІД-центру

У Кривому Розі на диспансерному обліку - дев'ять тисяч ВІЛ-позитивних людей. Всі вони отримують необхідну медичну допомогу. Що змінилося в їхньому житті у зв'язку з пандемією коронавірусу і які можливості діагностики передбачені для цієї групи - далі у сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Кинувся з даху багатоповерхівки: 18-річний юнак скоїв самогубство

Вийшла на балкон подихати повітрям і побачила на землі хлопця. Таке сталося вчора у Саксаганському районі. На вулиці Покровській юнак вчинив самогубство – зістрибнув із даху дев'ятиповерхівки. Сусідка потерпілого звернулася до поліції. Хлопця забрала швидка, однак врятувати його медикам не вдалося.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Готуються до італійського страйку: працівники Криворізького локомотивного депо анонсують продовження протесту

За поліпшення умов праці і підвищення зарплати. Криворізькі залізничники анонсують продовження так званого "італійського страйку". Кажуть, вимог, які вони висували під час минулорічної протестної акції, керівництво Укрзалізниці не виконало. Люди скаржаться на незадовільні умови праці, застарілу техніку та низьку матеріальну оцінку їхньої роботи.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Вибухонебезпечно! Рятувальники нагадують правила поводження з піротехнікою

В новорічну ніч чи не вперше за останні кілька років криворіжці рясно заполонили небо феєрверками. Упродовж кількох святкових днів, а подекуди і досі звуки піротехніки чутно на вулицях міста. Вибухові розваги - це не завжди весело, нагадують рятувальники. І констатують - щороку у свята через піротехніку травмуються дорослі і діти. Тему продовжить Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Нагороди для волонтерів: у Києві вручили відзнаки пошуковцям місії "Чорний тюльпан"

Волонтери гуманітарної місії з пошуку загиблих українських військовослужбовців "Чорний Тюльпан" відзначені нагородами Міністерства оборони. Пошуковці кажуть, це знакова подія. Розповідають, робота волонтерів на непідконтрольній Україні території припинилась ще в середині 2016-го року. Нині ж, як повідомили в оборонному відомстві, є плани відновити місію з пошуку загиблих на сході. Деталі - в сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Оформлення паспортів здорожчало: ціна послуги зросла слідом за підвищенням вартості бланків

У новий рік - з новими цінами. З першого січня 2021 року підвищилась плата за оформлення біометричних документів. Що здорожчало і на скільки - дивіться в сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Зимові роботи: фахівці "Сансервісу" омолоджують та обрізають дерева

Пів зими без снігу дали можливість фахівцям комунального підприємства "Сансервіс" виконати великий обсяг робіт з омолодження та обрізки дерев. Вишки та людей з бензопилками можна побачити на різних вулицях. Наші журналісти спостерігали за роботою спеціалістів у центрі міста.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Читаємо у локдаун: книга - це ті ж ліки у домашній аптечці

Жорсткий карантин, що триватиме ще два тижні, значно обмежив в можливостях чи не кожного українця. Психологи радять не перейматися проблемою, а знайти собі заняття до душі. У цьому переліку - і такий досить дієвий антидепресант, як читання художньої літератури. Про користь друкованого слова - у сюжеті Івана Проводова.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Спецтехніка Кривого Рогу готова до погіршення погодних умов

У Кривому Розі в умовах негоди спеціалізована техніка готова працювати цілодобово.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки