18 січня 2021

Випуск № 90 КАТЕГОРІЯ: ТЕЛЕПРОЕКТ "Англійська для всіх"
ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 18.01.2021 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Обігріти і допомогти: у місті в дні сильних морозів працюють 16 пунктів обігріву

Третю добу поспіль у місті працюють шістнадцять пунктів обігріву. Половина з них - стаціонарні, інші, пересувні - діють у громадському транспорті. За час роботи таких тимчасових закладів можливістю вберегтися від сильних морозів скористалося більше двадцяти криворіжців.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Проти зимової негоди: прибирання доріг у місті продовжується

Починаючи з минулого тижня, зима дала про себе знати снігом, ожеледицею та морозами. У перші дні ускладнення погоди комунальники перейшли на посилений режим роботи. На боротьбу з негодою вийшли і люди, і машини. Допомогли спецтехнікою і великі підприємства міста.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Тарифний майдан: у неділю в місті пройшла чергова акція проти підвищення тарифів

Ні - грабіжницьким тарифам! Учора в місті знову пройшла акція протесту проти державної тарифної політики та підняття цін на комуналку. Попередньо планували провести мирну ходу невдоволення, утім, через погодні умови плани змінили та зібралися на мітинг. Криворізькі учасники акції планують об'єднати зусилля декількох громадських організацій, щоб їхній голос був почутий у Києві. Тим часом у мерії розділяють вимоги протестуючих.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Зимова риболовля може бути небезпечною: застереження рятувальників

Сильні морози ваблять рибалок на лід. Утім, це зимове захоплення пов'язане з небезпекою. Щозими криворізькі рятувальники виїжджають на виклики на водойми до двадцяти разів. Для рибалок у надзвичайників є кілька важливих рекомендацій. Колір льоду повинен бути зеленуватим чи блакитним - це означає зелене світло для риболовлі. Якщо крига біла - не варто ризикувати. Головне для безпеки - товщина льоду. Для однієї людини - не менше десяти, для групи - щонайменше п'ятнадцять сантиметрів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Лебеді на склі водойми: птахам не знадобилась допомога рятувальників

Лебідь у полоні криги. Така вже нерідкісна для Кривого Рогу зимова історія трапилася у Центрально-Міському районі. Небайдужі люди повідомили про птаха, який кілька діб сидить посеред водойми і не може поворухнутися. Рятувальники відгукнулися на прохання допомогти лебедю, та фінал історії усіх здивував. Усі подробиці - в сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У природу, до своїх: лисиці оселились на околиці міста

Вивезти лисиць у природнє середовище. З таким проханням до центру поводження з тваринами звернулися мешканці передмістя Кривого Рогу. Дві лисиці оселилися у покинутих приміщеннях поблизу місцевої лікарні. Наразі руде сімейство вже на волі.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Водохреще без масових заходів: завтра у місті не буде організованих місць для хрещенських обрядів

Водохреще - без масових заходів біля води. Такий парадокс цьогоріч - через локдаун. 19-го січня, у день Богоявлення, чимало криворіжців звично збирались біля водойм, аби набрати з собою йорданської води. А найсміливіші - брали участь в обряді омовіння просто неба. Завтра у місті організованих місць для цих обрядів не буде, нагадують у службі рятування на воді. Як усе проходитиме цьогоріч та які ще існують традиції Водохреща - дивіться в сюжеті Ірини Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Недовговічна естетика: вандали понівечили огорожу довкола Центру творчості "Мрія"

Недовговічна естетика. Оглядовий майданчик біля Центру творчості "Мрія" на житломасиві Південного ГЗК понівечили вандали. Перед самим Новим роком розтрощили частину ажурної огорожі. А декілька днів тому розмалювали паркан. Наші журналісти щойно повернулися з місця, яке донедавна було естетичною візитівкою Інгулецького району.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Дозвілля - разом: родини з організації "Сонячні діти Криворіжжя" збираються в новому соціальному просторі

Карантинні радощі. Родини сонячних дітей продовжують освоювати новий соціальний простір. Кажуть, локдаун – не завада дитячому розвитку. Дотримуючись карантинних вимог, разом організовують дозвілля і мріють про час, коли зможуть спільно проводити час без обмежень.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Зимова казка: біла краса зими в міському Ботанічному саду

Казкові зимові пейзажі з висоти пташиного польоту. Сніжно в ці дні у місті скрізь. Та особлива біла краса зими панує у Криворізькому ботанічному саду. І поки казкова атмосфера не розтанула услід за снігом - сюди поспішають любителі оригінальних фотосесій і просто шанувальники зимових краєвидів. Не відстали і наші журналісти. Що побачили - розкаже Юлія Вєтряк.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У Кривому Розі планують відключення світла на тиждень. Адреси

Як повідомляє пресслужба ДТЕК, з 18-го до 24-го січня у Кривому Розі заплановані ремонтні роботи у Покровському та Металургійному районах. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Криворіжець, у машину якого врізався п'яний водій, наздогнав його і заблокував на дорозі

Криворіжець, у машину якого врізався п'яний водій, не розгубився, наздогнав його і заблокував на дорозі. ДТП сталася цієї суботи, близько 16-ї години.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки