20 січня 2021

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 20.01.2021 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Газове питання: АМУ звернулась до Президента щодо попередження кризи в системі теплозабезпечення

Тарифне питання - одне з найбільш обговорюваних на сьогодні в країні. Встановлена урядом гранична ціна на природний газ для населення жодним чином не вплине на суми у платіжках за тепло. Так стверджують експерти. А Асоціація міст України прогнозує кризу в системі теплозабезпечення. Мери міст звернулися до Президента України. У зверненні до Зеленського зазначили - у грудні в тарифі на тепло для населення закладена вартість природного газу, на третину нижча від ціни, за якою виробники тепла купують газ.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Міняю постачальника: криворіжці обирають, у кого купувати газ

Обрати вигідніші пропозиції. Поки у країні тривають скандальні перипетії довкола підвищення тарифів на газ, українці, в тому числі і криворіжці, вже користуються правом самому обирати постачальника газу. Як це зробити на практиці - дізнавалась Яна Чоботаренко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Допомога від міста на оплату комуналки: часткова компенсація з міського бюджету зросла удвічі

Аби сплатити за тепло, воду або ж утримання будинку, пільгові категорії криворіжців можуть звично скористатись одноразовою компенсацією від міста. Так звані "п'ятсот гривень" цьогоріч стали тисячею. Допомога з міського бюджету на оплату комуналки зросла удвічі. Кому призначається, коли виплачуватиметься та як подати заяву на компенсацію - дивіться в сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Самогубство чи спалення? У Довгинцівському районі знайшли обвуглене тіло

Сьогодні біля покинутої будівлі на вулиці Петриківській знайшли обгоріле тіло чоловіка. У Довгинцівський район виїхали правоохоронці. На місці пригоди побував і наш Олександр Карамушка.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Три роки без вироку: у справі про зникнення і вбивство студента процес триває досі

Резонансній справі - три роки, та до судового вердикту - далеко. У січні 2018-го Кривий Ріг сколихнула новина про зникнення студента Олександра Лютова. Як виявилося пізніше, хлопця викрала група чоловіків. Тримаючи жертву у неволі, вони вимагали від рідних викуп - майже сто тисяч гривень. Гроші викрадачі отримали, але хлопця в живих не лишили. До рук правоохоронців підозрювані потрапили під час спроби зняти черговий грошовий транш. З того моменту троє молодих людей - на лаві підсудних.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Бив та знущався: в Металургійному районі чоловік силою утримував дівчину у квартирі

Знущання, побиття та погрози. У Металургійному районі чоловік силою утримував дівчину у квартирі. Хтозна, чим би це закінчилось, аби не випадковість та втручання правоохоронців. Потерпілу звільнили, а щодо кривдника розпочали слідчі дії. Подробиці у наступному сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Як уникнути обмороження: поради медиків

Морози та навіть нульова температура небезпечні обмороженнями. Тому виходячи на вулицю в холодну погоду, важливо одягатися правильно. У сильний мороз одяг має бути багатошаровим, наголошують медики. І не рекомендують вживати алкоголь - ні до виходу на вулицю, ні після повернення з морозу. Більше рухатися і прислухатися до власного організму, аби не пропустити перших ознак обмороження. А це - оніміння ділянки шкіри чи всього тіла або відчуття поколювання.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Коли потеплішає?

Тим часом метеорологи втішають: морози відступатимуть. Вже з п'ятниці у місті встановиться плюсова температура. Утім, погодні умови будуть непростими - очікується ожеледиця і сильний вітер. Як повідомили в обласному центрі з гідрометеорології, на зміну холодному арктичному повітрю на Дніпропетровщину поволі заходять теплі повітряні маси з Атлантики.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Світлові стовпи у небі: криворіжці помітили над містом сонячне гало

Світлові стовпи або ж науковою мовою – гало. Незвичне природне явище у цей час можна побачити у небі над містом. Криворожанка сфотографувала гало над Кривим Рогом та розмістила світлину у соцмережі. Таке явище нерідкісне. Нещодавно його спостерігали на Одещині, у Чорноморську. Як кажуть фахівці, в морози це може свідчити про різку про зміну погоди - підвищення до плюсів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ретроавто: криворізькі колекціонери та їхня техніка слави

Жива історія. Збирати, реставрувати та демонструвати таким же захопленим, як і самі. Таке - задоволення колекціонерів. Розповідають, ні з чим не зрівняти радість, коли до рук потрапляє черговий скарб, аби стати окрасою колекції. Про одне із захоплень - суто чоловічих, у нашому сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
В Новий рік з улюбленими піснями: триває прийом заявок на участь у всеукраїнському онлайн фестивалі

На конкурс улюблених пісень - онлайн. Через карантин 18-ий Всеукраїнський фестиваль "У Новий рік - з улюбленими піснями" відбудеться в онлайні. Цьогоріч, як і зазвичай, журі оцінюватиме виступи учасників з усієї України. Прийом заявок та відео від конкурсантів продовжується. Детальніше - дивіться далі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Підсумки "Криворізької коляди": переможцем різдвяного конкурсу став гурт із Радушного

"Криворізька коляда" вітає переможців. Ще один онлайн-конкурс - цього разу на кращі колядки й щедрівки від міського управління культури, визначив переможців. У конкурсі взяли участь три десятки солістів та майже пів сотні колективів з десяти областей України, а також із Польщі. Конкурсні відеокліпи зібрали 6 тисяч уподобань та близько 25-ти тисяч переглядів. Найбільшу кількість схвальних відгуків та перемогу в конкурсі отримав гурт «Радушанські колядники».

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізький Халк готується до бою: боксер Ігор Шевадзуцький тренується на олімпійській базі

Український Халк готується повернутися в ринг. Після нетривалої паузи наш земляк, боксер Ігор Шевадзуцький розпочав підготовку до наступного бою. Ім'я суперника поки невідоме, а от графік підготовки - не секрет. Зараз важковаговик перебуває на олімпійській базі в Конча-Заспі, де проведе сумарно півтора місяці. Щодня - декілька тренувань, аби вже на початку весни бути на піку форми.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки