28 січня 2021

Соціальний бюджет КАТЕГОРІЯ: ТЕЛЕПРОЕКТ "10 хвилин"
Граніт науки для вчителів КАТЕГОРІЯ: ТЕЛЕПРОЕКТ "РАКУРС"
ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 28.01.2021 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Допомога від міста: Костянтин Павлов доручив розширити мережу пунктів прийому заяв на компенсацію з оплати комунальних послуг

У Кривому Розі вже шостий рік городяни отримують допомогу на оплату комунальних послуг. Цього року її розмір збільшено удвічі - тепер це тисяча гривень. Для багатьох родин часткова компенсація з міського бюджету - це можливість зменшити тягар платежів. Сьогодні мер міста Костянтин Павлов обговорив з головами районів, керівниками комунальних підприємств та представниками управлінь соцзахисту питання організації прийому документів на цей вид допомоги. Наголосив - для жителів це має бути зручний і необтяжливий процес.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Епідситуація в місті: лікарі-інфекціоністи констатують зниження рівня захворюваності на СOVID-19

За останню добу в Україні зафіксовано понад 5 з половиною тисяч випадків коронавірусної хвороби. У Кривому Розі - 95. Інфекціоністи зауважують: хвиля спадає, та розслаблятися і знімати маски зарано. Ірина Павленко - детальніше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
15:20 - на зв'язку: послугами Контакт-центру у січні скористалися близько двох з половиною тисяч криворіжців

Сервіс, який завжди на зв'язку. У вересні минулого року у місті почав працювати Контакт-центр з безкоштовним номером 15-20. Проєкт допомагає криворіжцям налагодити дієвий зв'язок з місцевою владою та вирішити чимало проблемних питань. За майже 5 місяців роботи оператори Контакт-центру опрацювали близько 17-ти тисяч заявок. Переважна більшість з них вже вирішена на користь городян. Про січневі результати роботи контакт-центру - у сюжеті Івана Проводова.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Самогубство не вдалося: чоловік, що стрибнув з п'ятого поверху - з травмами в лікарні

Вчора увечері в Інгулецькому районі молодий чоловік намагався вкоротити собі віку. Усе закінчилось травмами і лікарняним ліжком.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Мільйон на трьох: за незаконне оформлення кредитів троє менеджерів постануть перед судом

Підробив договір - отримав кредит. Вигода - понад мільйон гривень на трьох. Така справа зараз розглядається Криворізькою місцевою прокуратурою №1. "Заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах посадовими особами" - за цією статтею відповідатимуть в суді підозрювані. Скільки можуть провести за ґратами - розповіли в прокуратурі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Право на приватність: сьогодні - День захисту персональних даних

Сьогодні світова спільнота відзначає День захисту персональних даних. Цього дня уряди та профільні інстанції різних країн проводять заходи, спрямовані на інформування громадян про права на приватність. Що в нашій країні юридично вважається персональними даними та як їх захистити, дізнавався Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Батьківський борг: фахівці - про юридичні аспекти сплати аліментів

За законом, мати та батько - рівні у своїх обов'язках. І однаковою мірою мають дбати про своїх дітей і утримувати їх. Однак дехто після розлучення переходять і у розряд колишніх не тільки для другої половини, а й для своїх чад. Байдужі до власних дітей, переважно чоловіки живуть окремим життям, не переймаючись потребами дитини, і не сплачуючи аліментів хоча б у мінімумі, передбаченому державою. Вікторія Добровольська розкаже більше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Сумнівна естетика ЖЕК-арту: чи завжди оздоблення з підручних засобів прикрашає прибудинкову територію?

Подвір’я-музей непотрібних речей чи дитячий рай просто неба. Сумнівна естетика та відвертий несмак благоустрою прибудинкових територій – новий тренд для багатьох районів міста. Притулок для забутих іграшок, які нагадують вуду-інструментарій у декого викликає посмішку, а комусь нагадує кадри з фільму жахів. Про сучасне сприйняття стріт-арту – далі у сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Дитина для родини: трьох сестричок сьогодні передали на виховання до дитбудинку сімейного типу

На сьогодні в Інгулецькому районі діють шість прийомних сімей. В них виховується чотирнадцять сиріт та дітей, позбавленої батьківського піклування. Ще восьмеро хлопчиків та дівчаток живуть в дитячих будинках сімейного типу. Днями на сімейне виховання передали ще трьох сестричок.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
"Маковії". У Дніпрі піймали криворізьких драгдилерів-гастролерів з партією наркотиків

26-го січня в Амур-Нижньодніпровському районі Дніпра поліцейські карного розшуку помітили підозрілих чоловіків із сумкою на плечах, - повідомляє поліція області.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Колишній чоловік - колишній батько? Як карають тих, хто відхрестився від батьківства

За законом, мама й тато однаковою мірою мають дбати про дітей і утримувати їх. Однак деякі чоловіки після розлучення переходять і в розряд колишніх батьків. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Захурделить? Цієї ночі та завтра зранку у Кривому Розі прогнозують сніг та слабку хуртовину

Сьогодні вночі на Дніпропетровщині синоптики прогнозують сніг, слабку хуртовину, налипання мокрого снігу та ожеледь, - повідомляє Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології.
 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки