17 лютого 2021

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 17.02.2021 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
СПОРТ. ВИПУСК ЗА 17.02.2021 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Епідситуація в місті: 27 нових випадків

137 по Дніпропетровській області, 27 по Кривому Рогу. Така добова статистика випадків коронавірусу. Одужали 75 криворіжців. За минулу добу - два летальні випадки. Недуга забрала життя двох літніх чоловіків, які мали тяжкі супутні серцево-судинні патології. Всього на сьогодні в місті - 515 хворих з ковід, близько двохсот із них - пацієнти стаціонарів. Завантаженість ліжок – 26 відсотків.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Розвиток - для кожного: три роки у місті діє інклюзивно-ресурсний центр

Перспективи дитячої інклюзії. У північній частині міста планують створити новий інклюзивний центр для дітей і молоді. Про це сьогодні повідомив мер міста. Костянтин Павлов побував в інклюзивно-ресурсному центру №1. Він діє у Саксаганському районі і приймає дітей з особливостями розвитку з усього міста. Про досвід роботи центру розкаже Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ідеї для покращення свого мікрорайону: експресопитування в рамках пілотного проєкту

У місті стартував пілотний проєкт модернізації житломасиву 4-ий Зарічний. Завдання, поставлене мером міста Костянтином Павловим, опрацювати модель комплексного благоустрою із залученням вітчизняного та зарубіжного досвіду експертів-урбаністів. Провідна роль відводиться громаді житломасиву. Саме жителі вирішуватимуть, яким бути їх мікрорайону. Сьогодні думку людей вивчали в ході експресопитування. Мешканці мікрорайону висловлювали ідеї з розвитку та покращення благоустрою, які б хотіли реалізувати.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Форум молодих вчених: у криворізькому НДГРІ зібрались науковці з усієї Дніпропетровщини

У Кривому Розі створили Раду молодих вчених. Проблема розвитку науки в Україні стоїть гостро. У нас - один з найнижчих показників в Європі за кількістю вчених. Наукову сферу продовжують залишати найбільш активні, в тому числі - молоді науковці. Ситуація, яка зараз склалася в Кривому Розі, повторює загальноукраїнські тенденції. Аби вплинути на це, у місті створюють платформу «Криворізька інновація». Це майданчик для реалізації креативних проєктів молодих вчених. Наш наступний сюжет - із науково-дослідного гірничорудного інституту КНУ, де вчора збиралися науковці.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
За європейським зразком: екскурсія на підприємстві "Українські міндобрива"

Компанія "Українські мінеральні добрива" ініціювала відкриті екскурсії для депутатів, представників управління екології, громадських екоорганізацій та жителів прилеглих районів. Фахівці прагнуть ознайомити зацікавлених з технологічним процесом та умовами дотримання підприємством екологічної безпеки. Наголошують - у компанії дотримуються екологічних стандартів, проводять дослідження викидів та звітують до Міністерства екології України. Продовження теми - в сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Пригоди на дорозі: в районі КРЕСу від удару з автобусом перекинувся легковик

Догори колесами посеред дороги. На перехресті в районі КРЕСу сьогодні близько опівдня сталася ДТП за участю автобуса й легковика. На місці аварії побувала наша знімальна група.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Звела рахунки з життям: тіло літньої жінки виявили у зашморгу

17 лютого в одній із квартир на проспекті Гагаріна знайшли тіло пенсіонерки у зашморгу. Як з'ясували слідчі Металургійного відділення поліції, жінці було 86 років. За попередніми даними, все вказує на самогубство. Проте крапку мають поставити висновок судмедекспертів і результат розслідування усіх обставин трагедії.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ремонт очисного обладнання: роботи з реконструкції на Центральній станції аерації

На Центральній станції аерації підприємства "Кривбасводоканал" цьогоріч ведуться ремонтні роботи на двох аеротенках - спорудах для біологічного очищення стічних вод. Ще два таких були відремонтовані торік. На всіх етапах очистки та знезараження стічних вод фахівці підприємства проводять лабораторний контроль якості. Спостерігала за процесом наша знімальна група.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Квартира-смітник: жителі будинку по вулиці Мусоргського потерпають від небезпечного сусідства

Бруд, обгорілі стіни, цвіль та антисанітарія. Весь цей набір - в одному помешканні. Жителі будинку по вулиці Мусоргського кілька років потерпають від неприємного сусідства із квартирою-смітником. Як і чому так сталося - у ситуації розбирався Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У світі тиші: педагог спеціалізованої школи "Сузір'я" Любов Луценко удостоєна звання заслуженого вчителя України

У світі жестів та слів. Понад півстолітній досвід педагога спеціалізованої школи "Сузір'я" Любові Луценко підтвердився почесним званням заслуженого вчителя України. Саме вона дала старт подвійному методу навчання дітей з вадами слуху - із допомогою жестів та мови. Чим цікавий світ тиші для фахівця - далі в нашому сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Емоційний інтелект – шлях до успіху: програма криворізької психологині стала кращою в обласному конкурсі

«Емоційний інтелект – шлях до успіху». Розвивальна програма з такою назвою стала кращою на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Нові технології у новій школі». Її авторка - практичний психолог криворізької школи №19 Ірина Чернобай. Тепер вона представляє Дніпропетровську область на Всеукраїнському етапі конкурсу. Тим часом колеги з Київщини вже впроваджують досвід криворожанки у своїй практиці.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Що б ви змінили? У Кривому Розі опитують мешканців 4-го Зарічного про благоустрій мікрорайону

За завданням мера Костянтина Павлова, почали збирати пропозиції мешканців 4-го Зарічного щодо благоустрою їхнього мікрорайону.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки