04 квітня 2021

Хвиля міцніє: упродовж найближчих тижнів в Україні прогнозують подальше загострення епідситуації?

Епідситуація в Україні дедалі погіршується. Стрімко зростає кількість хворих і число тих, кому потрібна госпіталізація. Така ж ситуація очікує країну ще у найближчі два тижні, - інформують у МОЗ. Тим часом більше половини ліжок з киснем по країні вже заповнені, в окремих регіонах ситуація критична. Збільшується кількість людей, що проходять експрес-тести і плр-дослідження. Викликом для українських медиків став новий штам коронавірусу, що набув розповсюдження у третю хвилю світової пандемії.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ініціатива покарана: чому парковка замість багнюки стала яблуком розбрату для мешканців будинку?

Мешканці одного з будинків по вулиці Соборності активно зайнялися благоустроєм. Біля будинку облаштували паркувальну зону, провели відеоспостереження та освітлення. Та не всім жителям такі ініціативи до вподоби . Як наслідок - два візити поліції за цією адресою і адмінпротоколи для місцевих автовласників. У проблемі розбирався Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Статус-негативний: у Кривому Розі зменшується інтенсивність розповсюдження ВІЛ

Кривий Ріг – серед лідерів в регіоні за показниками захворюваності на ВІЛ-СНІД. Ситуація у місті залишається складною, відзначають фахівці. Однак констатують: кількість нових випадків віл-інфекції усе ж зменшується. З лікарями СНІД-центру і представниками віл-сервісних організацій поспілкувався Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Розфарбоване місто: витвори вуличного мистецтва - замість сірих стін

Замість сірої стіни – яскраві фарби сучасних сюжетів. Окраса криворізьких будівель – мурали різної тематики. Беруться за фарби як мешканці будинків, так і працівники підприємств. З авторами муралів та шанувальниками вуличного мистецтва поспілкувалась Юлія Вєтряк.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Перші презенти весни: на Криворіжжі розквітли червонокнижні первоцвіти

Найперші презенти весни. Нині весняні першоцвіти - у самому квіту. Підсніжники, проліски, крокуси, сон-трава. Галявини, балки та яри поволі вкриваються весняним килимом. Ботаніки розповідають, цьогоріч цвітіння крокусів - масове, як ніколи. Який весняний першоцвіт додають до страв, яка весняна квітка росте тільки у Кривому Розі. І яка відповідальність за квіткове браконьєрство, адже перші квіти - червонокнижні? Про це розповість Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізькі домристи завоювали Гран-прі конкурсу "Open art fest-Ankara 2021"

Ансамбль домристів Криворізької музичної школи №11 отримав Гран-прі міжнародного конкурсу "Open art fest-Ankara 2021" (Туреччина).

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Сьогодні віряни західного обряду відзначають Великдень. У криворізькому храмі відслужили святкову месу

Сьогодні, 4 квітня, віряни західного обряду відзначають Великдень - свято Воскресіння Христового. Через спалах коронавірусу, людей закликали не відвідувати храми, а дивитись онлайн-трансляції святкових Богослужінь. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
У Тернівському районі Кривого Рогу мешканці натрапили на сучасну протитанкову міну «ТМ-62»

3-го квітня фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону знешкодили знайдені місцевими мешканцями боєприпаси.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Сьогодні у Кривому Розі хмарно, дрібний дощ. +4 +8 градусів

За прогнозами синоптиків, у неділю в Кривому Розі буде весь день хмарно. Ранковий дощ має припинитись ближче до вечора. +4 +8 градусів.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА