07 квітня 2021

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 07.04.2021 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Дистанційне навчання продовжиться: з 12-го квітня криворізькі школярі вчитимуться онлайн

Криворізькі школярі продовжать навчатися онлайн. Про це повідомили в міському департаменті освіти і науки. Там пояснили і причину, а це - складна епідемічна ситуація в освітній сфері. На сьогодні 165 учасників навчального процесу хворіють на ковід. Серед них - 31 дитина.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Весна кличе: у місті починається активна фаза весняного благоустрою

Складна ситуація з ковід-пандемією не відкладає робіт з весняного впорядкування міста, - зазначив міський голова Костянтин Павлов під час наради з благоустрою. Роботи чимало. Частина її буде інтенсивною - до головних весняних свят, а решта триватиме у плановому режимі. Завдання з благоустрою сьогодні отримали керівники міських департаментів та управлінь, районів, комунальних підприємств та компаній-управителів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Діти постраждали на пожежі: врятували двох дітей, що були вдома без дорослих

Вчора увечері в Саксаганському районі на вулиці Курчатова горіла двокімнатна квартира. Там без дорослих перебувало двоє дітей. Їх, на щастя, вдалося врятувати.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
На "АрселорМіттал Кривий Ріг" загинув робітник підрядної організації

На території "АрселорМіттал Кривий Ріг" стався смертельний випадок з робітником товариства «Металург Сервіс Плюс» - підрядної організації підприємства. За інформацією прес-служби АМКР, державна комісія проведе розслідування всіх обставин трагічного випадку.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Справа шахтарів: учасники акції протесту на шахтах КЗРК - знову в суді

Учасники акції протесту на шахтах КЗРК - знову в суді. Нагадаємо, до них позивається адміністрація підприємства. Сьогодні на судовому засіданні були наші журналісти. Переконалися - до крапки в процесі ще далеко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
8 тисяч пляшок за зміну: у місті півтора року в підпільному цеху виготовляли сурогатну горілку

Два мільйони гривень на підробленій оковитій заробив криворіжець. Разом з чотирма спільниками він заснував сумнівний стартап - відкрив підпільний алкогольний цех. Його обладнали усім необхідним і розпочали виробництво горілки. Компаньйони розводили етиловий спирт з водою, маркували пляшки підробленими марками акцизного податку, після чого продавали продукцію через дрібні магазини в Дніпропетровській та Херсонській областях.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Перші пішли: сьогодні вранці 30 призовників з Кривого Рогу вирушили на строкову службу

Весняний призов стартував першого квітня. А вже сьогодні вранці понад 30 хлопців з Металургійного та Довгинцівського районів вирушили на строкову службу. Разом з рідними проводжала новобранців і наша знімальна група.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Акція до Дня здоров'я: криворізькі донори приєднались до акції здачі крові

Cьогодні у світі відзначають день здоров’я. Саме сьомого квітня 1948-го року році набув чинності Статут ВООЗ. Нинішній рік Всесвітньою організацією охорони здоров'я проголошений Міжнародним роком медико-санітарних і соціальних працівників. Тематичну акцію провели сьогодні в у криворізькому структурному підрозділі обласної станції переливання крові.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Історія та пам’ять: у Кривому Розі - близько тридцяти людей, хто пережив нацистські концтабори та гетто

11 квітня 1945-го року з воріт концтабору Бухенвальд вийшов останній в'язень. Ця пам'ятна подія увійшла в історію як дата міжнародного Дня визволення в'язнів нацизму. У нашому місті нині проживають більше тридцяти людей, яких у роки Другої світової насильно вивезли до таборів на окупованих територіях або на примусові роботи до Німеччини. Про одну з таких історій - дивіться в сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Сьогодні - Благовіщення: подвійне свято відзначили в криворізькому храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці

Дочекалися Благовіщення - дочекалися весни. Так здавна кажуть про цей день. Два свята одразу відзначили сьогодні у криворізькому храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці - 5-річчя з дня заснування і храмове свято. Прибув на урочисту службу і митрополит Криворізький та Нікопольський Владика Єфрем. У народі цей день - третя зустріч весни, після Стрітення і Сорока Мучеників.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Пам'яті художника і педагога: завтра у місті прощатимуться з викладачем КДПУ Володимиром Томашевським

Важка втрата. Учора на 53-му році життя зупинилося серце відомого криворізького художника Володимира Томашевського. Свою творчу діяльність митець поєднував з науковою та викладацькою роботою в педагогічному університеті, а минулої осені захистив дисертацію доктора педагогічних наук. Біль втрати переживає увесь колектив факультету мистецтв КДПУ.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Боді-перемога: криворізька фітнес-модель привезла із Черкас призове місце

У перші дні квітня в Черкасах проходив відкритий кубок міста з фітнесу та бодібілдингу. На змаганнях показала себе і криворізька спортсменка. Виступ вразив суддів, тож додому Марина Гутовська повернулася з нагородою. Про враження від турніру поспілкувався з призеркою Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки