11 квітня 2021

День за днем рятувати життя: хроніки коронавірусу від криворізьких лікарів

Переповнені лікарні, виснажені медсестри та лікарі, кількість нових інфікувань б'є рекорди. В таких реаліях живе сьогодні Україна. За інформацією МОЗ, у столиці готуються приймати хворих на ковід у пологових будинках та дитячих лікарнях. Та від "червоної зони" не застраховане будь-яке місто України. Ситуація в криворізьких медичних закладах трохи краща. Та, на жаль, місць у стаціонарах, де приймають тяжкохворих на ковід людей, теж може не виявитись, якщо і далі городяни не сприйматимуть загрозу всерйоз. .Медики, що дають раду епідемії, майже стовідсотково перехворіли на ковід.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Постковідний синдром: важливе - про реабілітацію після коронавірусної хвороби

Побороти ковід - не значить одужати повністю. Медики констатують: 80 відсотків пацієнтів потребують тривалої реабілітації, іноді - до півроку. Про постковідний синдром із криворізькими лікарями й тими, хто вже перехворів на коронавірус, поспілкувався Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Цяцька - без шкоди: на що зважати при виборі іграшок, аби не нашкодити здоров'ю дитини

М'які, спортивні, розвиваючі, радіокеровані. Асортимент сучасних дитячих іграшок вражає різноманіттям. Виробники пропонують тисячі найменувань для будь-якого віку малечі та на будь-який гаманець батьків. Проте чи завжди бажання дорослих розважити, змусити посміхнутися, подарувати гарні емоції дітям безпечне? У темі розбирався Олег Ендрексон.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Народжені в неволі: історія криворожанки, що вперше побачила світ у нацистському концтаборі

Сьогодні у світі відзначають пам’ятну дату - Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Вона встановлена в пам’ять про повстання в’язнів Бухенвальда 11-го квітня 1945 року. Життєва історія криворожанки Надії Гречухіної тісно пов'язана з трагічними воєнними подіями. Вона народилась в німецькому концтаборі у червні 44-го, там провела перші місяці свого життя. Про неї – в сюжеті Вікторії Добровольської.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Мультивітамін весни: де і як збирати березовий сік, і яка від нього користь?

Мультивітамін весни. Березовий сік - нині серед смачних сезонних трендів. Найбільше його споживають на заході України. Адже там екологічна ситуація краще. Проте і в наших краях - за тридцять кілометрів від міста, вже можна добувати цілющу рідину. Про природній спрайт та як його споживати, розпитувала знавців Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ви ще не відвідали? Мовний клуб "Спілкуймося українською" має попит криворіжців

Сьогодні в читальні Центрально-Міської бібліотеки на Поштовій відбулися другі сходини мовного клубу "Спілкуймося українською".

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
У Кривому Розі чоловік збирався стрибнути з мосту. Що штовхнуло до такого кроку? Відео

7-го квітня на лінію 102 містяни повідомили, що на вулиці Апостолівській чоловік стоїть на перилах мосту та збирається звести рахунки з життям, – інформує патрульна поліція. 

 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Плюс тисяча! Маленькі й дорослі криворіжці висадили деревця в урочищі Олексіївське

В урочищі Олексіївське Тернівського району висадили молоді деревця. Маленькі й дорослі криворіжці долучились до міжнародної акції "Озеленимо планету" та всеукраїнської акції "Мільйон дерев за 24 години".

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
В Україні дозволили використовувати деякі препарати на основі канабісу

7-го квітня Кабмін виніс постанову, якою легалізував кілька препаратів на основі медичного канабісу. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Цієї ночі у Кривому Розі горів торговельний павільйон на площі Лебедєва-Кумача

11-го квітня о 00:49 спалахнула пожежа у торговельному павільйоні на площі Лебедєва-Кумача Центрально-Міського району, – повідомляє Світлана Чередниченко, фахівчиня з роботи зі ЗМІ та громадськістю 3-го ДПРЗ. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Перша дитяча смерть. У Нікополі від коронавірусу померла 15-річна дівчинка

Зафіксована перша смерть дитини від коронавірусу на Дніпропетровщині. Цього тижня в Нікополі померла 15-річна дівчинка ромської національності. Вона захворіла 1 квітня, 5 квітня звернулася за медичною допомогою, а 8-го померла. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
У Кривому Розі нині буде сонячно, без опадів. +2 +15 градусів

Зранку небо у Кривому Розі буде ясним, вдень імовірна мінлива хмарність. Без опадів. +2 +15 градусів.

 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА