02 травня 2021

Великий день: значення, символи і традиції головного християнського свята року

Сьогодні найбільше свято року у християн - Великдень. Його прийнято зустрічати зі світлими думками і надіями на краще. Про значення свята, великодні символи і традиції розкаже Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Реальна підтримка: з першого травня власники карток криворіжця безкоштовно користуються комунальним транспортом

Першого травня у Кривому Розі стартував проєкт безоплатного проїзду в комунальному транспорті. Право на безкоштовні перевезення у трамваях, тролейбусах та комунальних автобусах мають городяни, що вже отримали картки криворіжця. Їх видають усім жителям нашого міста. Про етапи запровадження проєкту, технічні моменти і зрештою старт програми - в нашому сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Довга дорога додому: пошуковці через майже вісім десятиліть повертають у рідні краї героїв Другої Світової

13 бійців Другої Світової до Дня Перемоги повертаються додому. 10 - з України, троє - в Україну. Майже 80 років тривав їхній шлях, і всі ці роки про них пам'ятали, їх шукали і чекали. Тепер вже - онуки та правнуки. На пропускному пункті Сєньківка - Нові Юрковичі, що в Чернігівській області, пошуковці передали останки бійців. Повернулася з Сєньківки і готова розповісти про усе, що бачила, наша Вікторія Сімкіна.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Не коритися долі: наші журналісти побували в гостях у криворізького боксера Артура Ківітова

Воїн у рингу залишається бійцем у житті. Це точно можна сказати про криворізького боксера Артура Ківітова. У 2014-му під час поєдинку хлопець отримав серйозну травму, яка поставила під загрозу його життя. Через майже півтора року Артур зміг вийти з довготривалої коми, і тепер продовжує поступове відновлення. Про жагу життя попри все, бажання не коритися долі та справжню батьківську любов - сюжет Олега Ендрексона.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Краще з "Весни Рудани": у виставочному залі відкрилась експозиція робіт переможців головного творчого фестивалю міста

Весна у творчості. Цьогорічний фестиваль Весна Рудани дійшов логічного завершення. 30-го квітня відкрилась виставка переможців конкурсу народної творчості у межах головного криворізького фестивалю Весна Рудани. Юлія Вєтряк була серед перших відвідувачів експозиції талантів Кривого Рогу в міському виставочному залі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
І магнолії, і сакури: у криворізькому ботанічному саду наповну буяє весна

Травень розпочався з вихідних. А довгоочікуване тепло так і запрошує помилуватися весною. Зробити це у місті - просто. Побачити тюльпанові й нарцисові плантації, квітучі сакури і магнолії запрошує Криворізький ботанічний сад. Екскурсія всією родиною подарує відчуття свята і єднання з природою.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Літо близько. У Центрально-Міському районі запрацювали фонтани

Від 1-го травня у Центрально-Міському районі відкрили сезон одразу два фонтани, ще один запрацював сьогодні.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Ковід у Кривому Розі: 247 людей захворіли, 6 пацієнтів померли, 109 – у важкому стані

Станом на 2 травня, у Кривому Розі зареєстровано 247 нових випадків коронавірусної хвороби: 41 людина вже перебувала у стаціонарі, 206 лікувались амбулаторно, – повідомляє міський протиепідемічний штаб. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Христос Воскрес! Що можна і не можна робити на Великдень?

Сьогодні християни східного обряду відзначають Великдень. Велика Пасха – це найдавніше християнське свято, встановлене на честь Воскресіння Христа.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Костянтин Павлов передав привезений з Єрусалиму Благодатний вогонь до православних храмів Кривого Рогу

Один із головних символів православної віри - Благодатний вогонь, що зійшов в суботу в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі - був доставлений до Києва, а звідти в Спасо-Преображенський собор Кривого Рогу, де його зустрів митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем.  

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Ранок у Кривому Розі сонячний, вдень – мінлива хмарність, можливий дощ. +14 +21 градус

За прогнозами синоптиків, сьогодні у Кривому Розі зранку ясно, вдень – хмарно з проясненнями. По обіді може початись дрібний дощ, який йтиме до вечора. +14 +21 градус.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА