06 червня 2021

Чи можливе життя без пластику? Українцям відвели рік, аби призвичаїтись до екологічно безпечнішої упаковки

Півроку, аби навчитись обходитись без пластикових пакетів, дали українцям нардепи. В перший день літа Верховна Рада проголосувала у другому читанні за законопроєкт, який забороняє продаж та розповсюдження таких виробів. Чим керувалися законотворці і що думають про це еколог та пересічні криворіжці - розкаже Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Є борги - спишуть гроші: в Україні діє спрощена система доступу до банківських рахунків боржників

Є борг - спишуть кошти. В Україні спростили процедуру виявлення рахунків боржника, отримання інформації про суми на них і впровадили автоматичне списання коштів у рахунок боргу. В яких випадках судові виконавці вдаються до такого способу вирішення проблеми - дізнавався Ігор Кононенко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Чия земля? З першого липня в Україні стартує земельна реформа

Земельна реформа в Україні - рекордна за часом впровадження. Майже 30 років діяв мораторій на купівлю і продаж землі сільськогосподарського призначення. З першого липня ринковий обіг землі - офіційно стартує. На першому етапі купувати ділянки зможуть тільки фізичні особи і не більше ста гектарів в одні руки. Та нових правил земельних відносин - чимало. І в них є несподіванки для власників паїв. У юридичних тонкощах допомагають розібратись криворізькі правники. Спілкувалася з ними Тетяна Васильєва.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Зобов'язуюсь кинути: в День без тютюну експерти вкотре наводять аргументи за позбавлення від нікотинової залежності

День без тютюну відзначали на цьому тижні у світі. Зобов’язуюсь кинути – гасло цьогорічного дня. У ВООЗ наголошують – ускладнення від коронавірусу, які загрожують курцям, дають ще один привіз всерйоз задуматись про відмову від паління. За соціальними дослідженнями, більше як половина курців хотіли б позбутися шкідливої звички, та кинути палити вдається лише одному відсотку залежних. Та спробувати варто, кажуть фахівці, які глибоко знаються на проблемі. Дарія Юзькова продовжить тему.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Посилка з-за кордону: вісім братів і сестричка чекають на люблячу родину

Родина для дитини. Під такою рубрикою в ефірі Рудани вийшли кілька сюжетів про братів із реабілітаційного центру, які мріють про сім’ю. Ці історії сколихнули багатьох глядачів. На цьому тижні діти пораділи приємній несподіванці. В адресованій братам посилці з-за кордону були речі, про які мріяли хлопчики. Подарунки від нашої співвітчизниці, що зараз мешкає в одній з країн Європи, передала Вікторія Добровольська.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Битва за красу : як на порозі літа повернути втрачені форми?

На календарі 6 червня, а ви ще не готові до сезону відкритих купальників та міні спідниць? І погода за вікном не мотивує до налаштування на літній режим? Власне, у цьому є свій плюс, а саме – можливість по максимуму попрацювати над собою, аби отримати вражаючий ефект вже за кілька днів. Як криворіжці готуються зустрічати літо, до яких хитрощів вдаються та що радять фахівці, аби у гонитві за красою не нашкодити здоров’ю. В сезонних нюансах розбиралася Юлія Вєтряк.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ще не смакували делікатесом? На фермі "Лісовий равлик" на Полтавщині вирощують 600 тисяч молюсків

Агов, а які у вас плани на літню відпустку? Вже знаєте, де провести дозвілля оригінально, пізнавально, з користю і для дорослих, і для діток? А ми знаємо і зараз розповімо!

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Мешканців Саксаганського району запрошують цікаво провести дозвілля на вихідних

Мешканців Саксаганського району запрошують цікаво провести дозвілля на вихідних! 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
12 медалей привезли криворізькі рукопашники з чемпіонату України

Вихованці Криворізької школи єдиноборств "Рукопашник" взяли участь у чемпіонаті України з рукопашного бою серед юнаків та здобули там нагороди. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Учора в Кривому Розі у багатоповерхівці загорілась електрощитова

5-го червня о 10:57 спалахнула пожежа на вулиці Симонова Довгинцівського району, – повідомляє обласна ДСНС. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Сьогодні у Кривому Розі хмарно, вдень можливий дощ. +12 +21 градус

За прогнозами синоптиків, у неділю в Кривому Розі буде похмуро, по обіді ймовірні короткочасні дощі. +12 +21 градус.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА