07 вересня 2021

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 07.09.2021 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Без державного фінансування: хворі на хронічну ниркову недостатність вийшли на акцію через перебої з поставками препаратів

В Україні склалася критична ситуація з фінансуванням проведення медикаментозної терапії та лабораторних досліджень для хворих на хронічну ниркову недостатність. Національна служба здоров'я України фінансує лише процедури гемодіалізу, інші життєвонеобхідні лікувальні заходи залишились без підтримки держави. Сьогодні люди, для яких відсутність необхідних препаратів - це пряма загроза життю, вийшли на акцію.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
1520 на зв'язку: міський Контакт-центр відзначив першу річницю роботи

Міський проєкт «Контакт-центр» запрацював 7-го вересня, рівно рік тому. Створений з ініціативи Юрія Вілкула, він став помічником для криворіжців у вирішенні багатьох питань. За рік городяни звикли - можна розраховувати на пораду, звернувшись до контакт-центру телефоном, електронною поштою чи у мобільному додатку. Найбільше - вісімдесят відсотків звернень, надходять саме на гарячу лінію 1520. Сьогодні у виконкомі міськради пройшли урочистості з нагоди першої річниці центру.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Один в полі воїн: ветеран АТО самотужки веде боротьбу з наркоторгівлею біля свого будинку

Вже не перший рік в минулому кіборг і співробітник патрульної поліції Володимир Янович бореться з наркоторговцями. Поки у цій неоголошеній війні гору беруть другі. Торгівля небезпечним зіллям через закладки та з автомобілів на вулиці Бахчисарайській ведеться цілодобово, стверджує Володимир Янович. Втім, не полишає надії на те, що правоохоронці таки наведуть порядок у цьому районі. З ветераном АТО поспілкувався Ігор Кононенко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Напали на іноземця: 57-річний потерпілий потрапив до лікарні

Учора в Центрально-Міському районі невідомі напали на іноземця. 57-річного потерпілого доправили до лікарні. У поліції відкрили кримінальне провадження за хуліганство.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Нещасний випадок на залізничній станції Інгулець: жінці відрізало ступню потягом

На сортувальній станції «Інгулець» постраждала 39-річна жінка. Вона намагалась на ходу застрибнути в електровоз. Така спроба обернулась нещасним випадком.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Допитали свідка: відбулось чергове засідання у справі про жорстоку розправу криворіжця над безпритульним псом

Сьогодні в Довгинцівському райсуді відбулося чергове засідання у справі про жорстоке поводження з твариною.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Стоянка під вікнами: мешканці будинку в Інгулецькому районі відстоюють своє право на тишу у дворі?

Мешканці трьохповерхівки на проспекті Південному вже майже рік шукають порозуміння з сусідом-автовласником. Нарікають, кілька своїх автомобілів той ставить прямо під вікнами їхніх квартир. Ані з шумом, ані з будівництвом у дворі стоянки для авто миритися не готові. Тему продовжить Валерій Кожухар.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Знову кращі: криворізький осередок НСЖУ втретє отримав перемогу серед регіональних первинних організацій

Національна спілка журналістів України оголосила підсумки традиційного творчого конкурсу. Цього разу його присвятили 30-річчю Незалежності України. Понад 150 учасників - журналісти, медіа та організації - змагалися в 14-ти номінаціях. Криворізька журналістська організація втретє стала кращою серед регіональних первинних осередків НСЖУ.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Аншлаг і овації: "Академія руху" розпочала 28-ий творчий сезон виставою "Акакій"

Академічний театр музично-пластичних мистецтв "Академія руху" розпочав 28-ий театральний сезон. Глядачів запросили на виставу "Акакій" за мотивами гоголівської "Шинелі". Прем’єра пройшла з великим успіхом – аншлаг, квіти, овації. Старт нового сезону академіків бачила наша знімальна група.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Танцювальний флешмоб: криворіжці долучилися до відзначення європейського дня індустріальної культури

"WORK it OUT". Таку назву має день індустріальної культури, який відзначають у Європі 12 вересня. В рамках заходу на території промислових об’єктів проходять тематичні танцювальні флешмоби. Третій рік поспіль до них долучаються і криворіжці. Далі - докладніше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Осінній позитив: парасольки як антидощ та антистрес для поціновувачів атмосфери осені

Любите слухати, як барабанить дощ по парасолі? А гуляти парком із парасолькою-тростиною? Тоді дивіться з задоволенням далі. Ми започатковуємо серію сюжетів "Осінній позитив". І перша тема в ній - парасоля. Як символ осені, як знак у мистецтві, а ще - як антидощ і антистрес для багатьох поціновувачів атмосфери осені. З парасольковою темою - Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки