03 жовтня 2021

Шанс на життя: в Україні щороку помирає понад три тисячі людей, не дочекавшись пересадки органу

У мобільному додатку «Дія» незабаром з’явиться розділ, в якому кожен охочий зможе дати згоду стати посмертним донором органів. Про таке заявляють у МОЗ. З січня в країні запрацювала Єдина державна інформаційна система трансплантації органів та тканин. Операцій із пересадки стало більше, однак сотні хворих по всій країні чекають свого донора. Тетяна Васильєва досліджувала тему.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
На 200 балів: бачити красу математики навчає дітей висококласний педагог Катерина Словак

Цього року ЗНО з математики провалила третина випускників. Тепер у Міносвіти шукають відповіді, як покращити базовий рівень математики українських школярів. Тим часом у країні є чимало закладів, де поглиблено вивчають математику. І є багато педагогів, які блискуче навчають цій науці. У Криворізькій гімназії-ліцеї №129 - власні математичні рекорди. Хто ці учні, хто і як їх навчає і що особливо в цьому процесі - напередодні професійного свята вчителів дізнавався Іван Проводов.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Як риба у воді: коли починати вчити дитину плавати і як перетворити цей процес на цікаву і корисну гру

Ти не ти, коли не вмієш плавати. Купання - не лише найулюбленіша розвага, а й один з найкорисніших різновидів дозвілля. А для того, щоб воно було ще й безпечним, батькам слід якомога раніше подбати про навички плавання своїх дітей. Середина осені - час задуматися про підготовку до наступного літа. Де дитину записують як плавця ще до народження, як навчити малечу плавати, з якого віку краще починати та що робити, щоб дитина почувалася як риба у воді, розповість Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Життя як подорож: мандрувати світом і пізнавати нові країни - можна і недорого

Бажання пізнавати світ за межами свого міста, країни, континенту властиве чималій кількості людей. У ряді причин, що не дають можливості мандрувати, один з ключових аспектів – фінансовий. Дар’я Пархоменко відвідала кілька десятків країн на різних півкулях Землі. І такі поїздки не коштували їй цілого статку. Як це вдається мандрівниці, розпитував Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
За новими рекордами: півтори тисячі нових вихованців прийняли у вересні десять криворізьких ДЮСШ

У спортивних закладах міста стартував новий навчальний рік. Він розпочався для десяти тисяч хлопців і дівчаток, що відвідують комунальні дитячо-юнацькі спортшколи. Протягом літа заклади готували до прийому нових спортсменів. Півтори тисячі вихованців - такий цьогорічний приріст у секціях та відділеннях десяти криворізьких ДЮСШ. Про особливості нового набору в першій дитячо-юнацькій спортшколі дізнавався Іван Проводов.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Студія етностилю: у 128-ій школі виховують дизайнерів і модельєрів

Студія моделей "Магнолія" 128-ої школи показує на подіумі стильну красу. Різниця лише в тому, що шиють одяг не в розкішних будинках мод, а в за старенькою машинкою в класі. Cамі собі модельєри, дизайнери та моделі. Колекції головної шкільної дизайнерки Світлани Мартинової не раз виборювали гран-прі далеко за межами України. Про шкільне прет-а-порте в етностилі - у сюжеті Ірини Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
19 педагогів позашкільної освіти Кривого Рогу на честь професійного свята отримали грамоти від області

З нагоди Дня учителя 19 педагогів з Кривого Рогу відзначили грамотами департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
3 жовтня – День вчителя. Комічні факти про професію педагога

Сьогодні в Україні відзначають своє професійне свято освітяни. Ми вітаємо усіх причетних та пропонуємо розважитись добіркою веселих фактів про вчителів. 

 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Зірвався з 12 метрів. У Кривому Розі на ІнГЗК загинув робочий

30 вересня на території Інгулецького гірничо-збагачувального комбінату 38-річний чоловік упав з висоти 12 метрів.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
У неділю в Кривому Розі сонячно, без опадів. +5 +17 градусів

За прогнозами синоптиків, сьогодні у Кривому Розі протягом усього дня небо буде ясне. Без опадів. +4 +17 градусів.

 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА