27 жовтня 2021

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 27.10.2021 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
На сесії розподілили кошти бюджету: сьогодні на сесії міськради депутати розподілили додаткові бюджетні кошти

Сьогодні на сесії міськради депутати розподілили додаткові бюджетні кошти. Йдеться зокрема про матеріальну підтримку медзакладів та фінансування програми часткової компенсації вартості житлово-комунальних послуг. Іван Проводов розкаже більше про рішення сесії.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Нова очільниця Рудани: генеральним директором ТРК Рудана призначена Анна Паукова

Новим генеральним директором телерадіокомпанії «Рудана» стала Анна Паукова. Відповідне рішення сьогодні на сесії міськради підтримали більшістю голосів. З 2019-го року Анна Паукова обіймала посаду заступника генерального директора. А загалом працює на телебаченні 16 років. В її професійному доробку – більше десятка телепроєктів. Багато з них - відзначені на українських та міжнародних конкурсах і фестивалях. Фільм Анни Паукової «Шахта Орджонікідзе» став номінантом Національної премії «Телетріумф» як краща регіональна програма.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Допомога у вакцинації: до справи організації ковід-щеплень долучилися у центрі допомоги учасникам АТО-ООС

У місті - 146 випадків коронавірусу за добу. 11 хворих померли. 43 - одужали. Такі нові дані міського протиепідемічного штабу. З діагнозом Covid - майже тисяча вісімсот пацієнтів. Завантаженість ліжок у ковідних стаціонарах міста - понад 80 відсотків. Щодня вакцинацію проходять тисячі криворіжців. 4 тисячі 600 - такий показник останньої доби. Долучаються до кампанії з вакцинації і в координаційному центрі допомоги учасникам АТО-ООС. Докладніше - в сюжеті.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Нові парти для першокласників: у школі № 103 приймали корисний вантаж

Зручні шкільні меблі для першокласників. В рамках реформи нової української школи першачки навчаються за сучасними партами. Корисний вантаж надходить і до криворізьких шкіл. Далі - докладніше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
ВПО підтримують проєкти Громадського бюджету: в усіх районах міста відкриті пункти письмового голосування для переселенців

Завершується третя доба голосування за проєкти Громадського бюджету 2022. Свої голоси уже віддали близько п'ятдесяти тисяч криворіжців. Сьогодні до них приєднались і внутрішньо переміщені мешканці міста, які голосують письмовим способом. Свій вибір вони фіксували у приміщенні Інгулецького райвиконкому.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Спогади фронтовика: ветерани приймають вітання з річницею визволення України в роки Другої світової війни

Вирішення побутових питань, забезпечення медикаментами та лікуванням, надання матеріальної допомоги - таку підтримку від міста отримують ветерани Другої світової. А у свята - радо приймають гостей, дістають старі фото, діляться спогадами. З нагоди річниці вигнання нацистів з України криворізькі учасники бойових дій приймають вітання від команди "Української перспективи". Цього разу представники Фонду відвідали родину ветерана Валентина Медведєва.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Квіти у пам'ять: у Тернівському районі відзначили 77-му річницю визволення України від нацистів

У ці дні в різних районах міста криворіжці приходять до пам'ятників і обелісків з квітами. Сьогодні 77-му річницю визволення України від нацистів відзначили покладанням квітів до братської могили в Тернівському районі.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Буде нова локація для уроків фізкультури: у 126-ій школі триває капітальний ремонт спортивного залу

У ряді криворізьких навчальних закладів наразі тривають капітальні ремонти. Вони здійснюються коштом міського та державного бюджетів, а також за рахунок реалізації інвестпроєктів з Європейським банком реконструкції та розвитку. У сто двадцять шостій школі Покровського району відновлюють спортивний зал.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Безпечний газ: цьогоріч через несправність електронагрівальних та газових приладів сталося 400 пожеж

З початку року в нашому місті сталося близько чотирьохсот пожеж, які виникали в житловому секторі через несправність електронагрівальних та газових приладів. Більше про безпечне використання опалювального обладнання - в наступному сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Куди поділась криворізька Ейфелева вежа? Фотозона у парку Ювілейному незабаром повернеться на звичне місце

Куди поділась Ейфелева вежа? Таким питанням переймаються мешканці та гості Довгинцівського району, відколи не бачать улюбленої фотозони на звичному місці - у парку Ювілейному. Рік тому вона гармонічно вписалась в стиль парку та в соціальні мережі містян. Тож, куди поділася вежа та чи варто чекати повернення арт-об'єкту, ми запитали голову райради.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізька Ейфелева вежа повернеться. Улюблений арт-об’єкт у парку Ювілейному скоро знову тішитиме криворіжців

Ейфелеву вежу у парку Ювілейному тимчасово демонтували на час святкування Дня незалежності України. Нині популярний арт-об'єкт реставрують, і незабаром планують повернути на звичне місце.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Як правильно згенерувати COVID-сертифікат в "Дії"

Українці масово генерують сертифікати в додатку "Дія" і критикують цю функцію через складність процесу і постійні технічні помилки. Далі - покрокова інструкція, як же отримати заповітний електронний документ.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки