29 жовтня 2021

У зоні обмежень КАТЕГОРІЯ: ТЕЛЕПРОЕКТ "10 хвилин"
Обираємо шафу КАТЕГОРІЯ: ТЕЛЕПРОЕКТ "Штрих Код. Вдома"
Красиве тіло чужими руками КАТЕГОРІЯ: ТЕЛЕПРОЕКТ "ЛедіЛенд"
ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 29.10.2021 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Півтора тижні в червоній зоні: які правила діють для невакцинованих і для людей, які отримали щеплення

Плюс 175 хворих на ковід. Троє людей померли. Одужало 127 криворіжців. Кількість хворих перетнула позначку у дві тисячі чоловік. За даними міського протиепідемічного штабу, ковідні відділення 9-ти лікарень міста заповнені на 83 відсотки. Попри складну ситуацію, популярні інфраструктурні об'єкти міста продовжують роботу. Обов'язкова умова - суворе дотримання обмежень "червоної зони". Які об'єкти нині доступні для містян? Дивіться у сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Рейд правоохоронців на Східному: за 10 днів поліція зафіксувала в місті 260 порушень карантину

Контроль за дотриманням карантину щоденно здійснюють правоохоронці. Зокрема вони проводять рейди у торговельних об’єктах. Понад 250 адмінматеріалів - складені за час перебування міста у червоній зоні. Сьогодні співробітники поліції разом з представниками Держпродспоживслужби перевіряли дотримання карантинних обмежень у магазинах Довгинцівського району.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Головний епіддокумент: ковід-сертифікати, які бувають і як отримати?

Нині серед найактуальніших електронних документів - ковідний сертифікат, який підтверджує вакцинацію від коронавірусу. Його власник у період карантинних обмежень має право подорожувати по країні, користуватись різними послугами, відвідувати спортивні комплекси та інші заклади. Як отримати сертифікат та чи усім він потрібен сьогодні, - нагадають наші журналісти.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Готовність - понад 60 відсотків: у наступному році інфекційна лікарня матиме новий корпус

З 1-го квітня минулого року лікарні є самостійними суб'єктами господарювання і згідно з реформою мають фінансуватися Національною службою здоров'я України. Втім, у Кривому Розі на допомогу лікарям і медзакладам кошти виділяють також з міського бюджету. Цьогоріч на розвиток та модернізацію медицини, на оплату енергоносіїв, придбання обладнання та ремонти передбачено майже 260 мільйонів гривень. Наразі триває реконструкція в інфекційній лікарні.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Світле місто: на вулиці Володимира Великого встановлюють нові енергоощадні світильники

Уздовж вулиці Володимира Великого ведуться капітальні роботи з заміни мереж зовнішнього освітлення. Замість застарілих світильників з'являються нові. А для освітлення тротуарів - встановлюються додаткові світлодіодні лампи. Вже за місяць роботи планують завершити. Ігор Кононенко продовжить тему сучасного освітлення міста.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Теплий дитсадок: у дошкільному закладі №304 реалізують проєкт "Громадського бюджету"

Місто допомагає криворіжцям реалізовувати найцікавіші ідеї та проєкти у Кривому Розі. Наразі триває голосування за конкурсні пропозиції «Громадського бюджету 2022». Паралельно реалізовуються проєкти переможців минулих років. Через пандемію коронавірусу два останні роки були непростими. Втім, хоч із затримкою, всі проєкти будуть виконані, - про це йшлося під час виїзної робочої наради щодо реалізації проєкту з енергозбереження у дитячому садку №304.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Вийти за межі екранів смартфонів: корпорація Facebook змінює назву на Meta

Фейсбук знову - головний ньюзмейкер дня. Цього разу мова не про глобальні збої в роботі або витік персональних даних в одній з найбільш популярних соцмереж світу, а про її можливе перейменування. Чи зміниться літера "F" на екранах смартфонів і комп"ютерів на іншу та що замислив Марк Цукерберг? Відповіді на ці питання ми намагалися знайти сьогодні.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
На годину назад: як призвичаїтись до зимового часу без проблем для самопочуття

В ніч на 31 жовтня Україна переходить на зимовий час. О четвертій годині недільного ранку переводимо стрілку годинника назад. Про традицію переходу на сезонний час та про ставлення криворіжців до переведення годинників - у сюжеті Надії Шевченко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Хелловін наближається: заморське свято з українськими гарбузами

На цьому тижні неділя буде страшним днем не тільки тому що це останній вихідний місяця, а ще й через Хелловін. Свято, яке відзначається щороку в багатьох країнах світу, для українців не є традиційним. Проте щороку його прихильників стає все більше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки