28 листопада 2021

Право на гідність: криворіжці приєдналися до Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"

На цьому тижні у світі стартувала акція "16 днів проти насильства". Від фізичного насилля потерпає кожна п’ята жінка на планеті. Про це свідчить статистика. Та насильство - це не лише про жінок. Від фізичного, психологічного, сексуального та економічного насилля потерпають і чоловіки та діти. Акція 16 днів покликана привернути увагу суспільства до порушення прав людини, до проблеми жорстокості щодо дітей. В Україні і в нашому місті громадські організації, правозахисники, правоохоронці долучилися до міжнародної ініціативи з протидії насильству. Детальніше розкаже Денис Пляц.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Прихована загроза: в Україні беруться на 80 відсотків знизити захворюваність на туберкульоз в найближче десятиліття

За останні два роки погіршилась ситуація з виявленням туберкульозу, в тому числі його латентної форми у світі та в Україні. Це пов'язано з пандемією коронавірусної інфекції, на яку змістились акценти спеціалістів усіх ланок медичної допомоги, зазначають експерти. У найближчі роки проблема може повернутись уже з подвоєною загрозою. Такі прогнози фахівців ВООЗ і вітчизняних фтизіатрів. Протитуберкульозна служба України заявляє: уже реалізовує стратегічний план, за яким до 30-го року кількість нових випадків захворювання на туберкульоз має знизитись на 80 відсотків, а смертність - на 90.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Убезпечитись від прикрих сценаріїв: як криворіжці ставляться до страхування?

Життя - сповнене несподіванок, і не завжди приємних. Застрахувати найдорожче - варіант, як убезпечити себе та близьких від прикрих сценаріїв. Як ставляться криворіжці до страхування? Що страхують у сучасному суспільстві? Відповіді на ці питання шукав Олег Ендрексон.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Боротьба проти залежності: життєві історії клієнтів реабілітаційного центру "Вихід є"

"Вихід Є" - реабілітаційний центр, де допомагають позбавитись різних видів залежності. Йдеться не тільки про алкоголь та наркотики, а й про ігроманію. У центрі кажуть - головна умова повернення до нормального життя - добра воля самої людини. Організація діє в нашому місті чотири роки. За час фахівці центру чули немало вражаючих історій. Багато клієнтів змінили своє життя кардинально. З тими, хто нині на цьому шляху, спілкувалась Вікторія Добровольська.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Гроші на мрію: за час дії "Громадського бюджету" криворіжці отримали підтримку на втілення трьох сотень ідей

Конкурсу проєктів "Громадський бюджет" у Кривому Розі - п'ять років. Час нетривалий, та результати - відчутні. За підсумками шести конкурсів вдалося реалізувати понад 300 проєктів на загальну суму в 117 мільйонів гривень. З тими, хто започаткував у місті ідею бюджету участі, з досвідченими Авторами проєктів для міста і новачками конкурсу спілкувався Ігор Кононенко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Дніпрянка Анна Неплях представить Україну на міжнародному конкурсі краси Міс Всесвіт-2021

15 жовтня у Києві відбувся грандіозний фінал конкурсу «Міс Україна Всесвіт – 2021». Корону отримала Анна Неплях.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Під годівничкою. Фотомайстриня показує життя яскравих лісових мешканців

Професійна фотографиня Карла Роудс встановила на своєму подвір’ї годівничку, яка привабила безліч лісових мешканців, що живуть поряд. З фото птахів та гризунів, які приходили поласувати, утворилася колекція світлин під назвою "Під годівницею".

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Кіно-вікенд: топ-5 новинок листопада, які точно варто переглянути

У вихідні частенько хочеться просто закутатися в ковдру і нічого не робити. Однак нічого не робити за переглядом фільму набагато цікавіше. Пропонуємо вам цікаву добірку новинок для справжніх кіноманів.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Загубився і 4 дні безпорадний блукав вулицями. Біля Кривого Рогу знайшли 81-річного дідуся

26 листопада поблизу с. Глеюватка в лісосмузі знайшли старенького дідуся з ознаками переохолодження. Правоохоронці оглянули чоловіка, посадили до службового автомобіля, щоб зігріти та викликали на місце швидку медичну допомогу.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Свято наближається! Святково-настроєвий фотосет від Kiel James Patrik

Новорічний настрій, атмосферу казки і затишного домашнього свята створюють унікальні світлини американського фотографа Kiel James Patrik, більш відомого у соцмережах як KJP.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
У Кривому Розі нині хмарно, вдень очікується дощ. +7 +12 градусів

Хмарна погода буде триматися у Кривому Розі до самого вечора. У другій половині дня очікується дрібний дощ, який ближче до вечора може посилитися. +7 +12 градусів.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА