23 грудня 2021

Криворізькі перемоги КАТЕГОРІЯ: ТЕЛЕПРОЕКТ "РАКУРС"
ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 23.12.2021 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
СПОРТ. ВИПУСК ЗА 23.12.2021 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Жінки для армії: українських жінок розширеного переліку професій візьмуть на військовий облік

Відтепер стати на військовий облік – обов’язок, а не право українських жінок. Новий перелік, затверджений наказом Міноборони, охоплює сотні спеціальностей та професій. Серед військовозобов'язаного жіноцтва - і головна бухгалтерка, і секретарка, і бібліотекар. Слідкувати за виконанням наказу мають роботодавці, інакше - заплатять штраф. Документ підписаний у жовтні, набув чинності 17-го грудня. Утім, військкомати досі не беруться бодай щось коментувати з цієї животрепетної теми.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Свята з вогниками: як попередити пожежі і травмування в період свят - радять рятувальники

Новий рік та Різдво - період свят з численними вогнями. Ілюмінація, піротехнічні засоби, гірлянди на ялинках нерідко стають причиною пожеж і травмувань. Як попередити такі випадки - розпитувала спеціалістів Надія Шевченко.   

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Суд по справі діда Міхея

У Жовтневому районному суді триває розгляд справи так званого діда Михея. Чоловіка обвинувачують у вбивстві чотирьох людей. Їхні тіла знайшли у городі приватного будинку у Центрально-Міському районі у 2018-му. Чергове засідання було нетривалим. Розгляд справи планують продовжити вже у наступному році.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Святковий тролейбус: у зимові свята криворіжці їздитимуть у новорічному тролейбусі

З новорічним настроєм. У зимові свята криворіжці їздитимуть у новорічному тролейбусі. Городяни зустрічатимуть святковий вагон на різних маршрутах.   

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Добрі справи з "АрселорМіттал Кривий Ріг"

«АрселорМіттал Кривий Ріг» продовжує втілювати у реальність ініціативи своїх працівників у межах проєкту «100 добрих справ». Програма охоплює різні сфери діяльності криворіжців. Пріоритет - на благоустрої. Про вже втілені ідеї – далі у сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Головна ялинка Саксаганського району

У Саксаганському районі засяяла вогнями головна ялинка. Поряд - дитячі розваги. Відкриття ялинкового містечка пройшло весело і яскраво. У святковій програмі були виступи творчих і казкових персонажів.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Діти у столичному парку розваг

Походити по столичному снігу і відвідати найбільший парк святкових розваг у Києві. Такий передноворічний подарунок отримали діти з інвалідністю та багатодітні родини з організації «Берегиня душі». Екскурсія до Києва стала можливою завдяки підтримці фонду Олександра Вілкула «Українська перспектива». Юлія Вєтряк бачила, чим дивували дітей у столиці.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Римо-католики готуються до Різдва

Свято Різдва першими традиційно зустрінуть християни західного обряду. У Кривому Розі до свята готуються у римо-католицькому храмі. З вечора 24-го грудня там відбудеться пастирська служба. А наступного дня парафіяни зберуться на урочисту літургію. Ці останні дні адвенту католиків проходять у молитвах та сімейних приготуваннях. Тетяна Васильєва розкаже більше.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Різдво очима дітей: у міському виставочному залі - роботи вихованців художньої школи номер один

Витвори мистецтва, які повертають в дитинство. Новорічна казка гостює нині у міському виставочному залі. В дитячій експозиції - кращі роботи вихованців художньої школи номер один імені Олександра Васякіна. "Різдвяні свята" на картинах бачила Надія Шевченко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
"Мавку" покажуть за рік: криворожанка - у режисерській групі нового українського мультфільму

Світ побачив трейлер найочікуванішого українського мультфільму останніх років “Мавка. Лісова пісня”. Класичний твір адаптований під жанр сімейної анімації. В основі мультфільму – образи зі слов’янських міфів і легенд. Герої говорять голосами відомих українських зірок. До створення анімаційної стрічки у студії Animagrad долучилась і наша землячка, колишня ведуча телеканалу Рудана Олександра Рубан. Ми поговорили з нею про мультфільм і майбутню прем'єру.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У криворізькому музеї відкрили виставку раритетних ялинкових іграшок із приватної колекції. ФОТО

У Криворізькому історико-краєзнавчому музеї презентували виставку ялинкових іграшок із колекції журналіста Святослава Азаркіна та фондів музею. Азаркін почав збирати ялинкові прикраси 10 років тому для своєї доньки.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки