21 січня 2022

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 21.01.2022 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
СПОРТ. ВИПУСК ЗА 21.01.2022 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Дитина потрапила під колеса авто: на дорозі в Саксаганському районі збили 11-річну дівчинку

Сьогодні близько 14-ої години в Саксаганському районі сталася дорожньо-транспортна пригода. Під колесами авто опинилась одинадцятирічна дівчинка. За словами свідків, дитина переходила дорогу у невстановленому місці. А позашляховик не встиг загальмувати вчасно. З місця пригоди - Ігор Кононенко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Потрусило: сьогодні на світанку в Кривому Розі зафіксували землетрус

Вранішня несподіванка. Близько шостої години у Кривому Розі був зафіксований землетрус. За відгуками городян, поштовхи були чутні в різних районах, зокрема у Саксаганському та Покровському. Брязкає посуд і дрижить ліжко - так описують свій ранок ті, хто не проспав землетрус. А фахівці порівнюють такі коливання зі струсом, який може утворити легка вантажівка. Що відкривало вранці дверці шаф - з'ясовувала Дар'я Юзькова.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Псевдомінера затримали: співробітники СБУ викрили криворіжця, який учора "мінував" гірничий коледж

Учора правоохоронці перевіряли гірничий коледж КНУ на наявність вибухонебезпечних предметів та речовин. Таких не виявили. Нагадаємо, про замінування навчального закладу повідомив анонім. Він вимагав грошей та погрожував підірвати коледж. Сьогодні псевдомінера викрили співробітники СБУ. Його затримали та вилучили докази причетності.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Перевіряли слідчий ізолятор: вибухівки не знайшли, автора повідомлення - встановили

А сьогодні вибухотехніки перевіряли виправний заклад. Вибухівки не знайшли, натомість автора повідомлення - виявили. Псевдомінерові - 17. Як повідомили в поліції, за такі дії хлопець надовго може позбутися свободи.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
З понеділка - за парти: 24 січня всі криворізькі школи розпочинають заняття в звичайному режимі

Дистанційка закінчилась. Із понеділка всі криворізькі школи розпочинають заняття за партами. Про це повідомили в міському департаменті освіти і науки.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Навчання у комфорті: криворізький природничо-науковий ліцей - учасник проєкту з термомодернізації

Тепло і комфорт для дітей - це спільний проєкт міста і Європейського банку реконструкції та розвитку. Провести роботи з термомодернізації 36-ти шкіл і дитсадків - завдання на цей рік. Обирали заклади за критерієм споживання енергоресурсів. Економії тепла на рівні в понад 30 відсотків очікують від впровадження енергоефективних заходів у криворізькому природничо-науковому ліцеї. Тут роботи розпочнуться вже незабаром.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
День Соборності: криворіжці поклали квіти до пам'ятника Шевченку

Завтра, 22 січня, Україна відзначатиме День Соборності. Цього дня у 1919 році на Софійській площі у Києві урочисто оприлюднили універсал про створення єдиної і незалежної Української народної республіки. Документ увійшов у історію як Акт Злуки УНР і ЗУНР. Пам'ятну дату в нашому місті відзначили вже сьогодні. Криворіжці принесли квіти до пам'ятника Тарасові Шевченку в Центрально-Міському районі. У цьому знаковому місці звучали ідеї єднання, важливі сьогодні для усієї країни.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Теплий під'їзд для ОСББ: в Кривому Розі діють розширені муніципальні програми підтримки ОСББ

Починаючи з нового року, в Кривому Розі діють розширені муніципальні програми підтримки ОСББ та жителів багатоповерхівок. Зокрема, оновлення зазнала програма "Теплий дім". В її рамках створено ініціативу "Теплий під'їзд". Про переваги проєкту ми поговорили з його першими учасниками.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Дітей забрали до родини: відсьогодні двоє вихованців реабілітаційного центру житимуть у дитячому будинку сімейного типу

Сьогодні двоє братів, Кирило та Микитка, знайшли нову родину. Досі хлопчики перебували в реабілітаційному центрі №1. Тепер житимуть у просторій оселі дитячого будинку сімейного типу. Вікторія Добровольська розкаже більше про це.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ювілейний вернісаж: близько двохсот робіт Олександра Юрченка представлені у міському виставочному залі

Дві сотні полотен Олександра Юрченка представлені на виставці, що відкрилась сьогодні у місті. Це ювілейний вернісаж криворізького художника. Що на картинах Олександра та як оцінили виставку криворіжці, розкаже Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Подих весни: у ботанічному саду розквітли азалії

Подих весни - у ботанічному саду. Тут - саме час цвітіння перших азалій. Різноманітні сорти диво-квітів уже понад сорок років мешкають в оранжереї ботсаду. Пік їхнього цвітіння припадає на лютий, та вже і зараз поціновувачі екзотичної краси знайдуть тут насолоду. Весняний настрій посеред зими - у нашому наступному сюжеті.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки