23 січня 2022

Примусом - до здорового харчування: чи приживається в Україні нова система шкільного годування

Без цукру, мінімум солі. З 1-го січня українські школи і дитсадки перейшли на оновлене меню. Розробники стверджували - керувались питаннями здоров'я дітей. Натомість чимало батьків заявляють - їхні діти відмовляються харчуватись у шкільних їдальнях. Дійшло аж до електронної петиції президенту. Думки тих, хто у темі шкільного годування, слухала Юлія Вєтряк.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Планета на карантині: чи є життя без ковідного сертифікату за кордоном

Альфа, бета, гама, омікрон. Донедавна рідко вживані у побуті грецькі літери в останні роки асоціюються з одним поняттям - коронавірус. Суспільство вчиться жити в нових реаліях, пристосовуючись до нових штамів і обмежень, які вони породжують. Як виглядають коронавірусні будні українців за кордоном? Чи є життя без сертифікату вакцинації? Відповіді на ці питання шукав Олег Ендрексон.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Особливості зимового кермування: як не втрапити в ДТП і зберегти авто узимку у справному стані

Минув екватор зими. Та попереду, без сумніву, ще не один погодний сюрприз. Як поводитись на слизькій дорозі та уникнути аварій, та як правильно експлуатувати автомобіль узимку? Поради спеціалістів та водіїв екстра-класу - в сюжеті Ігоря Кононенка.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Пташина фотосесія: світ захоплень вчителя біології Ігора Янчука

"Я почав із задоволенням стежити за життям птахів і в своїй простоті дивуюся, як кожен джентельмен не стає орнітологом", - цей вислів Чарльза Дарвіна пояснює інтерес чималої кількості людей до пернатих. Доведено, що у світі орнітологів любителів більше, ніж спеціалістів. Серед таких - і криворіжець Ігор Янчук. Уже багато років він досліджує, фотографує та фільмує пташок. Про світ захоплень вчителя біології розповість Тетяна Васильєва.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Коли співає душа: уся Україна - на сцені традиційного мистецького свята "Душі криниця"

Cвято української пісні та зимового фольку "Душі криниця" вже удвадцятьшосте зібрало своїх шанувальників. З учасниками мистецького свята та з переможцями фестивалю поспілкувалася та переможцями Ірина Павленко.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Барви весни у ботанічному саду: в зимових оранжереях розквітли азалії

У Криворізькому ботанічному саду розквітла азалія. Розкішні квіти відкриваються взимку. Пік цвітіння індійської красуні припадає на лютий. Та вже сьогодні в оранжереях ботсаду - світло від яскравих кольорів азалій та інших екзотичних квітів. Милувалася весною посеред зими наша Дар`я Юзькова.  

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Сьогодні "замінували" криворізькі вокзали та аеропорт. Потяги зупинили

Сьогодні надійшли повідомлення про замінування криворізьких вокзалів - Червона, Рокувата, Кривий Ріг-Головний, а також аеропорту. 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
БК “Кривбас” обіграв “Харківських Соколів” у домашньому матчі регулярного чемпіонату Суперліги Windrose

“Кривбас” учора обіграв “Харківських Соколів” у домашньому матчі регулярного чемпіонату Суперліги Windrose. Невдалий старт,  фантастичний ривок та шалена підтримка вболівальників - у цій грі було все. Поєдинок на майданчику спорткомплексу КТУ завершився з рахунком 80:74 на користь господарів.  

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
47-річний криворіжець безкоштовно їздив у транспорті за липовим УБД

Під час патрулювання Саксаганським районом, поліцейські затримали 47-річного чоловіка, який розпивав спиртні напої в громадському місці, на транспортній зупинці.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Провокації для створення паніки. З початку 2022 року до поліції надійшло 339 повідомлень про замінування

Початок 2022 року став справжнім випробуванням не лише для правоохоронних органів, які негайно реагують на всі такі повідомлення, а й для учнів, батьків і педагогічних колективів освітніх закладів. 
Лише з початку 2022 року надійшло 339 повідомлень про замінування, з них 306 повідомлень надійшло електронною поштою, 27 – телефоном і 6 – особисто або поштою. І це половина всіх таких повідомлень, отриманих за весь 2021 рік.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Уночі у Кривому Розі горів магазин «Зелений світ» на Соцмісті

22 січня о 23:39 на проспекті Металургів виникла пожежа на першому поверсі 5-поверхового житлового будинку.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Нині у Кривому Розі буде хмарно, ввечері – дрібний сніг. -7 -1 градус

З ранку і до самого вечора небо у Кривому Розі буде вкрите хмарами. Ввечері очікується дрібний сніг. -7 -1 градус.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА