08 травня 2022

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 08.05.2022 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
День пам’яті та примирення. Пам’ятаємо - перемагаємо!

Цього року пам’ятні дати 8-ме і 9-те травня – дні пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна відзначає в умовах повномасштабної військової агресії росії проти України, що супроводжується численними воєнними злочинами з боку російської армії та військово-політичного керівництва.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У гості до ветерана

В гості - до живої легенди. У День пам"яті та примирення начальник військової адміністрації Кривого Рогу відвідав визволительницю міста Валентину Погорєлову. Поспілкуватися з фронтовою медсестрою вдалося і нашій знімальній групі.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ціна незалежності: експонати з передової - у криворізькому музеї російсько-української війни

Музей російсько-української війни у Кривому Розі. Тепер у закладу, історія якого почалась ще в 14-му році, і нова назва, і нові експонати. Фахівці музею запрошують відвідувачів, аби побачити, якою ціною наші оборонці здобувають перемогу.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
День матері в часи війни

Сьогодні в Україні відзначають День матері. Мережі наповнені листівками щемними привітаннями, спогадами і щасливими моментами. Привіти матусям передали і криворіжці, з якими ми поспілкувалися на вулицях міста.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Мама у дев’ятому ступені: в гостях у родини Наталії Кузьмичової

Криворожанка Наталя Кузьмичова - мама в дев’ятому ступені. Виховавши рідну доньку, зрозуміла: її материнського серця вистачить ще не одній дитині. Про велику родину і невиміряну любов - Ірина Павленко.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Я голос твій, Україно: лейтмотиви сучасних пісень

Не зламає війна. Україну та українців не скорити. Таким є лейтмотив сучасних пісень війни. Кожна з них - і шана героям-захисникам, і зізнання у любові до своєї країни. Про музику, народжену часом, - Карина Крикун.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Весна на вулицях Кривого Рогу

Хай буде весна! Слова зворушливої пісні відомого українського співака припали до душі слухачам, ставши символом нашої спільної надії. Весняні кольори на вулицях Кривого Рогу, затишні парки і сквери, соковита зелень і бузковий квіт надихнули на творчість і нашу команду.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Тавтологія війни: як уникнути? КАТЕГОРІЯ: ТЕЛЕПРОЕКТ "МОВИМО"
На Дніпропетровщині 12-річний хлопчик загинув від знайденого касетного боєприпасу, який здетонував

У Синельниківському районі Дніпропетровської області загинув 12-річний хлопець. Він знайшов боєприпас від касетного снаряда, який згодом здетонував.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
О. Вілкул: Подвиг наших предків, які перемогли нацизм - житиме в наших серцях вічно. Ми перемогли німецький нацизм, переможемо і російський

У День пам'яті та примирення, присвяченого воїнам Другої світової війни, начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул відвідав визволительку Кривого Рогу Валентину Погорєлову.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Біля монумента «Перемога» у Кривому Розі запалили 10 факелів на честь військових частин, які звільняли місто у Другій світовій війні

Традиції запалювати символічні факели 8 травня до пам'ятних дат – Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги – у Кривому Розі багато років. Цьогоріч внаслідок агресії росії, можливих обстрілів і провокацій масові заходи у місті проводити не будуть, але в кожному районі міста запалили Вічні вогні, які горітимуть 8 і 9 травня. А напередодні пам'ятних дат упорядкували всі пам'ятники та меморіали на честь воїнів Другої світової.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
За минулу добу з України виїхали 41 тисяча людей, в'їхали - 34 тисячі, - Держприкордонслужба

За добу 7 травня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули більше 75 тисяч осіб та понад 19 тисяч транспортних засобів, - повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
"Морська Чорнобаївка": ЗСУ на острові Зміїний знищили ворожий гелікоптер разом із десантом. Відео

На острові Зміїний українські військові збили російський гелікоптер з десантом.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки