20 травня 2022

ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 20.05.2022 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула на вечір 20 травня

Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула про ситуацію на вечір 20 травня.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Присяга

Сьогодні черговий підрозділ криворізьких захисників присягнув на вірність народу України. Підтримати бійців у цей знаковий день прийшли представники Військової адміністрації міста, рідні та друзі.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Модернізація і планові ремонти на об’єктах «Криворіжтепломережі»

Триває реконструкція та ремонти на понад двадцяти об’єктах комунального підприємства «Криворіжтепломережа». Актуальне завдання - вчасно підготуватися до нового опалювального сезону і забезпечити зменшення використання енергоносіїв. Тему продовжить Валерій Кожухар.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Допомога і підтримка для переселенців: пункт прийому в Тернівському районі

З березня один з ліцеїв у Тернівському районі став пунктом прийому для відселених жителів мікрорайонів Кривого Рогу та переселенців з інших областей. За цей час тут отримали дах над головою, харчування і допомогу майже 120 дорослих та дітей. Зараз у пансіоні - більше півсотні переселенців. Половина з них діти, в тому числі немовлята. Вікторія Добровольська побувала у закладі.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Медичні гарантії для переміщених осіб

В умовах воєнного стану в Україні намагаються зберегти медичні гарантії, задекларовані Національною службою здоров'я. Через вимушене переселення мільйонів громадян до місць тимчасового проживання це питання нині гостро хвилює саме внутрішньо переміщених осіб. На яку допомогу можуть розраховувати переселенці у нашому місті, дізнавався Іван Проводов.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Лікарі без кордонів - перинатальному центру

Кривий Ріг акумулює медпрапарати та обладнання для лікарень, у тому числі спеціалізованих медзакладів, від благодійних організацій та міжнродних фондів. Днями у перинатальному центрі встановили новий апарат для недоношених дітей від організації «Лікарі без кордонів».

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
5 років за гратами: суд виніс вирок чоловіку, що кинув «коктейль Молотова» у будинок

Двадцятирічний криворіжець, який кинув «коктейль Молотова» у житловий будинок, проведе п'ять років за ґратами, якщо вирок не буде оскаржено. У Жовтневому суді розповіли подробиці.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Контроль показань приладів обліку газу

Акціонерне товариство «Криворіжзгаз» інформує споживачів Кривого Рогу та Криворізького району, що контролери компанії продовжують знімати контрольні показання приладів обліку газу у клієнтів. Деталі унашому сюжеті.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Ворог замінував міст через річку Інгулець, щоб зупинити наступ наших військ, - Генштаб

На Південнобузькому та Таврійському напрямках ворог намагається утриматися на зайнятих рубежах й укріпити позиції, веде розвідку, - повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
Не відкладай життя на потім: поради психолога

Не відкладай на завтра те, що можна зробити сьогодні. Цей вислів нині актуальний, як ніколи. Для багатьох українців щасливе буття зупинилося того страшного 24-го лютого. Нині люди бояться жити тут і зараз. Кажуть, почнуть після війни. Як подолати синдором відкладеного життя та відчути себе в житті і життя в собі, розпитувала психолога Юлія Вєтряк.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
«Дівчина Рудана»: криворізька легенда у пісні

Травень – саме той час, коли Кривий Ріг традиційно відзначає день свого народження. У 1775-му році навесні було засновано поштову станцію Кривий Ріг. І хоч це на сьогодні єдина документально засвідчена дата, ні для кого не секрет, що історичний вік міста може бути більший. Краєзнавці зібрали чимало легенд про Кривий Ріг. Одна з найромантичніших - про дівчину Рудану. Ця історія надихнула творчих людей. Так народилася нова пісня, присвячена рідному місту. А згодом - і кліп від «Рудани».

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Від початку війни в нашій області сталося понад 300 побутових пожеж. Найбільше - на Криворіжжі

З 24 лютого на Дніпропетровщині сталося понад 300 побутових пожеж. Найбільше – у Криворізькому та Дніпровському та районах. Загинули 38 мешканців області, врятували – 22, зокрема четверо дітей, - повідомили в ОВА.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки