18 липня 2022

Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула на вечір 18 липня

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул – про ситуацію на Криворіжжі станом на вечір 18 липня.

 

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 18.07.2022 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Воєнні злочини КАТЕГОРІЯ: ТЕЛЕПРОЕКТ "ПРАВОкуємо"
Ворожі обстріли Дніпропетровщини: 60 реактивних снарядів влучили по Нікополю, у Синельниківському районі російська ракета поцілила в елеватор.

Кілька разів за цю ніч російська армія обстріляла Нікополь. Окупанти випустили по місту понад 60 снарядів, стріляли з «Градів». Є серйозні руйнування інфраструктури. Внаслідок обстрілу була поранена 75-річна жінка. Вдень ворог обстріляв Синельниківський район. Зруйновані склади з більш ніж п’ятьма тисячами тонн зерна.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Рятувальна техніка від Військової адміністрації міста

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул передав пожежно-рятувальній частині міста чергову партію спеціальних рятувальних автомобілів, спецоснащення та 20 бронежилетів. Новий технічний арсенал підвищить мобільність і ефективність виконання завдань, які ставить воєнне сьогодення.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворізькі спортшколи відновлюють роботу офлайн: працюватимуть заклади, які мають укриття

Літо - час для дитячих розваг та спортивних активностей. Криворізькі спортшколи після тривалої дистанційки відновлюють свою роботу офлайн. У звичному режимі працюватимуть тільки ті заклади, які відповідають вимогам військового стану та мають тимчасові укриття. Виїзну нараду щодо організації літнього спортивного дозвілля, тренування дітей та повернення ДЮСШ до очної роботи провів Юрій Вілкул.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Компенсація збитків, завданих воєнними діями

Понад чотири місяці війни в Україні. Більш як 22 тисячі воєнних злочинів з боку росії. Щодня їхня кількість збільшується, а робота зі збору та обробки інформації доказової бази продовжується. Обстріли забороненою зброєю, пошкоджене майно мирних мешканців, знищений врожай. Правники радять фіксувати всі ці злочини. У нашому регіоні особливо актуально це питання для Широківської та Зеленодольської громад. Як правильно задокументувати воєнні злочини, дізнавалася Дар’я Юзькова.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Тварини під обстрілами. Репортаж з прифронтових територій

Війна змінила життя чотирилапих. Тварини, як і люди, реагують на звуки сирен і ворожих обстрілів, пристосовуються до життя в нових реаліях. У прифронтових місцевостях багато з них вратили дім, але продовжують шукати прихисток на руїнах колишнього житла. Як живуть хвостаті під обстрілами, бачив Олег Ендрексон.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Антибіотики - за рецептом: із серпня українці купуватимуть в аптеках антибіотики лише за призначенням лікаря

Тільки за приписом лікаря: з першого серпня придбати антибіотики можна буде лише за електронним або паперовим рецептом. Як усе працюватиме - досліджувала Надія Шевченко.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Які довідки потрібні для школи?

З довідкою - до школи. До початку навчального року діти мають пройти профілактичний огляд та оновити карту профілактичних щеплень. Медики радять вже зараз планувати візити до лікарів, щоб не створювати черг у серпні. Тему медоглядів для школярів продовжить Вікторія Добровольська

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Криворіжець Олександр Єфіменко став срібним призером з таїландського боксу на Всесвітніх іграх

16 золотих, 12 срібних, 17 бронзових. Україна з доробком 45 нагород стала третьою в медальному заліку 11-х Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту. Сьогодні вони завершилися в американському Бірмінгемі, і саме в останній день ігор українські спортсмени здобули ще шість нагород. Свій внесок у призову скарбничку країни зробив і криворіжець Олександр Єфіменко. У фінальному поєдинку з таїландського боксу у категорії до 71-го кілограма він мінімально поступився титулованому тайцю Тханету Нітуторну та виборов срібну медаль.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Золоте весілля: криворізька пара відзначила 50-річчя подружнього життя

Кохання живе три роки. Чимало людей вірять у цю теорію. Але це точно не про героїв нашого сюжету. Про довіру, терпіння та любов довжиною у півстоліття, що спонукали золоту пару сказати «так» вдруге – дивіться у сюжеті Юлії Вєтряк.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
У Дніпрі рятувальники дістали з-під завалів тіло загиблого на «Південмаші»

На промисловому підприємстві у Дніпрі завершили пошуково-рятувальні роботи. Виявили тіло ще одного загиблого внаслідок ракетного удару, - повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.            

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА

Сторінки