28 липня 2022

Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула на вечір 28 липня

Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула про ситуацію на вечір 28 липня.

КАТЕГОРІЯ: НОВИНА
ЦЕЙ ДЕНЬ. ВИПУСК ЗА 28.07.2022 КАТЕГОРІЯ: ЦЕЙ ДЕНЬ
Поради психолога КАТЕГОРІЯ: ТЕЛЕПРОЕКТ "Жити тут і зараз"
Чергові обстріли Криворізького району: ворог наніс удари по Апостолівській, Зеленодольській та Широківській громадах

У Криворізькому районі і вночі, і вдень звучали сигнали тривоги. Обстріли з руйнуваннями - в Зеленодольській та Апостолівській громадах. В результаті ворожих ударів з реактивних систем залпового вогню по селу ШестІрня Широківської громади виникла серйозна пожежа на агропідприємстві. Попередньо - одна людина загинула, двоє поранені.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Зламали зуби об Кривий Ріг: у місті відкрили виставку знищеної ворожої техніки

Зламали зуби об Кривий Ріг. У центрі сталевого міста - тигри, танки і бронетранспортери, щоправда - у вигляді металобрухту. До Дня української державності начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул відкрив виставку знищеної ворожої техніки. Експозиція просто неба розташувалася у центрі міста, на перехресті вулиці Героїв АТО і проспекту Металургів.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Доброго вечора, ми з України! У Кривому Розі погасили нову марку від Укрпошти

Доброго вечора, ми з України! Фраза, що в найскладніші часи сучасної України стала культовою, відтепер - і на марках. Сьогодні в Кривому Розі погасили нову марку від Укрпошти. Це вже - четверта введена в обіг поштова марка воєнного часу. Далі - докладніше.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Нагороди волонтерам: сотню криворіжців відзначили за їхню допомогу українським бійцям

Сучасні герої тилу. Сьогодні з нагоди Дня державності України у криворізькому музеї російсько-української війни сто волонтерів приймали нагороди і вітання від Військової адміністрації міста. Детальніше – у сюжеті.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Обереги від освітян: волонтерські проєкти колективів дитсадків Довгинцівського району

Обереги для захисників виготовляють педагоги, які в мирному житті працюють з наймолодшими дітьми. Війна перебудувала зміст роботи, і тепер вони глибоко в темі технології створення маскувальних сіток, беруться і за інші замовлення військових. Всіма силами наближають той час, коли в їхніх закладах знову лунатиме дитячий сміх. Дар'я Юзькова поспілкувалась з освітянами-дошкільниками.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Додаткові маршрути залізницею: через Кривий Ріг курсуватимуть ще два потяги

Оновлені маршрути залізницею. Через Кривий Ріг курсуватимуть ще два потяги. Це Київ–Запоріжжя та Харків-Одеса. В Укрзалізниці запрошують пасажирів скористатися додатковими рейсами. Інформують - квитки вже з’явились у продажу.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Водійські права по-новому: в Україні змінили правила отримання водійських посвідчень

Спочатку - теорія, потім - за кермо. Від неділі, 24 липня, в Україні діють нові правила отримання водійського посвідчення. Зміниться підхід до навчання та алгоритм складання іспитів. Який шлях до виїзду на дороги за кермом очікує відтепер новачків-автолюбителів - дивіться в сюжеті Дар’ї Юзькової.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Протидія насильству під час війни: мобільні бригади цілодобово готові підтримати потерпілих від домашньої тиранії

Домашнє насильство під час війни не зникло. Більше того, як стверджують фахівці, проблема стала ще більш нагальною. В Україні зараз, як і в мирні часи, для допомоги потерпілим від домашнього насильства працюють цілодобові притулки, кризові кімнати, соціальні центри, служби консультування. Більше про це - в сюжеті.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Сьогодні - день боротьби з гепатитами: у Кривому Розі в останні два роки фіксують значне зниження рівня захворюваності

Сьогодні - Всесвітній день боротьби з гепатитами. Інфекції, що спричиняють їх, мають глобальне поширення та серйозні наслідки. Звідси - причина такої уваги громадськості до поширення вірусних гепатитів. Як відзначають криворізькі лікарі, в нашому місті випадків інфікування в останні роки значно поменшало. Як попередити і як розпізнати - розпитувала медиків Надія Шевченко.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ
Постери проти війни: криворіжці побачать виставку антивоєнних постерів і плакатів художниці родом з Кривого Рогу

На найближчому тижні криворіжці зможуть відвідати виставку антивоєнних плакатів художниці Інни Ліньової. Окремі роботи нашої землячки з цієї серії відомі на увесь світ. Охочі побачити і придбати плакати і постери зможуть зробити це в приміщенні державного університету економіки і технологій. Організовують виставку волонтерська група клубу подорожей «Командор», громадська організація «Набат Кривбас» та міський координаційний центр допомоги. Більше про роботи і їхню авторку - дивіться у сюжеті.

КАТЕГОРІЯ: СЮЖЕТ

Сторінки