1 та 2 січня у Кривому Розі народилися 20 немовлят. Родинам вручили подарунки від мера Юрія Вілкула

СОЦІУМ
04.01.19 - 10:15

1 і 2 січня в пологових будинках Кривого Рогу на світ з'явилися 20 малюків: 11 дівчаток і 9 хлопчиків.

Всім новонародженим та їхнім матусям передали від мера Юрія Вілкула найтепліші вітання і вручили подарунки.

 

Крім того, батькам презентували послугу «Документи на дитину».

Така послуга працює у Кривому Розі більше року. Щоб у перші ж дні допомогти сім'ям, у яких з'явилися немовлята, діє спрощена система видачі документів для новонародженого.

Батьки можуть оформити і отримати свідоцтво про народження малюка, соціальну допомогу, а також інші довідки, пов'язані з народженням дитини, у Центрі муніципальних послуг «Віза».

«Тепер батьки зможуть отримувати всі довідки одним пакетом і в одному місці. Така послуга не тільки полегшує процедуру прописки, а й надає можливість батькам проводити більше часу зі своїм малюком, а не в чергах під кабінетами. Важливо відзначити, що послуга безкоштовна», - зазначила Людмила Зеленська, заступниця директора департаменту адміністративних послуг.

Одним пакетом батьки отримують: свідоцтво про народження дитини, прописку новонародженого; оформлюють допомогу при народженні, привласнення ідентифікаційного номера, посвідчення багатодітної сім'ї (при народженні 3-ї дитини, пільги з оплати житлово-комунальних послуг для багатодітних сімей, реєстрація в електронну чергу для прийому в дитячий садок).

«Це справжнє новорічне диво - тримати на руках свого малюка! Ми очікували на доньку в перших числах січня, але новорічна ніч, яку вважають особливою і чарівною, подарувала нашій родині сюрприз. На цьому приємні несподіванки не закінчилися. Ми вдячні меру Юрію Вілкулу за підтримку, увагу і таку зручну послугу. Сподіваємось, наш малюк буде рости під мирним небом і стане гідним мешканцем нашого улюбленого міста!» - зазначила Вікторія, молода мама.

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»: тел. 0-800-500-459 (безкоштовно), e-mail: viza@kr.gov.ua

 

Як ми повідомляли, з 31 грудня по 1 січня (включно) на Дніпропетровщині народилися 85 малюків: хлопчиків - 36, дівчаток - 49.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: