100 ліжок і діагностика: німці проєктують новий корпус Криворізького онкоцентру

ЗДОРОВ'Я
05.12.19 - 13:00

Як ми раніше повідомляли, у Кривому Розі планують збудувати новий корпус онкоцентру.

Нагадаємо, в липні Президент України Володимир Зеленський провів робочу еконараду в Кривому Розі.

 

Тоді Глава держави запропонував фінансово «вибачитися» місцевим підприємствам-забруднювачам перед онкохворими міста.

 

«АрселорМіттал Кривий Ріг» у відповідь заявив, що готовий інвестувати в будівництво нового корпусу Криворізького онкоцентру.

 

«Будівництво онколікарні у Кривому Розі – гарний приклад і державно-приватного партнерства, і соціального інвестування. Підприємство зробить чудовий гуманітарний внесок у розвиток інфраструктури міста та регіону. Нині це питання на особистому контролі у Президента України», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Домовилися, що фундамент майбутньої лікарні закладуть обласним та місцевим коштом. А ще – підведуть комунікації: електрику, водопостачання, каналізацію. У решту робіт інвестує підприємство, - повідомляють у ДніпроОДА.
 

Наразі німецькі архітектори готують презентацію проєкту майбутньої клініки.

 

«Взяли на себе соціальні зобов’язання – звести новий корпус онкоцентру. Як тільки підготують сценарій – інвестуватимемо в будівництво. Все зробимо «під ключ», – сказав в.о. генерального директора підприємства Олександр Іванов.
 

У новому корпусі планують облаштувати діагностичне відділення лікарні. Воно буде розраховане на 100 ліжок.

 

Як ми повідомляли, у жовтні у Криворізькій мерії підписали меморандум про намір будівництва лікувального корпусу Криворізького онкологічного диспансеру. Місто надасть відповідну ділянку, а кошти на будівництво лікувального корпусу - компанія "АрселорМіттал КР". За планами, це буде справжня європейська клініка, оснащена сучасним обладнанням для діагностики, профілактики та лікування онкохвороб. У будівництві візьмуть участь німецькі фахівці. 

 

Фото ДніпроОДА.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: