100%-й результат: на закордонному виборчому окрузі лідирує партія «Європейська солідарність»

ОФІЦІЙНО
22.07.19 - 15:05

ЦВК обробила 100% протоколів на закордонному виборчому окрузі. Про це свідчать дані на сайті Центральної виборчої комісії. Загалом там було відкрито 102 дільниці для голосування.

Закордоном більшість українців підтримали партію «Європейська солідарність» – 29,55% голосів, другою стала партія «Слуга народу» – 28,13%, третьою – «ГОЛОС» з результатом 19,67%.

 

«Партія Шарія» набрала 4,41% голосів виборців, ВО «Свобода» - 4,25%, «Опозиційна платформа – За життя» – 3,6%, «Сила і честь» – 3,05%, «Батьківщина» – 2,01%.

 

Партію «Європейська солідарність» закордоном найбільше підтримали в Австралії, Австрії, Бельгії, Болгарії, Великій Британії, Греції, Данії, Ірландії, Італії, Канаді, на Кіпрі, Кувейті, Лівані, Македонії, Малайзії, Мексиці, Нідерландах, Німеччині, частині Південної Кореї, Саудівській Аравії, Сінгапурі, Словенії, США, Таїланді, Туреччині, Убекистані, Хорватії, Фінляндії, Франції, Чорногорії, Швейцарії, Швеції, ПАР та Японії. Там за неї віддали свої голоси від 20 до 53,8%.

 

За партію «Слуга народу» голосували в Азербайджані, Алжирі, Аргентині, Білорусі, Вірменії, В’єтнамі, Грузії, Демократичній республіці Конго, Єгипті, Ізраїлі, Індії, Ірані, Іспанії, Йорданії, Казахстані, Катарі, Киргизстані, Китаї, Кубі, Латвії, Литві, Марокко, Молдові, ОАЕ, Перу, частині Південної Кореї, Польщі, Португалії, Румунії, Сербії, Словаччині, Тунісі, Туркменістані, Угорщині, Чехії, Чилі, ПАР. Там політичну силу підтримали від 27,2 до 68,7% виборців.

 

Більшість українців у Бразилії, Македонії та Норвегії підтримали партію «ГОЛОС» - від 20 до 41,6%. А в Естонії більшість своїх голосів віддали за «Опозиційну платформу – За життя» - 38,3%.

 

Усього на закордонних виборчих дільницях зареєстровано майже 444 тисячі українців.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: