13 гранат та фугасну авіаційну бомбу знайшли мешканці Криворізького району

ПРИГОДА
10.12.21 - 9:02

9-го грудня фахівці групи піротехнічних робіт двічі знешкоджували застарілі боєприпаси, які місцеві мешканці знайшли у Криворізькому районі.

8-го грудня, під час проведення пошукових робіт в полі за межами села Новоподільське, члени історико-пошукової організації «Пам’ять нащадків» виявили застарілу фугасну авіаційну бомбу ФАБ-50.

 

9-го грудня, під час полювання в балці неподалік села Катеринівка, чоловік натрапив на 8 гранат Ф-1 та 5 ручних гранат РГ-42.

 

Піротехніки ДСНС ретельно обстежили територію за обома адресами. Виявлені боєприпаси знешкодили шляхом контрольованого підриву.

 

Практично всі вибухові речовини отруйні, чутливі до механічних дій та нагрівання. Поводження з ними вимагає граничної уваги і обережності! Пам’ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт, - нагадують у ДСНС.

 

При виявленні вибухонебезпечного предмета:

- негайно повідомте чергові служби за номером «102» та Службу порятунку за номером «101»;

- не підходьте до предмета, не торкайтеся і не пересувайте його, не допускайте до знахідки інших людей;

- припиніть всі види робіт в районі виявлення вибухонебезпечного предмета;

- не користуйтеся засобами радіозв’язку, мобільними телефонами поблизу небезпечної знахідки – вони можуть спровокувати вибух;

- дочекайтеся прибуття фахівців та вкажіть місце знахідки.

 

 

47.jpg48.jpg

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: