13 років позбавлення волі. Щойно Віктору Януковичу оголосили вирок

ВАЖЛИВО
24.01.19 - 17:13

Щойно Віктору Януковичу оголосили вирок у справі про державну зраду.

 

За інформацією ТСН, президента-утікача заочно засудили до 13 років позбавлення волі.

Вирок винесли в Оболонському суді столиці. Судовий процес над Януковичем тривав 20 місяців. Це 89 засідань та 19 томів доказів зі сторони обвинувачення. У справі виступили 37 свідків з боку обвинувачення та 15 з боку захисту.

 

Як ми повідомляли, вирок почали оголошувати сьогодні вранці. За інформацією УНІАН, його зачитував головуючий у справі суддя Владислав Девятко.

Біля будівлі суду було вжито підвищених заходів безпеки: декілька автобусів з правоохоронцями, а також кілька поліцейських вантажівок з заґратованими вікнами.

У залі були присутні прокурори Максим Крим та Руслан Кравченко, а також троє адвокатів Януковича Олександр Горошинський, Ігор Федоренко та Юрій Рябовол.

До зали суду заздалегідь прийшли близько 15 молодих людей спортивної зовнішності, які не представилися, хто вони такі. Ці чоловіки зайняли значну частину зали. Під час розгляду справи вони жодного разу не приходили до суду.
 

Нагадаємо, Януковича звинувачують у державній зраді, пособництві представникам влади Росії в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни, тобто в злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

29 червня 2017 року колегія Оболонського райсуду Києва задовольнила клопотання сторони обвинувачення про спеціальне судове провадження у справі Януковича.

Прокурори просили суд призначити Януковичу покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: