14 листопада криворіжців чекають на презентацію унікального фотоальбому "Кривий Ріг крізь об’єктив німецького солдата"

КУЛЬТУРА
12.11.19 - 10:30

14 листопада о 12.10 у Криворізькому педуніверситеті презентують альбом Ігоря Рукавіцина "Кривий Ріг крізь об’єктив німецького солдата (1941 – 1944 рр.)".

Як ми писали, відомий криворізький краєзнавець і меценат Ігор Рукавіцин до 75-ї річниці визволення України від нацистів видав унікальну книгу-фотоальбом.

 

Альбом зібраний з 207 репродукцій з німецьких фотоальбомів та архівів - аматорських фотографій, зроблених німецьким офіцерами та солдатами, які окупували Кривий Ріг у роки Другої світової.

 

Ігор Рукавіцин є ініціатором та ідейним натхненником видання. Він вклав у створення альбому великі кошти й копітку працю, ретельно збираючи на інтернет-аукціонах фотографії з солдатських альбомів, віддруковані контактним методом.

 

У фотоальбомі - 200 сторінок з реального життя окупованого Кривого Рогу очима німців, з їхніми підписами. Найчастіше - кепкуванням та висміюванням страшних злигоднів, у яких мешкали на той час радянські люди.

 

У створенні альбому Ігор Рукавіцин запросив взяти участь відомого криворізького фотомайстра Георгія Аргунова, щоб відреставрувати старі світлини того часу.

 

Науковий супровід унікальних знімків зробив історик, професор історії КНУ Віталій Стецкевич.

 

Автори презентують криворіжцям своє видання в аудиторії 228 в головному корпусі КДПУ. Завітайте, буде цікаво!

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: