170 тисяч гривень. На євробляхерів почали накладати максимальні штрафи

СОЦІУМ
26.11.19 - 13:10

В Україні митниця почала виписувати власникам євроблях максимальні штрафи. - Обозреватель.

Зокрема, власника автомобіля Jeep Grand Cherokee оштрафували відразу на 170 тисяч гривень, повідомляє UBR.

 

"Порушник ввіз в 2016 році в Україну автомобіль, і з тих пір жодного разу не виїжджав на ньому за межі країни, чим порушив митні правила щодо термінів ввезення/вивезення нерозмитнених авто", – йдеться у судовому рішенні.

 

У результаті євробляхера зловили, коли той хотів виїхати до Польщі. При перетині кордону йому вручили відповідний протокол.

 

Юристи відзначають, що в цьому місяці подібних рішень винесено судами багато. При цьому отримання штрафу не звільняє власника авто від обов'язку вивезти його за межі України.

 

"Якщо авто не буде вивезене за межі митної території України або розмитнене, то до власника євробляхи можуть бути застосовані нові штрафи", – зазначили адвокати.

 

Нагадаємо, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков 19 вересня підписав законопроєкт президента про відтермінування введення штрафів для водіїв авто на єврономерах.

 

Нагадаємо, проєкт закону пропонує 90-денну відстрочку штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів (ввезених із 1 січня 2015 року) на територію України.

 

Жорсткі санкції за порушення правил ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією набули чинності 22 серпня.

 

Штраф за перевищення терміну перебування автомобілів з іноземною реєстрацією від 20 до 30 діб склав 85 тис. гривень. При перевищенні терміну більше ніж на 30 діб, передбачений штраф 170 тис. гривень або конфіскація.

Аналогічні розміри штрафів і при перевищенні термінів тимчасового ввезення – за порушення його від 20 до 30 діб сума штрафу складе 85 тис. гривень.

За порушення терміну більш ніж у 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектування авто – 170 тис. гривень або конфіскація.

 

Фото Обозреватель.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: