18 терактів, мінування, підпали. СБУ затримала в Дніпрі потужне злочинне угруповання

КРИМІНАЛ
16.04.20 - 10:56

У Дніпрі СБУ блокувала діяльність злочинного угруповання, причетного до вчинення терактів у різних регіонах України, - повідомляє пресслужба відомства.

За попередньою інформацією, групою керував кримінальний авторитет, раніше неодноразово засуджений мешканець тимчасово окупованої території АР Крим, відомий на прізвисько «Арієць». Зловмисники спеціалізувалися на вчиненні особливо тяжких злочинів, у тому числі на замовлення інших осіб.

 

Для цього вони координували свою діяльність з підконтрольними спецслужбам РФ представниками кримінальних кіл Росії. Для планування і погодження злочинних дій ватажки угруповання зустрічалися з російськими кураторами на території Російської Федерації, країн Євросоюзу та Близького Сходу.

 

За даними слідства органів безпеки, учасники групи причетні до вчинення близько 18 терористичних актів у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській та Полтавській областях, а саме: мінування та підпалів житлових та комерційних будівель, в яких перебували люди.

 

Під час обшуків у помешканнях, транспортних засобах та офісних приміщеннях фігурантів співробітники СБУ вилучили 16 одиниць вогнепальної зброї, майже 1700 набоїв, гранати, електронні та паперові носії інформації, у тому числі з відомостями стосовно об’єктів нападів та потерпілих осіб. Також виявлено майже 200 тисяч гривень, понад 20 тисяч американських доларів і 3 тисячі євро, одержаних злочинним шляхом.

 

Ватажкам угруповання повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для розшуку та притягнення до відповідальності всіх учасників групи. Перевіряється інформація щодо причетності зловмисників до організації та вчинення інших злочинів, у тому числі замовних вбивств.

 

Служба безпеки України звертається до громадян, які постраждали від злочинної діяльності кримінальних елементів – у разі наявності інформації стосовно членів зазначеної ОЗУ звертатися за телефоном довіри УСБУ у Дніпропетровській області (056) 744-85-19.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»